خورشید قرمز
هنگام صبح زود و یا در اواخر عصر شما یک خورشید قرمز نارنجی را مشاهده نمایید، برای برخی افراد این موضوع سوال است که دلیل قرمزی خورشید موقع طلوع و غروب چیست؟

دلیل قرمزی آسمان و خورشید هنگام طلوع و غروب

دیدن یک خورشید نارنجی یا قرمز، صبح زود یا اواخر عصر، منظره ای دیدنی است. آسمان به دلیل پدیده ای به نام پراکندگی رایلی به این رنگ های روشن نیاز دارد، برای دانستن جزئیات بیشتر در این رابطه با ما در بخش سرگرمی نمناک همراه شوید.

ساخت رنگ های مختلف :

نور خورشیدی که می بینیم نوعی تابش الکترومغناطیسی است که توسط خورشید ساطع و به عنوان نور مرئی و سفید شناخته می شود اما از رنگ هایی با طول موج های مختلف تشکیل شده است، بنفش دارای کوتاه ترین طول موج و قرمز دارای طولانی ترین طول موج است. وقتی به یک منشور یا رنگین کمان نگاه می کنید می توانید رنگ های مختلف را ببینید.

علت سرخ شدن آسمان

اتمسفر زمین:

اتمسفر در درجه اول تقریبا از 21٪ موکلولهای اکسیژن و 78٪ نیتروژن تشکیل شده است. علاوه بر این مولکول های آب به شکل قطرات، کریستال های یخ، بخار، ذرات گرد و غبار، آلاینده ها و خاکستر را می توان در جو یافت که به زمین نزدیک تر هستند و با افزایش ارتفاع کم می شوند.

آسمان آبی و خورشید زرد:

وقتی نور خورشید به مولکول های گاز مانند نیتروژن و اکسیژن برخورد می کند، رنگ هایی با طول موج بلند مثل قرمز، زرد و نارنجی به راحتی عبور می کند، در حالی که نور طول موج های کوتاه تر، مانند آبی و بنفش، جذب می شود و سپس در تمام جهات توسط مولکول های گاز پراکنده می شود.

هنگامی که در طول روز به آسمان نگاه می کنید، این نور آبی و بنفش پراکنده به چشم های شما می رسد، با این حال، چشم انسان بیشتر پذیرای فرکانس های آبی نسبت به بنفش است، بنابراین آسمان آبی به نظر می رسد.

این پدیده به عنوان پراکندگی رایلی شناخته می شود و نام آن برگرفته از فیزیکدان بریتانیایی، به نام لرد رایلی است. اگر چه آسمان آبی به نظر می رسد اما خورشید در طول روز زرد است، حتی اگر نور خورشید سفید باشد. زمانی که خورشید در بلندترین نقطه از آسمان است، نور باید فاصله کمتری از اتمسفر را طی کند؛ به این معنی که نور زرد، نارنجی و قرمز از آن عبور می کند در حالی که مقدار کمی نور آبی و بنفش پراکنده شده و از ترکیب خارج می شود. بنابراین خورشید روی زمین زرد به نظر می رسد.

خورشید قرمز

فاصله بیشتر:

در هنگام طلوع و غروب خورشید، زمانی که خورشید به افق نزدیک تر است، نور خورشید باید از فاصله طولانی تر و محیط متراکم تر عبور کند تا به چشم ناظر برسد.

طلوع و غروب خورشید در شهر:

به دلیل پراکندگی رایلی است که بیشتر نور طول موج های کوتاه تر - آبی، بنفش و سبز - چندین بار پراکنده شده اند و فقط نور یک طول موج بلندتر قرمز، نارنجی و زرد باقی می ماند تا مستقیم به چشم ناظر برسد. به همین دلیل است که خورشید در حال طلوع و غروب، رنگ های دیدنی از قرمز، نارنجی و زرد را به خود جذب می کند.

قرمز شدن خورشید

غبار و آلودگی:

کیفیت هوایی که نور خورشید باید از آن عبور کند، بر رنگ طلوع خورشید و غروب آن تاثیر دارد. ذرات گرد و غبار و آلاینده ها متمایل به کاهش رنگ های آسمان و نیز جلوگیری از رسیدن نور به چشم ناظر بر روی زمین هستند. به همین دلیل، آسمان در زمانی که هوا پر از گرد و غبار و آلاینده ها است تیره و زرد به نظر می رسد و طلوع و غروب خورشید در مناطق روستایی، اقیانوسی و بیابان ها بیشتر از شهرها و مناطق شهری پر جنب و جوش و رنگارنگ هستند.

ماه قرمز:

پراکندگی رایلی مسئول ایجاد یک رنگ قرمز یا نارنجی در هنگام کسوف در ماه نیز می باشد. شرایط جو زمین، از جمله میزان آلودگی، گرد و خاک ناشی از طوفان ها و فوران های آتشفشانی می تواند بر سایه قرمز ماه در طول کسوف اثر بگذارد.

 

دلیل قرمزی خورشید موقع طلوع و غروب چیست؟

4.531
این مطلب مفید بود ؟283
منبع : timeanddate / بخش سرگرمی نمناک/ح.ب/ن
برچسب : خورشید
وبگردی