درمان معده درد
توصیه های طب سنتی کمک بسیاری به درمان معده درد می کند، همچنین درمان های خانگی و رعایت برخی نکات تغذیه ای برای درمان معده درد بسیار مفید و موثر است.

توصیه های طب سنتی برای درمان معده درد

درد معده یکی از دردهای طاقت فرسا است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود تجربه اش می کنند. سوزش و سنگینی معده، ترش کردن غذا ، احساس ناراحتی و درد در ناحیه زیر سینه تا پایین شکم به عنوان درد معده در نظر گرفته می شود که بنا به دلایل مختلفی بروز می کند. برای درمان درد معده، درصورت عدم امکان دسترسی به پزشک می توانید از توصیه های طب سنتی و گیاهان دارویی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک آورده ایم، استفاده نمایید.

درمان معده درد با کمک طب سنتی

غذایی که می خوریم ، در بخش های مختلف بدن فرآیندی را طی می کند که عبارتند از:

1. هضم:

غذای مصرفی در بدن تا رسیدن به بافت ها 4 مرتبه هضم می شود :

هضم اول :

هضم اول غذا در دهان و معده است. افراد برای هضم راحت تر غذا در مراحل بعدی باید غذا را به خوبی بجوند. سپس غذا جویده شده با با آب دهان مخلوط و وارد معده می شود. پس از وارد شدن در معده و ریختن شیره های معده روی غذا به خمیری بنام کیلوس تبدیل می شود سپس این شیرابه را روده بندها یا مزانتر می کشد و به کبد می رساند. این مرحله را هضم معدی یا هضم اول می گویند که مواد زائد حاصل از این هضم به شکل مدفوع از روده خارج می شود.

هضم دوم :

هضم دوم در کبد می باشد در کبد است، کبد از طریق روده بندها یا مزانتر، شیرابه را به داخل خود می کشد و آن را به 4 ماده جداگانه که باهم مخلوط شده اند تبدیل می کند. بخشی از این مواد رسوب کرده و به آن سودا می گویند. یک لایه نازک که به آن صفرا یا کف می گویند ، در بالاترین نقطه قرار می گیرد. لایة شفاف روشن و آب مانند که در بالای سودا قرار دارد را بلغم می گویند. زیر صفرا نیز لایه سرخ به وجود می آید که به آن خون می گویند. کیلوس در معده و کیموس در کبد ایجاد می شود و کیموس در کبد به خون تبدیل می شود، مواد زائد حاصل از این هضم به صورت ادرار و چرک از بدن خارج و مواد جذب شده تبدیل به مو و ناخن می شوند.

هضم سوم :

این هضم در عروق اتفاق می افتد و مواد جذب شده حاصل از این هضم تبدیل به خون می شوند.

هضم چهارم :

هضم چهارم که به آن هضم بافتی می گویند ، در سلول انجام می شود و مواد حاصل از این هضم به سمت اعضای جنسی حرکت می کند. این مواد برای تولید مثل بهترین پروتئین هستند. فضولات هضم چهارم یا هضم بافتی از طریق بخارات تنفسی از ریه ها خارج می شود و از طریق چرک از روی پوست، دفع می شود.

مدت زمان هضم غذا

به طور کلی مدت هضم غذا 2 تا 3 ساعت بعد از مصرف غذا می باشد اما این مدت زمان با توجه به نوع غذایی که مصرف می شود، می تواند متفاوت باشد.

درمان معده درد

2. دفع مواد زائد

3. جذب با کیفیت ترین قسمت غذا

برای درمان درد معده مزاج های معده را بشناسید

معده 12 نوع مزاج دارد که دو نوع از آنها جزء اصلی ترین مزاج های معده هستند:

مزاج سرد و تر

فرد دارای مزاج سرد و تر دچار مشکلات معده مانند نفخ، ترش کردن معده، عدم هضم و ... می شود که علائم آن عبارتند از :نفخ، گاز معده، بادگلو، قلنج ( روده یا بعضی از قسمت های بدن)، تنگی نفس و ...

مزاج خشک و گرم

افراد دارای مزاج گرم و خشک دچار بیماری هایی مانند زخم معده، سوزش معده و ... می شوند که با علائمی مانند سوزش معده، دردهای خنجری (به خصوص هنگام شب)، مدفوع سیاه و... همراه است. برخی مواقع نیز فرد دچار هر دو مشکل می شود یعنی معده اش ترش می کند و زخم اثنی عشر ایجاد می شود.

درمان معده درد

با رعایت برخی نکات تغذیه ای مشکلات معده را کاهش دهید :

درد معده، سوءهاضمه ، ترش کردن ، حالت تهوع صبحگاهی ، تلخی دهان ، احساس سنگینی معده ، بوی بد دهان ، هضم ناقص غذاها از رایج ترین مشکلات گوارشی هستند.

  • برای جلوگیری از بروز این مشکلات گوارشی ، پرخوری نکنید.
  • بین غذا صحبت نکنید.
  • با عجله غذا نخورید.
  • فست فود و غذا های ساندویچی، سرخ شده نخورید.
  • بین غذا مایعات زیاد مانند دوغ، نوشابه و دلستر ننوشید.
  • از مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.
  • گوشت قرمز مثل گوشت گاومصرف نکنید.
  • از مصرف بیش از حد قهوه، نوشابه، چای، نسکافه خودداری کنید.
  • شکلات مصرف نکنید.
  • زمان خوردن وعده های غذایی را رعایت کنید.
  • بعد از وعده غذایی توصیه می شود سیب میل کنید.
  • میوه به را به 4 قسمت تقسیم کنید و روی حرارت قرار دهید تا به صورت کبابی شود؛ بعد از اینکه غذای تان را میل کردید یک تکه از این میوه را هم بخورید.
  • میوه زالزالک هم برای افرادی که مشکل هضم دارند، بسیار مفید است.
  • کسانی که از مشکل معدوی رنج می برند باید از خوردن غذاهای آبکی مثل سوپ، آش اجتناب کنند.

درمان خانگی معده درد

درمان های خانگی مفید برای معده درد

قبل و بعد از غذا کمی نمک بخورید:

کمی نمک ، قبل و بعد از غذا میل کنید زیرا خوردن نمک قبل از غذا ، اسید معده را کاهش می دهد و مصرف نمک پس از غذا سبب هضم و ضدعفونی کردن غذا می شود.

آب سیب زمینی خام بنوشید :

برای درمان درد معده و کمتر شدن اسید معده ، یک عدد سیب زمینی خام را رنده کنند و آب آن را به آرامی به مقدار نصف استکان بنوشید.

توصیه هایی برای معده درد

شیرین بیان مصرف کنید :

برای تقویت معده، کاهش اسید معده و رفع دل درد و دل پیچه ، یک ربع قبل از غذا عصاره شیرین بیان با مقداری آب جوش ولرم بنوشید و پس از غذا یک استکان عرق بومادران بنوشید.

پس از مصرف غذاهای گوشتی عرق زنیان بخورید:

برای اینکه پس از غذاهای سنگین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده نشوید بهتر است پس از مصرف این غذاها مقداری عرق زنیان بنوشند.

همراه غذاهای گوشتی سماق مصرف کنید:

برای اینکه دچار درد معده نشوید حتما همراه با غذا های گوشتی سماق مصرف نمایید.

همراه غذا سبزیجات تازه مصرف کنید:

مصرف سبزیجات به دلیل خواص فراوان بسیار مفید است . مصرف سبزیجات تازه همراه غذا سبب سم زدایی بدن ، بهتر شدن حرکات دودی روده و جلوگیری از بروز یبوست می شود.

درمان معده درد

با روغن سیاه دانه یا مصطکی معده را ماساژ دهید :

برای تقویت معده با روغن سیاه دانه یا مصطکی معده را ماساژ دهید.

از دمنوش های زیر استفاده نمایید :

در مطالب قبلی بخش سلامت نمناک تحت عنوان درمان خانگی معده درد گفتیم که برای تسکین اعصاب معده از دمنوش های بابونه، گل گاو زبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین استفاده کنید. برای تهیه این معجون مقدار مساوی از این گیاهان را با هم ترکیب نمایید و روزانه سه لیوان از آن بنوشید.

تقویت معده و دستگاه گوارش ، رفع سردی، ترشی و زخم معده، نفخ و دل درد ، از دمنوش های زیره سبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرین بیان، زنیان و بومادران استفاده کنید.

برای رفع دل درد، دل پیچه و نفخ ، یک لیوان آب جوش را با سه قاشق غذاخوری عرق نعناع، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق مرباخوری بارهنگ مخلوط کرده و میل کنید.

افراد دچار مشکل ریفلاکس یا ترش کردن معده می توانند یک قاشق غذاخوری از گیاه نعناع فلفلی را با یک لیوان آب به مدت 10 دقیقه دم کنند و این دم کرده را به مقدار نصف لیوان قبل از وعده ناهار و شام بنوشند.

درمان معده درد و مشکلات گوارشی با روش خانگی

4.5139
این مطلب مفید بود ؟12415
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی