دعوای پدر مادر
اگر پدر و مادرتان در مهمانی و دورهمی ها به هم بی احترامی میکنند و با هم دعوا میکنند پیشنهادهای خوبی برایتان داریم.

دعوای پدر مادر در مهمانی ها

شما هم شاهد دعوای پدر مادر و بی احترامی آن ها به هم در مهمانی هستید و این موضوع ناراحت تان میکند؟ در این شرایط چه باید کرد؟

دعوای پدر مادر

دعوای پدر مادر در جمع

پدر و مادرم حدود 50 سال دارند و در مهمانی ها و دورهمی ها به هم بی احترامی می کنند. من و خواهر و برادرانم چندین بار با آن ها صحبت کرده ایم و از آن ها خواسته ایم درحضور دیگران، احترام یکدیگر را حفظ کنند اما فایده ای ندارد.

مشاهده بحث های والدین در بین جمع، علاوه بر ناراحت کننده بودن می تواند برای فرزندان استرس آور نیز باشد، چون شما نمی دانید که در مهمانی بعدی بحث والدین بر سر چه چیزی خواهد بود. شما در نظر دارید رفتار والدین تان را تغییر دهید؛ اما موضوع ناراحت کننده این است که هیچ کس نمی تواند به طور صددرصد مطمئن باشد که بتواند رفتار فرد دیگری را تغییر دهد؛ بنابراین تا زمانی که خودشان درباره نحوه برخوردشان به نتیجه مناسب نرسند، هیچ ضمانتی برای تغییر رفتارشان وجود ندارد. با این حال می توانید کارهایی را انجام دهید تا آن ها درک کنند که رفتارشان چه تأثیر ناراحت کننده ای بر شما دارد.

چند توصیه
توجه کنید که دلیل این برخوردها چیست؟ آیا یک سبک و الگوی رفتاری است یا برخی اوقات در هنگام عصبانیت والدین رخ می دهد؟ در صورتی که این الگو از زمان های قدیم وجود داشته باشد و به دلایلی مثل نارضایتی از زندگی با یکدیگر یا دوست نداشتن یکدیگر رخ دهد، حل این مسئله باید با مشورت یک متخصص روان شناسی در زمینه روابط زوج صورت گیرد و کاری که شما می توانید انجام دهید این است که آن ها را تشویق به مراجعه به یک روان شناس کنید.

در صورتی که این نوع برخورد فقط در مواقعی رخ می دهد که والدین شما از یکدیگر ناگهان عصبانی و دلخور می شوند، ممکن است به این معنی باشد که آن ها مهارت حل تعارض یا مدیریت خشم خود را به درستی ندارند. در این صورت لازم است مهارت های لازم را با کمک یک متخصص فرابگیرند. می توانید کتاب هایی درباره مهارت های زناشویی به آن ها پیشنهاد دهید.

نکاتی که باید رعایت کنید
برای کاهش این نوع برخورد والدینتان به نکاتی توجه کنید:هرگز آن ها را در جمع سرزنش نکنید.
در محیط های نزدیک خانوادگی و زمانی که برخورد بدی بایکدیگر دارند، سعی کنید دسته جمعی به برخورد با رفتارشان نپردازید. گاهی بروز این بحث ها در جمع با جلب توجه اطرافیان، موجب تقویت این رفتارها می شود. زمان مناسبی را برای صحبت با آن ها انتخاب کنید.

برای والدین خود توضیح دهید وقتی آن ها به چنین برخوردی در میان جمع می پردازند، این نوع رفتار چه تاثیری بر شما دارد.
برای تاثیرگذاری صحبت هایتان باید ارتباط موثری با آن ها برقرار کنید؛ بنابراین از به کار بردن عبارت هایی که خشم یا ناراحتی آن ها را برمی انگیزد، خودداری کنید.

در گام اول، سعی کنید آن چه را که مشاهده کردید از دیدگاه خودتان بگویید و احساس ناراحتی تان را بیان کنید؛ برای مثال «گاهی می بینم در جمع از یکدیگر ناراحت هستید و با جمله هایی با یکدیگر صحبت می کنید که ناراحتتان می کند». بعد از آن فکرهای خود را درباره این بحث ها به آن ها بگویید:«وقتی شما با یکدیگر این گونه برخورد می کنید، دقیقاً نمی دانم علت آن چیست، اما فکر می کنم خیلی از هم ناراحت و عصبانی هستید». بعد از بیان افکار و دیدگاه خود، درباره احساسی توضیح دهید که در آن لحظه پیدا می کنید.

سعی کنید در بیان احساس خود صادق باشید و آن ها را سرزنش نکنیدمثلا «در این مواقع من خیلی استرس می گیرم و مدام نگران هستم که...». سپس انتظارتان را از آن ها بیان کنید. سعی کنید این انتظار واقع بینانه باشد. برای مثال این که آن ها هیچ وقت با یکدیگر بحث نکنند، انتظاری غیرواقع بینانه است اما این که از آن ها بخواهید عصبانیتشان را در محیط خصوصی به یکدیگر ابراز کنند یا تعداد این برخوردها را در جمع کاهش دهند، انتظاری واقع بینانه است.

دقت کنید که در دعوایشان به دام نیفتید
اگر در زمان صحبت با شما هنوز مطالبی درباره نوع برخوردها وجود داشت احتمالاً به این معناست که آن ها هنوز عصبانی هستند و به کمک تخصصی در این زمینه نیاز دارند. ممکن است والدین از پیشنهادتان استقبال نکنند و برخورد خود را مناسب بدانند. چنین واکنشی ممکن است موجب احساس غم و ناامیدی در شما شود اما توجه کنید که در مقابل این واکنش ها عصبانی نشوید.

سعی کنید درک کنید چرا آن ها مدام با یکدیگر بحث دارند. اگرچه آن ها افرادی هستند که سن بالاتری دارند اما ممکن است در زندگی شان اشتباهاتی داشته باشند که تا زمانی که تلاش هدفمندی برای آن انجام ندهند، حل نشود. صحبت کردن شما با پدر و مادرتان این شانس را به آن ها خواهد داد تا درباره مشکلات و نحوه حل آن ها فکر کنند. اگر امکان صحبت با هر دو والد وجود ندارد، والدی را برای صحبت انتخاب کنید که احساس می کنید پذیراتر است و امکان تاثیر صحبت ها یا قبول کمک گرفتن از یک روان شناس برای او راحت تر است. در این باره تغییر در رفتار یکی از والدین می تواند موجب تغییر رفتار والد دیگر شود. در نهایت به خاطر داشته باشید این تقصیر شما نیست که والدین با یکدیگر برخورد خوبی ندارند. آن ها انسان هستند و محدودیت های خاص خود را دارند.

با دعوای پدر و مادر در مهمانی ها چه کنیم؟

53
این مطلب مفید بود ؟30
برگرفته از خراسان -/ح
وبگردی