اوتیسم
اوتیسم بین 3 الی 4 سالگی با ظهور بیشتر علایم مشخص می شود که مهمترین چراغ قرمز بروز این عارضه، نحوه برخورد غیر معمول کودک خردسال با اسباب بازی هایش است.

هرآنچه که باید از بیماری اوتیسم بدانید

  • اوتیسم(autism) چیست ؟
  • چه علائم و نشانه هایی دارد ؟
  • والدین چه میزان در ابتلای فرزندشان به اوتیسم نقش دارند ؟
  • چطور می توان از تولد کودک مبتلا به اوتیسم جلوگیری کرد ؟
  • اوتیسم قابل پیش گیری است ؟ از کجا متوجه شویم که فرزندمان اوتیسم دار ؟

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم چیست ؟

این سوالات و دهها سوال دیگر که برای والدین نگران سلامت فرزندانشان ایجاد می شود همگی پاسخی دارد که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک با مطلبی برگرفته از وب سایتهای پزشکی انگلیسی زبان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

اوتیسم چیست؟

" بیماری اوتیسم (درخودماندگی یا Autism) یکی از بیماری های جدی گروه بیماری های رشدی اختلالات طیف اوتیسم بوده که در اوایل دوره کودکی (معمولا قبل از 3 سالگی) ظاهر می شود. هرچند علایم و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است، اما همه انواع اوتیسم برتوانایی برقراری ارتباط با دیگران توسط کودک، تاثیر می گذارد " 

علل اوتیسم چیست ؟

علل دقیق اوتیسم مشخص نیست. شواهدی وجود دارد که عوامل ژنتیکی در ان نقش بازی می کنند ، از طرفی برخی بیماری های خاص توسط یک مادر باردار نیز ممکن است با پیشرفت اوتیسم ( مانند سرخچه )ارتباط داشته باشند. اوتیسم درمردان با درصد بالاتر نسبت به زنان تاثیر می گذارد. علی رغم شایعات مداوم، اوتیسم از طریق ایمن سازی ایجاد نمی شود.دیگر علت های این بیماری ( که هنوز به اثبات نرسیده) شامل:
  • رژیم غذایی 
  • تغییرات مجرای گوارشی 
  • مسمومیت با جیوه
  • عدم استفاده از ویتامین ها و املاح و حساسیت به واکسن است.
دانشگاه امراض کودکان در آمریکا و موسسه دارویی ( IOM) اعلام کردند که هیچ نوع واکسن و یا ترکیبات واکسنی مسئول ایجاد بیماری اوتیسم نیستند. آنها گفتند که فواید واکسن زدن خیلی بیشتر از خطرات احتمالی آن است.
این بیماری هنوز مرموز است و ناشناخته های بسیاری در مورد آن وجود دارد. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و علل مختلفی مثل برخی کمبودهای تغذیه ای در دوران بارداری یا سن والدین یا حتی برخی بیماری های دوران نوزادی و ... را در بروز آن دخیل می دانند که هیچ یک صددرصد مورد تایید نیست.

اوتیسم ژنتیکی است ؟

شواهدی برای اهمیت ژنتیک در پیشرفت اختلال طیف اوتیسم وجود دارد. با این حال، دلایل خاص نامعلوم است. اغلب از زمان تولد یا قبل از رسیدن به سن سه سالگی رخ می دهد. همچنین بیشتر در پسران نسبت به دختران شایع است به نظر نمی رسد اختلاف نژاد یا قومیت در بروزآن نقش داشته باشد.

اختلالات طیف اوتیسم کدامند ؟

اختلال طیفی اوتیسم به گستره ای از اختلالات از جمله سندرم آسپرگر اشاره دارد،  افراد مبتلا به اتیسم اغلب برای درک جهان پیرامون خود تلاش می کنند، این امر را در تفسیر برخی از نشانه های اجتماعی خاص، یا درک زبان و معانی انتزاعی بیشتر فرا می گیرند. بسیاری از افراد مبتلا به ای اس دی دارای عملکرد و هوش بالایی هستند در حالی که برخی از افراد دارای ناتوانی های یادگیری هستند.
بیماری اوتیسم
کودکان اوتیسمی چه ناتوانی هایی دارند؟

ناتوانی های کودکان اوتیسمی کدامند؟

 ناتوانی در پیشرفت
 سندرم Rett :این یک بیماری سیستم عصبی است که برگشت را ایجاد می کند، به خصوص در استفاده از زبان و دست ها. تفاوت زیادی با اوتیسم دارد و تنها در زنان دیده شده است.
ناتوانی در یادگیری : نادر است و این در مواردی رخ می دهد که به بچه یک چیز را یاد می دهیم و آن بچه در 10 سالگی آن را از یاد می برد.
سندرم Asperger :بیماری است که در طی سال های اول مدرسه ظاهر می گردد و شامل تداخلات اجتماعی، دقت زیاد در صحبت کردن و اشتیاق به کارهای غیرمعمول است.

 نشانه های اوتیسم در کودکان کدامند؟ کودک اوتیسمی چه اختلالاتی دارد؟

" علائم و نشانه اوتیسم  "
  • واژه سازی کودک مبتلا به اوتیسم غیرطبیعی است
  • رفتار نامناسب کودک اوتیسمی
  • تکرار یک نقش یا فکر
  • بی علاقه و بدون احساس
  • خشونت
  • تمایل به خود و یا دیگران
  • بی دقت
  • پرتحرک و یا کم تحرک
  • تکرار حرکات بدن
  • تکرار کلمات و جملات
  •  ممکن است واژه سازی به شکل بازی در کودکان عادی هم دیده شود اما جایگزین کردن همیشگی واژه ها، مختص مبتلایان به اوتیسم است. 
  • از دست دادن تکلم و یا مهارت های اجتماعی در هر سنی
  •  نمی توانند صحبت راشروع کنند، و یا توانایی ادامه بحث را ندارند.
  •  ارتباط، با حرکات دست به جای استفاده از لغات صورت می گیرد.
  •  رشد زبان و تکلم به کندی صورت می گیرد و یا اصلا صورت نمی گیرد.
  •  عدم دقت در دیدن اشیا
  • کودکان اوتیسمی بسیار حساس به نور، صدا، لمس، بو و یا مزه باشند.
  • از پوشیدن لباس های زبر خودداری کنند و ناراحت و افسرده شوند.
  • ممکن است از صدای معمولی، خوش شان نیاید و دستان شان را بر گوش خود بگذارند.
  • ممکن است تنها بمانند، زیرا خیلی دست پاچه می شوند.
  • حواس بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی و لامسه کمی دارند.
  • یک سطح صاف را خارش می دهند و اشیا را لیس می زنند.
  • به درد، خیلی زیاد و یا خیلی کم واکنش نشان می دهند.
  • نمی توانند درک کنند که گوینده حرف خنده دار می زند و یا سرزنش کننده.
  • ممکن است حرف نزنند و یا خیلی کم حرف بزنند.
  • خطر را حس نمی کنند.
  •  از صدای بلند، وحشت زده نمی شوند.
  • ممکن است یک جمله را چندین بار تکرار کنند.
  • منظور گوینده را به سختی می فهمند.

بیماری اوتیسم کودکان

علایم و نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

نشانه ها و آزمایشات اوتیسم

اگر نوزاد شما دچار مشکلات زیر بود، حتما او را نزد پزشک ببرید:
 در 12 ماهگی، هنوز چیزی نمی گوید (منظور گفتن همان کلمات ناواضح است)
 در 12 ماهگی، اشاره نمی کند و یا "بای بای" نمی کند.
 در 16 ماهگی، یک لغت هم نمی گوید.
 در 24 ماهگی، دو لغت نمی گوید.
  عدم توجه به اشیا (در 14 ماهگی مشخص می شود)

 سن طلایی درمان اوتیسم

سن طلایی درمان اوتیسم تا قبل از 5 سالگی است. هر چه در سن پایین تری اختلال تشخیص داده و بازتوانی ها شروع شود، احتمال طبیعی شدن بیشتر است اما باید بپذیریم که این کودکان همیشه تا حدودی با سایر همسالان خود متفاوت هستند.

آیا اوتیسم قابل درمان است ؟

" اوتیسم درمان قطعی ندارد، بسیاری اوتیسم را یک اختلال طولانی مدت در نظر می گیرند، که می تواند به طور موثر با افزایش آگاهی عمومی و حمایت ها اختلال طیفی اوتیسم را مدیریت کرد برخی افراد مبتلا به ای اس دی خود را فردی عادی می دانند، نه افراد مبتلا به نقص؛ آن ها بر این باورند که به سادگی و روش منحصر به فرد با جهان پیرامون خود تعامل دارند "
روش های درمانی که متخصصان برای کودکان مبتلا به اوتیسم پیش می گیرند شامل:
دارو درمانی: دارو برای جلوگیری از خشم، عصبانیت، مشکلات حواس، بیش فعالی، مشکلات خوب، بی پروا بودن، زودرنج بودن و زود عصبانی شدن، به کار می رود.
 تجزیه رفتار کاربردی ( ABA) : برای تقویت مهارت های مختلف کاربرد دارد. این برنامه در منزل کودک صورت می گیرد.
درمان و تدریس به کودک اوتیسمی ( TEACH): در این روش به کودک با استفاده از عکس ها نشان می دهند که چه کارها و مهارت هایی را باید انجام دهد.
صحبت درمانی: در این روش با کودک خیلی واضح و روشن حرف می زنند. ممکن است ساعت ها طول بکشد تا بتوان یک جمله را به کودک یاد داد.
درمان اوتیسم
روش های درمان بیماری اوتیسم در کودکان

 درمان جسمی اوتیسم

معالجه حسی و بینایی
کنترل و کاهش علائم اوتیسم با تغذیه ، مواد غذایی مفید و لازم برای کودکان اوتیسمی:

رژیم غذایی متعادل ، مغذی برای همه کودکان ضروری است، منیزیم به طور خاص مربوط به افرادی است که از اوتیسم رنج می برند. فقر منیزیم می تواند به علائمی منجر شود که با الگوهای رفتاری مشاهده شده در کودکان اوتیسمی از جمله تکان دادن ، ساییده شدن دندان، اضطراب، ضعف تمرکز و کم توجهی دیده می شوند. با کسب اطمینان از اینکه منیزیم بخشی از مصرف مواد مغذی هر روزه است، این نشانه ها را می توان کاهش داد و به درمان موثرتر رفتاری کمک کرد.

روغن ماهی :اسیدهای چرب امگا 3 نیز به همراه انواع دیگر اسیدهای چرب، در واقع برای رشد طبیعی و سلامت بدن مفید و ضروری هستند. مطالعات نشان داده اند سطح بالای امگا 3 باعث افزایش اجتماعی شدن افراد مبتلا به اوتیسم میشود همچنین رفتارهای هایپر اکتیو ،رفتارهای مخرب را نیز تسکین می دهد. روغن ماهی شکلی از امگا 3 و به آسانی قابل دسترس است .
 
ملاتونین :یکی از مهم ترین علایم و شرایط مربوط به اوتیسم ، عادات خواب بد است. اختلال در چرخه های معمولی خواب می تواند باعث عصبانیت، کمبود تمرکز، اضطراب اجتماعی و استرس مزمن شود. با این حال ملاتونین یک ماده آرام بخش است که می تواند خواب سالم و آرامش بخش را تضمین کند در نتیجه به کودکان اوتیسمی کمک می کند تا یک برنامه را حفظ کنند. رفتارهای مرتبط با بد خوابی کاهش خواهد یافت و تمرینات موثرتری برای مهارت های اجتماعی و ارتباطی فراهم خواهد کرد .
 
پروبیوتیک :بسیاری از محققان استدلال کرده اند یکی از مهم ترین دلایل اوتیسم ، رژیم غذایی در طبیعت است. به عبارت دیگر، سلامت شکم و جذب مواد غذایی، دو عامل اصلی در شدت ( یا حتی پیشرفت) اوتیسم استذ . نفوذپذیری گازی به شدت به اوتیسم مرتبط بوده و پروبیوتیک ها معمولا بهترین درمان هستند. پروبیوتیک ها رشد باکتری های مفید در روده را تحریک می کنند که به ما کمک می کند به طور موثر مواد مغذی را جذب کرده و از روده حفاظت کنیم. پروبیوتیک را می توان در مقدار زیادی از ماست یافت ، با یک سیستم معده و روده سالم تر ، برخی از علائم اوتیسم را کاهش دهید.
 
غذاهای بدون شکرو گلوتن :اگرچه تحقیقات هنوز در مورد این استراتژی درمانی خاص ادامه دارد اما افراد زیادی وجود دارند که معتقدند با حذف شکر، گلوتن و دیگر غذاهای فرآوری شده، علایم اوتیسم کاهش می یابد و رفتار شروع به حرکت " عادی "می کند. یک موضوع بسیار قابل بحث روز است، به خصوص با توجه بیشتر به گلوتن در سال های اخیر، و ظهور رژیم های بدون گلوتن، صرف نظر از این که آیا به دلیل آلرژی غذایی است یا خیر.
 
ضد باکتریایی و ضد انگلی :نظریه های دیگر در مورد اوتیسم از دیدگاه محیطی این گونه استدلال می کنند ،اوتیسم به دلیل انگل ها و باکتری های باقی مانده سمی که شکم کودکان رها می کنند ، گسترش می یابد. این مواجهه با باکتری های خطرناک در سنین پایین بسیاری از علائم اوتیسم را نشان می دهد. بنابراین محافظت از کودکان در برابر باکتری ها و انگل های خطرناک ، برای محافظت کامل از آن ها در برابر پیشرفت اختلال ضروری است.
 
ویتامین د :این ماده مغذی مهم در رژیم غذایی ما اغلب در مقابل ویتامین های پروفایل بالا "، فراموش یا نادیده گرفته می شود. با این حال، ویتامین د برای هر دو کودک و مادران حیاتی است. سطح پایین ویتامین د در زنان باردار با احتمال بالا اوتیسم ارتباط دارد در حالی که کمبود ویتامین د با سندروم شکمی و شرایط دیگر مرتبط است که روی سیستم گوارشی تاثیر می گذارد ، همانطور که در بالا توضیح داده شد. در نهایت، ویتامین د بر عملکرد انتقال دهنده های عصبی تاثیر گذاشته که اغلب در مبتلایان به اوتیسم تاثیرمنفی دارد .
 
ویتامین ث :به نظر می رسد افراد مبتلا به اوتیسم نرخ بالاتری از کمبود ویتامین ث دارند، انگار بدن آن ها به اندازه کافی آن را پردازش یا دریافت نمی کند، با رژیم مبتنی بر ویتامین نشانه ها را کاهش دهید نگهداری بالای ویتامین در بدن به رشد کلاژن، فعالیت آنتی اکسیدان، عملکرد شناختی و ترمیم سلولی و سلامت بدن کمک می کند همه آن ها می توانند علایم و حساسیت افراد مبتلا به اوتیسم را بهبود بخشند.
 
زردچوبه :زرد چوبه به عنوان یکی از قوی ترین و متنوع ترین گیاهان ،خاصیت ضد میکروبی، ضد التهابی ، آنتی اکسیدانی دارد . این امر می تواند به طور قابل توجهی سلامت شکم را بهبود بخشد و دریافت مواد مغذی مناسب را تضمین کند به طوری که بسیاری از علائم اوتیسم را می توان کاهش یا حذف کرد.
 
هشدار: مهم است به یاد داشته باشید اوتیسم یک اختلال است ، نه بیماری، و هیچ درمان قطعی و احتمالا کاملی برای آن وجود نخواهد داشت. اینها درمان های مکمل هستند و باید با درمان رفتاری نیز ترکیب شوند. به تنهایی، هیچ کدام از این روش ها به طور خاص موثر نخواهند بود. اگر مشکوک شوید کودک مبتلا به اوتیسم است ، همیشه با پزشک صحبت کنید، زیرا انواع مختلف اختلالات در اختلال طیف اوتیسم اغلب از رویکردهای درمانی مختلف استفاده می کنند.
 
مواد غذایی که کودکان اوتیسمی نباید مصرف کنند
گلوتن: برخی از والدین کودکان مبتلا به ای اس دی گزارش بیماری را پس از مصرف گلوتن می دهند ممکن است حساسیت را نشان دهد. ایده خوبی است ، فرزند خود را برای آلرژی های غذایی، به ویژه گلوتن و لبنیات تست کنید.
برای این که رژیم بدون گلوتن به شما کمک کند ، از تمام غذاهایی که با گندم تولید می شوند مانند نان، پاستا و گندم اجتناب کنید. بنا به گفته اوتیسم ، " بسیاری از والدین کودکان مبتلا ای اس دی گزارش می دهند وقتی بچه هایشان رژیم غذایی بدون پروتئین ، گلوتن ، پروتئین شیر دارند ، رفتارهای آن ها بهبود می یابد ."
همچنین بیش از 140 مطالعه علمی مربوط به گلوتن و اوتیسم وجود دارد. یکی از آخرین مطالعات منتشر شده در سال 2018، نشان می دهد چگونه کودکان اوتیسمی با ام سی تی به طور قابل توجهی ویژگی های اصلی اختلالات طیف اوتیسم را پس از گذشت سه ماه ارزیابی کردند.
 شیر گاو: پروتیین در لبنیات گاو، با نام کیسین می تواند منجر به واکنش مشابهی مانند گلوتن شود بنابراین باید دررژیم غذایی از مصرف محصولات لبنی اجتناب شود. برای تامین کلسیم، مصرف سبزیجات را افزایش دهید. همچنین ممکن است بخواهید شیر کفیر را امتحان کنید، که کلسیم و مواد مغذی کلیدی دیگر و همچنین پروبیوتیک ها را تامین می کند.
شکر :شکر باعث نوسانات در قند خون می شود که مشکلات رفتاری را درپی دارد. از هر نوع شکر مانند شکلات، دسرها، جوش شیرین و یا آب میوه پرهیز کنید. هم چنین نشان داده شده است که قند اثرات منفی عمده ای بر روی مغز دارد.
شیرگاو کودک
منع مصرف شیرگاو در کودکان اوتیسمی
 
 رنگ غذا ها: کودکان مبتلا به اوتیسم، به خصوص آن هایی که اختلال کم توجهی بیش فعالی دارند، می توانند به انواع رنگ های خوراکی و رنگ های مختلف حساس باشند. بنابراین باید از تمامی مواد غذایی فرآوری شده اجتناب کرد. بسیاری از کارشناسان در ایالات متحده بر این باورند که اف دی ای باید تولید کنندگان را ملزم به زدن برچسب هشدار کند تا والدین متوجه شوند که رنگ های مصنوعی ممکن است در برخی از کودکان منجر به اختلال شود.
سویا: سویا یک آلرژی غذایی رایج و حاوی اسید فیتیک است ، طوری که جذب مواد مغذی را مختل کرده و روده ها موجب سندروم شکمی می شود.
 
تحقیقات جدید در مورد روش تشخیص اوتیسم در 2 دقیقه
انجام یک آزمایش ساده و دودقیقه ای می تواند اختلال اوتیسم را در کودکان نوپا تشخیص دهد. درواقع پاسخ های والدین به این پرسشنامه می تواند این بیماری را به طور زودهنگام در کودکان مشخص سازد. 
پژوهشگران پرسشنامه ای جدید و دودقیقه ای را برای والدین کودکان نوپا طراحی و ایجاد کرده اند که با کمک آن متخصصین اطفال یا سایر مراقبین اصلی کودکان می توانند بیماری اوتیسم را در این کودکان تشخیص دهند. این تشخیص زودهنگام می تواند نقش حیاتی برای آینده کودکان ایفا کند. 
به دست آوردن اطلاعات و بررسی های معتبر و کارآمد، همانند داده های پرسشنامه PDQ-1، می تواند به پژوهشگران کمک کند تا بیماری اوتیسم را در کودکان نوپا بهتر تشخیص داده و تعداد بیشتری از کودکانی که به این بیماری دچار شده و تازه اول راه هستند را تشخیص دهند.
بر اساس اعلام محققان، پرسشنامه توسعه روان شناختی با علامت اختصاری (PDQ-1) درصد احتمال شناسایی درست اختلال طیفی اوتیسم (ASD) را تا هشتاد درصد افزایش می دهد. 
والتر زاهورودنی (Walter Zahorodny)، دانشیار دانشگاه راتگرز (Rutgers) در رابطه با این پرسشنامه جدید گفت:
« به دست آوردن اطلاعات و بررسی های معتبر و کارآمد، همانند داده های پرسشنامه PDQ-1، می تواند به پژوهشگران کمک کند تا بیماری اوتیسم را در کودکان نوپا بهتر تشخیص داده و تعداد بیشتری از کودکانی که به این بیماری دچار شده و تازه اول راه هستند را شناسایی کنند.»
 
بعضی از سؤالات پرسشنامه غربالگری PDQ-1 برای والدین عبارت اند از:
آیا کودک به نقاط یا حرکات علاقه مند می شود و یا به آنها توجه نشان می دهد؟ 
آیا کودک به نام خود عکس العمل نشان داده و پاسخ می دهد؟ 
آیا کودک به بازی کودکانه " دالی موشه" علاقه نشان داده و آن را دنبال می کند؟ 
آیا کودک صحبت کردن را با ادای کلمات آغاز کرده است؟ 
آیا کودک با دیگران ارتباط برقرار می کند؟ 

تشخیص اوتیسم

روش هاش تشخیص اوتیسم 

تشخیص اوتیسم با آزمایش خون

متخصصان تست خون و ادراری ارائه کردند که می تواند بیماری اوتیسم را در کودکان شناسایی کند. گروهی از متخصصان انگلیسی با بیان اینکه این تست در نوع خود اولین است یادآورد شدند که می تواند به تشخیص سریع اختلال طیف اوتیسم در کودکان منجر شود و در نتیجه درمان مناسب زودتر آغاز شود.
 
اختلال اوتیسم در اصل بر تعاملات و ارتباطات اجتماعی افراد تاثیر می گذارد و علائم آن شامل بیش فعالی، اضطراب، عدم سازگاری با محیط های جدید، اختلال گفتاری و مشکلات رفتاری می شود.
از آنجایی که علائم این اختلال گسترده است تشخیص آن به خصوص در مراحل اولیه بیماری می تواند سخت و غیرقطعی باشد.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، متخصصان انگلیسی معتقدند در مطالعه شان رابطه ای بین اختلال اوتیسم و آسیب وارد شده به پروتئین ها در پلاسمای خون مشاهده شده است.

اوتیسم و علل ها و نشانه های آن + راه درمان اوتیسم کودک

4.1131
این مطلب مفید بود ؟10823
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بهداشت و سلامت نمناک /ن/ک.ک
وبگردی