عوارض زیاد نشستن پشت میز
افراد شاغل زمان زیادی را پشت میز می نشینند این بی تحرکی باعث بروز بیماری های جدی در شما می شود و زیاد نشستن بطور خطرناکی سلامت شما را به خطر می اندازد.

راه کارهای جلوگیری از نشستن زیاد و مشکلات آن

زیاد نشستن بر روی صندلی، موجب مختل شدن عملکرد بدن می شود و سلامت انسان را به خطر می اندازد. هنگام نشستن بر روی صندلی عضلات رها ومفاصل ران سفت شده و ستون فقرات تقریبا خشک می شوند.

نشستن زیاد پشت میز با مشکلات زیادی ازجمله دیابت و بیماری های قلبی در ارتباط است. با کمی فعالیت و حرکت در طول روز می توانید بر مشکلات نشستن طولانی مدت پیشگیری کنید.

نشستن زیاد پای کامپیوتر

عوارض نشستن طولانی مدت روی صندلی و جلوگیری از آن

صدمات مزمن نشستن زیاد به اعضای بدن

نشستن زیاد ممکن است باعث بیماری های مزمنی مانند سرطان کولون (روده بزرگ)،کبد چرب و بیماری های قلبی عروقی شود. متاسفانه این بیماری ها برای افرادی که زیاد می نشینند جدی است.

نشستن طولانی مدت موجب کاهش جریان خون و کاهش کالری سوزی ، گرفتگی عروق، فشار وکلسترول خون بالا، مشکلات گوارشی، بیماری قلبی عروقی و کبد چرب می شود.

اگر بعد از کار ورزش نیز انجام می دهید، به آن اکتفا نکنید و در حین کار به طور مرتب از جایتان بلند شوید و تکانی به خودتان بدهید.

مشکلات زیاد نشستن

مشکلات نشستن زیاد روی صندلی و بیماری های ناشی از آن

راهکارهای عالی برای جلوگیری از عوارض نشستن زیاد

آلارم گوشی را فعال کنید

هر نیم ساعت یکبار از روی صندلی بلند شوید و خودتان را کش بدهید ، برای یادآوری این کار آلارم گوشی تان را تنظیم کنید تا هر نیم ساعت یکبار یادتان بیاورد .

قرارهای کاری را بیرون بگذارید

به جای تعیین قرارهای کاری در اتاق جلسات ازمحیط بیرون از دفتربرای این کاراستفاده کنید زیرا با این کار بیشتر راه می روید و خون جریان بیشتری می یابد.

وسایل مورد نیاز را دور از میز کار قرار دهید

وسایل را از خودتان دور نگه دارید تا مجبور شوید از جا بلند شده و چند قدم بردارید ،به طورمثال پرینتر را با کمی فاصله از خودتان قرار دهید تا هنگام پرینت مجبور باشید از جا بلند شوید.

به دیدار همکاران بروید

گه گاهی به دیدن همکارانتان در یک طبقه دیگر بروید.

زمان مکالمه تلفنی راه بروید

هنگام مکالمه تلفنی راه بروید زیرا بعضی از مکالمات ممکن است یک ساعت طول بکشد پس اگر هنگام مکالمه به جای نشستن راه بروید کالری زیادی می سوزانید.

عوارض زیاد نشستن

صحبت کردن با تلفن به صورت ایستاده و قدم زنان

به کارهای عقب افتاده سازمان بدهید

یکسری کارهای کوچک و عقب افتاده مثل چک کردن ایمیل های جدید یا تمیز کردن ظرف هایی که در یخچال عمومی شرکت گذاشته اید ،هستند که معمولا نادیده گرفته می شوند.با انجام این کارها کمی به خودتان بدهید .

برای جلوگیری از نشستن طولانی همیشه از پله ها استفاده کنید

برای بالا رفتن از پله استفاده کنید و اگر کفش پاشنه بلند پوشیده اید چند طبقه از پله و بقیه را با آسانسور بروید وحتما نیاز نیست که قانون همه یا هیچ را دنبال کنید .

به جای لیوان از فنجان برای آب استفاده کنید تا زیاد ننشینید

هرچند وقت یک بار از جای خود بلند شوید و برای خود آب بیاورید ، برای این کار از فنجان به جای لیوان استفاده کنید زیرا آب فنجان زودتر تمام می شود و شما مجبورید هر چند وقت یکبار برای پر کردن فنجان بلند شوید.

عوارض زیاد نشستن پای کامپیوتر

به بهانه آب نوشیدن راه بروید و بایستید

در هنگام نشستن طولانی با پاها و انگشت های پا ضربه بزنید

با این حرکات کوچک می توانید به سوزاندن صدها کالری بپردازید.

در نشستن های طلانی مدت ورزش های ملایم انجام دهید

ورزش های ملایمی مانند بلند کردن پاها زیر میز، سفت کردن عضلات شکم و چرخاندن صندلی انجام دهید . این ورزش ها طوری هستند که همکاران متوجه آن نمی شوند واگرمتوجه شوند هم می توانید از آن ها بخواهید که همراه شما این کارها را انجام دهند.

هر روز روی میز را تمیز کنید

با مرتب کردن میز کارتان به خودتان حرکت بدهید و هم یک محیط کار تمیز و مرتب ایجاد کنید، این کار سبب می شود با انرژی بیشتری به کارتان بپردازید . برای مرتب کردن میزتان ابتدا کاغذهای باطله را دور بریزید و با دستمال مرطوب تمام گرد و غبارهای روی میز را پاک کنید و مانیتور را نیز تمیز کنید.

عوارض نشستن زیاد پشت کامپیوتر

افزایش تحرک با تمیز کردن هر روز میز کاری خود 

هر شب صندلی خود را به سمت میزتان هل دهید

وضعیت غیر معمول صندلی درصبح روز بعد، باعث می شود شما صندلی تان را جا به جا کنید و کمی بیشتر روی پاهای خود بایستید. کاری ایستاده را برای صبح برنامه ریزی کرده یا پیاده روی نمائید. 

خطرات زیاد نشستن و راه های جلوگیری از بی تحرکی

4.320
این مطلب مفید بود ؟173
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ک.ک / آ
وبگردی