علائم فرسودگی شغلی
افرادی که فشار کاری زیاد و سنگینی را در محل کار خود تحمل می کنند، به مرور زمان نسبت به کار خود دلزده می شوند و علائم فرسودگی شغلی در این افراد دیده می شود.

نشانه ها و علائم فرسودگی شغلی در محل کار

کار بخش اعظمی از زندگی ما را درگیر خودش می‎ کند. ممکن است خیلی از افراد کارشان را دوست داشته باشند، در حالی که بعضی دیگر به آن علاقه نداشته باشند و فقط از سر اجبار آن را انجام دهند . در این بخش از رازهای موفقیت در نمناک چند مورد از دلایلی که ممکن است باعث دلزدگی فرد نسبت به کار او شود آمده است.

نشانه های اصلی فرسودگی شغلی

1. علاقه به شغل به دلیل علاقه به همکاران

درچنین حالتی فرد فکر می‎ کند که تیم کاری که در آن قرار دارد، بهترین تیم کاری دنیا است اما بعد از گذراندن جلسات کاری و صحبت های همیشگی در مورد مسائل کاری فرد خسته خواهد شد و نسبت به شغلی که دارد انزجار پیدا خواهد کرد، چون به یکنواختی می ‎رسد. این مورد شباهت زیادی به پیروی طولانی مدت از یک نوع رژیم غذایی خاص دارد .

در چنین وضعیتی چه باید کرد؟ در چنین وضعیتی بهتر است که فرد حلقه ی اجتماعی ای که در آن قرار دارد را گسترش داده و با افراد بیشتری معاشرت کند و در زندگی خود تنوع ایجاد کند .

علائم فرسودگی شغلی

2. مشکلات شناختی

برخی از افرادی که در شرایط کاری استرس فراوانی دارند ، دچار فرسودگی شغلی می شوند . استرس باعث آسیب به قشر پیشانی مغز که مسئولیت عملکردهای اجرایی را بر عهده دارد ، خواهد شد.

عملکرد اجرایی بر حافظه ، توانایی تصمیم گیری، کنترل احساس و تمرکز تاثیر می گذارد و فرد اشتباهات احمقانه ای را انجام می دهد، چیزهای مهم را فراموش می کند، احساسات و حالات او مدام تغییر می کند و یا در تصمیم گیری ضعیف عمل می کند ، همه این ها از نشانه های فرسودگی هستند.

3. کار کردن در کنار همسر خود

این احتمال وجود دارد که زوج هایی که با هم کار می کنند و با یکدیگر همکار هستند، بعد از مدتی از یکدیگر خسته شوند چرا که آن ها از صبح تا شب و حداقل 5 روز در هفته در کنار یکدیگر هستند و همچنین آخر هفته ها را هم در کنار هم می ‎گذرانند.مکالمات آن ها بیشتر حول محور کار است و کمتر برای یکدیگر وقت می‎ گذراند .

در چنین وضعیتی چه باید کرد ؟ شاید بهترین راه برای چنین زوج هایی کار کردن در مکان های مختلف باشد که این بهترین راه برای حفظ روابط سالم بین چنین زوجی است . همچنین چنین زوج هایی می ‎توانند جداگانه به تعطیلات بروند و مدتی از هم دور باشند . درست است که چنین چیزی در تضاد با افکار عمومی می ‎باشد اما برای در خطر نبودن بنیان خانواده مفید است .

علامت هایی که خبر از فرسودگی شغلی می دهند

4. دشواری در روابط کاری و شخصی

استرس روی نحوه تعاملتان با سایر افراد تاثیر می گذارد. استرس موجب می شود که تمایل افراد برای ضربه زدن به دیگران افزایش یابد، خونسردی خود را از دست بدهید و در تعارض های احمقانه و غیرضروری مداخله کنید.

انجام هرکاری در طول ساعات کاری به جز انجام دادن کاری که باید انجام شود. وقتی کار برای فرد کم باشد و دائما زمان خالی برایش ایجاد شود ، شخص این زمان خالی را بااستراحت، صرف چای یا قهوه و یا معاشرت کردن با دیگر همکاران و صحبت کردن درباره موضوعاتی که در رسانه های اجتماعی خوانده است پر می ‎کند که در چنین وضعیتی احتمال زده شدن از کار برای او بیشتر می ‎شود چرا که وقتی فرد دائما از بیکاری رنج می‎ برد زودتر خسته و کسل می ‎شود .

در چنین وضعینی چه باید کرد؟ بهتر است در چنین شرایطی فرد از رئیس خود بخواهد تا کار بیشتری برای انجام دادن به او محول کند و در این صورت، در پایان روز کاری احساس رضایت و مفید بودن می‎ کند .

5. کمال گرا بودن

یکی دیگر از دلایل دلزدگی از کار کمال گرا بودن است. این که فرد در انجام هر کاری سختگیر باشد و بخواهد که آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. روانشناسان معتقدند، کمال گرایی همیشه یک ویژگی مثبت نیست و گاهی می ‎تواند باعث تعلل شود ، چرا که لازم نیست همیشه همه چیز به عالی ترین شکل ممکن انجام شوند .

در چنین وضعیتی چه باید کرد ؟ بهتر است که فرد از رتبه بندی کردن کارهای خود و دیگران دست بردارد چرا که در غیر این صورت نسبت به کار دلزده می شود .

6. خستگی

فرسودگی به علت استرس وارده بر ذهن و بدن می تواند به خستگی منجر شود. بیدار شدن صبح هنگام از خواب بدون انرژی کافی و بعد از یک خواب خوب شبانه، مصرف حجم زیادی از کافئین در طول روز و عدم هوشیاری در موقع کار از نشانه های خستگی ناشی از فرسودگی است.

7. منفی بودن

اگر فرد مثبت نگری در زندگی بوده اید ولی به تازگی فقط به نیمه خالی لیوان نگاه می کنید، دیگران را مورد قضاوت قرار می دهید و نوعی احساس بدبینی در شما به وجود آمده است ممکن است دچار فرسودگی شغلی شده باشید که شما را به یک شخص منفی گرا و منفی باف تبدیل نموده است.

8. از دست دادن انگیزه

با آغاز کار همه چیز به نظرمان خوب و بدون نقص است و انگیزه کافی برای کار را دارید اما در حالت فرسودگی، همیشه به دنبال پیدا کردن انگیزه هستیم تا کار خود را به پایان برسانیم.

ممکن است این کار و وظیفه به خوبی به پایان برسد اما انگیزه ای که باعث سوق دادن شما شده است دیگر وجود ندارد و کار را نه فقط به خاطر خود واقعی آن انجام می دهیم بلکه تنها به علت ترس از دست دادن یا اخراج شدن این کار را به پایان می رسانیم.

9. توجه نکردن به سلامتی خود

نادیده گرفتن علائم هشدار دهنده ی بدن، فرد را در معرض خطر بیمار های مختلف قرار می‎ دهد . افرادی که به سختی کار می ‎کنند و به سلامتی خود توجهی ندارند نه تنها آسیب می بینند بلکه حتی ممکن است موقتا توانایی لازم برای انجام کار را از دست بدهند .

در چنین وضعیتی چه باید کرد؟ فرد باید به طور منظم معاینات پزشکی لازم را انجام دهد و نسبت به علایم احتمالی بیماری بی تفاوت نباشد ؛ چرا که ممکن است بیماری به سرعت گسترش پیدا کند .

علت و علائم فرسودگی شغلی را بدانید

10. معتاد به کار بودن

وقتی فرد نتواند زندگی خود را بدون انجام کار تصور کند یعنی به کار کردن معتاد است که در این شرایط فرد دچار خستگی مزمن می ‎شود و حتی ظرفیت کاری او کاهش پیدا خواهد کرد و حتی ممکن است سلامتی او به خطر بیفتد .

در چنین وضعیتی چه باید کرد ؟ بهتر است فرد رایانه و هر چیز دیگری که می ‎تواند او را به یاد کار بی ‎اندازد را کنار گذاشته و به خودش مدتی استراحت بدهد و فقط تفریح کند .

11. مشکلات عملکردی

افرادی که دچار فرسودگی می شوند، معمولا اهداف والا را به دست آورده اند و هنگامی که دچار افت عملکرد می شوند دیگران به این مورد چندان توجهی نمی کنند. اگر کاهشی را در عملکرد خود مشاهده کردید، ممکن است دچار فرسودگی شغلی شده باشید.

12. مشکلات سلامتی

اگر از مشکلاتی مانند درد کمر، افسردگی، بیماری های قلبی، چاقی و یا هر بیماری دیگری رنج می برید، ممکن است دچارفرسودگی شغلی شده باشید زیرا فرسودگی اثرات منفی زیادی روی سلامت جسمی و روحی شما دارد.

پس باید نقش کاری که انجام می دهید را در بروز این بیماری ها نیز در نظر بگیرید و بیاندیشید که آیا رویکرد شما نسبت به کار، ارزش مواجه شدن با این مشکلات سلامتی را دارد یا خیر.

علائمی که خبر از فرسودگی شغلی می دهند!

4.26
این مطلب مفید بود ؟51
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : مصاحبه شغلی
وبگردی