تمدد اعصاب
استرس و اضطراب ناشی از مشکلات زندگی می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد اما با تمرینات تمدد اعصاب و خود هیپنوتیزمی می توان این استرس ها و خطرات را از خود دور کرد.

تمرین تمدد اعصاب با روشی مطمئن در خانه

استرس کم ذهن شما را متمرکز کند؛ اما اگر زیاد شود، آسیب های فکری و جسمی زیادی به شما می زند. ولی آرمیدگی و تمدد اعصاب می تواند توازن را به زندگی شما بازگرداند و حتی ممکن است برخی از خطرات مربوط به استرس را کاهش دهد.

اگر در زندگی روزانه خود فشار زیادی را تحمل می کنید و استرس ناشی از مسائل زندگی آرامشتان را از شما سلب نموده است می توانید با روش های تمدد اعصاب به آرامش فکری، لذت و تفریح و وضعیت جسمانی مطلوب دست یابید. یکی از روش های تمدد اعصاب برای کاهش استرس روزانه هیپنوتیزم درمانی است .

هیپنوتیزم یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین تکنیک های پزشکی است که مناسب کنترل و کاهش استرس است . در این بخش از سلامت نمناک به توضیح روش خود هیپنوتیزمی می پردازیم تا بتوانید شما با این تکنیک ها استرس را از خود دور کنید و استرس خود را کاهش دهید زیرا اگر استرس ها بدون درمان رها شوند، برای سلامت و تندرستی خطرناکند.

تمدد اعصاب

روش های کسب تمدد اعصاب و آرامش

کاهش استرس با هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم روشی برای درمان بسیاری از بیماری های شایع مانند کاهش استرس ، کاهش فشار خون، میگرن ، اختلالات خواب و مبارزه با اعتیاد مانند ترک سیگار است . با هیپنوتیزم درمانی می توان ذهن را به روی ایده های جدید و فرآیند های فکری باز نمود و در نحوه تفکر برنامه ریزی مجدد نمود .

برای تقویت حس عزت نفس و اعتماد به نفس و غلبه بر مشکلاتی مثل ترس از صحبت کردن درجمع از هیپنوتیزم درمانی استفاده می شود .اگر می خواهید از تکنیک خود هیپنوتیزمی استفاده نمایید می توانید از منابعی مانند سی دی، نوارها، mp3 و مکتوبات زیادی که قابل دسترس است استفاده نمایید اما قبل از استفاده از آنها اطمینان یابید که این کتاب ها توسط متخصصان هیپنوتیزم تهیه شده باشد.

تاریخچه ایی مختصری از هیپنوتیزم مدرن

یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین تکنیک های پزشکی هیپنوتیزم است که در دانشگاه تدریس می شود . اما تردیدها و بدگمانی های زیادی درباره هیپنوتیزم در فرهنگ های غربی وجود دارد و بسیاری از افراد این علم را نوعی سرگرمی و تفریح تلقی می کنند. پدر تئوری هیپنوتیزم مدرن فرانتس آنتون مسمرنام دارد ، این فرد به نجوم علاقه زیادی داشت و بر این باور بود که انرژی بین همه اشیاء جهان کنتقل می شود و نیروهایی نامرئی وجود دارند.

او منشا این "انرژی کیهانی" را اجرام آسمانی می داند که می تواند تحت تاثیر رفتار دیگری، مهار گردد. این پزشک آلمانی نتیجه این انتفال انرژی را "مسمریسم" نامید. امروزه از ایده های تئوری مسمر روی چگونگی هیپنوتیزم و هیپنوتیزم درمانی استفاده می کنند.

خود هیپنوتیزمی

درمان استرس با هیپنوتیزم

هیپنوتیزم چگونه عمل می کند؟

ذهن انسان به سه ناحیه مجزای از نظر هوشیاری (هوشیار، نیمه هوشیار (ناخودآگاه)، ناهوشیار) تقسیم بندی می شود.

ذهن هوشیار:

بالاترین و کم عمق ترین بخش ذهن آگاه ذهن است که مسئول حس هایی مانند میزان استرس است.

ذهن نیمه هوشیار:

ذهن نیمه هوشیار (ناخودآگاه) که در بسیاری از اوقات در سطحی عمیق تریعنی زیر هوشیاری استبه راحتی قابل دسترس نیست و کنترل احساسات یا واکنش های ما را در موقعیت ها و رویدادهای مشخص از طریق تجربه بر عهده دارد. همچنین تنظیم و کنترل عملکردهای ضروری بدن مانند تنفس را انجام می دهد.

ذهن نا هوشیار:

عمیق ترین بخش ذهن ، ذهن ناهوشیار است که به سختی قابل دسترس است و شامل خاطرات و حوادث آسیب زا می باشد.

هیپنوتیزم به در بخش های عمیق تر ذهن نفوذ کرده و یک حالت آرامش ایجاد می کند و ناخودآگاه ذهن را برنامه ریزی می کند. خود هیپنوتیزمی از راه تمدد اعصاب ذهنی و فیزیکی عمل می کند و به گونه ای که فرد بتواند از ذهن هوشیار خود بگذرد و با افکار و عقاید مثبت اما ناخودآگاه خود آشنا گردد.

پس از انجام هیپنوتیزم و بیدار شدن این افکار و خیالات جدید در ناخودآگاه و بر ذهن خودآگاه تاثیر می گذارد و سبب تغییر رفتار می شود.هیپنوتیزم درمانی راه حل سریع نیست و به پشتکار و تمرین احتیاج دارد تا ذهن ناخودآگاه بتواند پیام های جدید را دریابد.

آرامش اعصاب

چگونگی عملکرد هیپنوتیزم

از خود هیپنوتیزمی و هیپنوتیزم درمانی استفاده کنید

اگر بخواهید در خود هیپنوتیزمی و هیپنوتیزم درمانیِ موفق شوید باید ذهنی باز داشته باشید . قبل از اینکه این روش درمانی را بکار ببرید کمی با خود بیاندیشید که با خود هیپنوتیزمی چه پیام هایی را می خواهید به خودتان انتقال دهید و چرا اصلا می خواهید هیپنوتیزم شوید.

برای اینکه هیپنوتیزم شوید باید:

  • دیر باور نباشید.
  • خودتان بخواهید تا هیپنوتیزم شوید.
  • رسیدن به یک حالت هیپنوتیزمی کمی شبیه به یک خواب است پس ترسی از هیپنوتیزم شدن نداشته باشید.
  • بیش از حد به تجزیه و تحلیل فرآیندهای پیچیده نپردازید.

در طی فرایند هیپنوتیزم روی برخی از گفته های کوتاه کار کنید. گفته هایی مانند:

خالص و صادق بودن

گفته های شما باید خالص و صادق باشد زیرا اگر این چنین نباشد شما در دسترسی به ایده ها یا دست یافتن به سطح ناخودآگاه، موفق نخواهید شد.

مثبت بودن

بهتر است ماهیت گفته های شما مثبت باشد.

ساده بودن

گفته های شما باید طولانی نباشد و بسیار سلیس باشد .

استرس و هیپنوتیزم

تمدد اعصاب با تکنیک خود هیپنوتیزمی

برخی از عبارات خود هیپنوتیزمی عبارتند از:

  • از جمله ( من در محل کار آرام هستم ) برای از بین بردن استرس در محل کارتان استفاده کنید.
  • از جمله (من غیر سیگاری هستم ) برای کمک به ترک عادت اعتیاد آور مانند سیگار کشیدن استفاده نمایید.
  • از جمله (من یک سخنران مطمئن هستم ) قبل از یک سخنرانی برای کاهش عصبانیت خود استفاده کنید.

به یاد داشته باشید :

  • برای به کار بردن این جمله ها از کلمه من استفاده نمایید .
  • تمرکزتان را بر روی کارهای خاص بگذارید .
  • گفته های خود را صادقانه بیان کنید.
  • یک یا دو عبارت را به ذهن بسپارید و برای شروع روی آنها متمرکزشوید.

آموزش خود هیپنوتیزمی

هیپنوتیزمی کمی شبیه به یک خواب است و در آن فرد مانند زمانی که خواب است نسبت به محیط اطراف آگاهی کمتری دارد پس چنانچه در بخش سلامت روان در نمناک گفته شده است قبل از اینکه خود هیپنوتیزمی را امتحان کنید، درمورد آن با یکی از نزدیکانتان صحبت کنید، تا او در زمان اضطراری شما را از خواب بیدار کند . در صورتی که در مورد خود هیپنوتیزمی با کسی صحبت نکنید ، پریشان و مضطرب و آشفته خواهید شد.

آرام و راحت باشید

برای شروع هیپنوتیزم شما باید آرام و راحت باشید و با تکنیک های تمدد اعصاب ، خودتان را آرام کنید.

موضوعی خاص را برای اندیشیدن بیابید.

تصور و توجه خود را روی موضوعی متمرکز کنید و به دیوار و سقف مقابل خود بنگرید.

تخلیه افکار

ذهن خود را از باقی افکار تخلیه کنید و فقط بر روی موضوع انتخابی خود فکر کنید و بر روی آن تمرکز نمایید .

چشمتان را ببندید

به چشمانتان فکر کنید که لحظه به لحظه سنگین تر می شوندو به آرامی بسته می شوند. سپس همزمان با بسته شدن چشم هایتان روی تنفس خود تمرکز کنیدتا نفس هایتان عمیق و یکسان شود.

آرام و عمیق نفس بکشید

این جمله را به خود تلقین کنید که با بیرون دادن نفس خود آرام می شوید . آرام نفس بکشید و با هر نفس عمیق تر آرام شوید.

استفاده از وسیله ای با حرکت یکنواخت

با چشم ذهنتان، جسمی را که به عقب و جلو یا بالا و پایین در نوسان است مانند دسته ی آونگ یا زمان سنج اونگی ، تجسم کنید.

تا 10 بشمارید

با آرامی و ملایمت در ذهن خود از یک تا ده بشمارید و به خود تلقین کنید بعد از هر شماره آرام می شوم "10 من آرام می شوم"، "9 من آرام می شوم" و ادامه.

به حالت هیپنوتیزمی دست یابید

به خودتان بگویید بعد از اتمام شمارش به حالت هیپنوتیزمی دست می یابم و برای این کار خودتان را باور کنید .

روی گفته هایتان تمرکز کنید

بعد از اینکه به حالت خود هیپنوتیزمی دست یافتید، روی گفته هایی که آماده کرده اید، تمرکز کنید و هر عبارت را در چشم ذهتان تجسم نمایید و آن را در فکرتان تکرار کنید.

ذهنتان را پاک کنید

یک مرتبه دیگر قبل از آنکه از حالت هیپنوتیزمی خارج شوید ذهنتان را پاکسازی کنید و آرام باشید.

تا 10 بشمارید

آرام و با انرژی زیادی تا 10 بشمارید و وقتی یکی از شماره ها را می گویید از پیام هایی مثبت بین هر شماره استفاده کنید و در ذهنتان تداعی کنید که وقتی بیدار شوم احساسی مانند یک خواب شبانه ی کامل خواهم داشت.

بیدار شوید

پس از اینکه به عدد 10 رسیدید بیدار و هوشیار می شوید . سپس به ذهنتان اجازه دهید که به رویدادهای روزانه برسد.

نکته :

روند خود هیپنوتیزمی به تمرین و تکرار نیاز دارد . با تمرین و تکرار شما می توانید آسان تر به حالت هیپنوتیزم دست یابید و موفق تر خواهید شد.هیپنوتیزم درمانی برای بسیاری از افراد ی که به قدرت آن اعتقاد دارند و این روش را باور دارند موثر خواهد بود.

 

تکنیک های کسب تمدد اعصاب با روشی که خواهیم گفت

3.633
این مطلب مفید بود ؟249
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : laterlife / iap / markbowden / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : آرامش اعصاب
وبگردی