آستیگماتیسم
آستیگماتیسم یکی از مشکلات شایع چشمی است و یک نقص قابل درمان در قسمت انحنای چشم محسوب می گردد که موجب تاری دید در مسافت های دور و نزدیک می شود.

آستیگماتیسم چشم چه نوع مشکل بینایی است؟

آستیگمات یک نقص معمولی و قابل درمان در قسمت انحنای چشم شما است که باعث تاری دید در مسافتهای دور و نزدیک می شود. آستیگمات زمانی اتفاق می افتد که سطح رویی چشم ها و یا عدسی در داخل چشم، با قسمت انحنای چشم، مطابقت ندارد. به جای اینکه انحنا مانند توپ باشد، سطح چشم مانند تخم مرغ به نظر می رسد که این مشکل باعث تاری دید در همه ی مسافت ها می شود. آستیگماتیسم از زمان تولد وجود دارد و ممکن است با نزدیک بینی یا دوربینی همراه شود اما اغلب به حدی نیست که نیازی به اقدامات درمانی داشته باشد و زمانی که به درمان نیاز باشد معمولا از طریق استفاده از لنز، عینک و یا جراحی است ؛ در ادامه این بخش از سلامت نمناک نگاهی جامع خواهیم داشت به علل ، علائم ، انواع و راههای درمان آستیگماتیسم .

سه نوع آستیگماتیسم وجود دارد:

 آستیگماتیسم چشم

آستیگمات نزدیک بین:

یک یا هر دو نیمه چشم ها نزدیک بین هستند.( اگر هر دو نصف چشم نزدیک بین باشند، چشم ها در درجه های متفاوت، آستیگمات نزدیک بین هستند)

آستیگمات دوربین:

وقتی یک یا هر دو نیمه چشم دور بین هستند.( وقتی هر دو دوربین هستند، چشم ها در درجه های متفاوت آستیگمات دوربین هستند. )

آستیگمات ترکیبی:

یک نیمه نزدیک بین و نیمه دیگر دوربین است.

از بعد دیگر آستیگمات به دو نوع منظم و نامنظم دسته بندی می شود:

در آستیگمات منظم، نصف کننده ها به حالت 90 درجه هستند. ( در حالت عمود بر یکدیگر). در آستیگمات نامنظم، مدارهای نصف کننده عمود بر هم نیستند.

بیشتر آستیگمات ها، از نوع نامنظم هستند که به سطح رویی چشم حالت بیضی شکل می دهند.

علائم و نشانه های آستیگمات یا آستیگماتیسم چشم به این شرح است:

  • دید تار یا به هم ریخته
  • خستگی یا ناراحتی چشم
  • سردرد
  • مشکل دید در شب
  • دوبینی

سر درد

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:

زمانی که علائم چشمی ، لذت فعالیت های شما را کاهش داد یا در انجام کارهای روزانه تداخل ایجاد کرد ، نزد پزشک بروید.پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا آستیگمات دارید یا خیر و اگر مبتلا به آستیگمات باشید ، درجه آن را تشخیص می دهد و سپس راه های درمان را به شما پیشنهاد می دهد.

آستیگماتیسم کودکان و بزرگسالان:

ممکن است کودکان متوجه تاری دید نشوند ، بنابراین باید توسط چشم پزشک در این زمان ها معاینه شوند:

آستیگماتیسم در طول دوران نوزادی:

  • طی مراقبت های کودکی تا سن شروع مدرسه
  • در طول دوران مدرسه، هر یک یا دو سال ، توسط پزشک یا بررسی داخل مدرسه.

دلایل بروز آستیگماتیسم :

چشم های شما دارای دو ساختار با سطح منحنی هستند که نور را به سمت شبکیه خم میکنند و تصاویر را می سازند:

  • قرنیه، سطح شفاف بیرونی چشم ها به همراه غشا اشک.
  • عدسی، ساختار داخل چشم، که اشکال را تغییر می دهد تا به تمرکز بر روی اشیای نزدیک کمک کند.
  • در چشم هایی که شکل خوبی دارند، همه این ها شکل منحنیِ گرد مانند سطح یک توپ نرم می باشند.
  • قرنیه و عدسی که شکل منحنی دارند ، تمام نورهای ورودی را خم می کنند تا تصاویرِ متمرکزِ مستقیم روی قرنیه ، در پشت چشم شما بسازند.

خطای انکساری از مهم ترین دلایل آستیگمات

اگر قرنیه یا عدسی شکل تخم مرغی همراه با انحنای نامتناسب داشته باشد، اشعه های نور به درستی خم نمی شوند، و موجب خطای انکساری می گردند.این مشکل باعث تاری دید می شود. آستیگمات نوعی خطای انکساری است.

آستیگمات زمانی اتفاق می افتد که قرنیه یا عدسی چشم های شما ، به یک سمت بیشتر خمیده شده باشد. اگر قرنیه چشم انحنای نامتناسب داشته باشد، آستیگمات قرنیه ای دارید و اگر عدسی انحنای نامتناسب داشته باشید، آستیگمات عدسی دارید. هر دو نوع آستیگمات، باعث تاری دید می شوند. تاری چشم ممکن است در یک جهت افقی، عمودی یا مورب پیش بیاید.

ممکن است آستیگمات از زمان تولد وجود داشته باشد، یا بعد از آسیب به چشم، بیماری یا جراحی پیشرفت کند. آستیگمات به دلیل کتاب خواندن در نور کم یا نزدیک نشستن به تلویزیون ایجاد نمی شود.

کتاب خواندن در نور کم

سایر خطاهای انکساری:

آستیگمات ممکن است همراه با سایر خطاهای انکساری اتفاق بیفتند.

نزدیک بینی:

این مشکل زمانی اتفاق میفتد که قرنیه بیش از انحنا دارد و یا چشم هایتان از حد نرمال بزرگتر هستند.به جای اینکه به خوبی روی شبکیه تمرکز کند، نور در جلوی شبکیه متمرکز می شود و باعث می شود که تصاویرِ دور ، تار به نظر برسند.

دوربینی :

این مشکل زمانی اتفاق میفتد که انحنای قرنیه خیلی کم است و یا چشم از حالت معمول کوچکتر است. اثر این مشکل ، برخلاف نزدیک بینی است. وقتی که چشمان شما در وضعیت راحتی است، نور هرگز در قسمت پشت چشم متمرکز نمی شود و اشیا نزدیک تار به نظر می رسند.

راههای تشخیص آستیگماتیسم

آستیگمات از طریق تست چشم، قابل تشخیص است. یک تست چشم ، شامل آزمایش کامل چشم است که نشان می دهد چشمانتان چگونه نور را خم می کنند. پزشک از وسایل گوناگونی استفاده می کند، نور را مستقیم به چشم ها می تاباند و از شما می خواهد از میان عدسی های گوناگون نگاه کنید. پزشک از این تست ها برای امتحان زوایای متفاوت چشم و دید و تشخیص راه درمان برای فراهم کردن دید واضح به وسیله عینک یا لنزهای تماسی، استفاده می کند.

درمان آستیگماتیسم :

هدف از درمان آستیگمات ، بهبود وضوح دید و راحتی چشم است ؛ راه های درمان لنزهای درمانی یا جراحی انکساری هستند.

درمان آستیگماتیسم

لنزهای درمانی:

استفاده از لنزهای درمانی به منظور خنثی کردن انحنای ناهموار قرنیه یا عدسی چشم شما است.

انواع لنزهای درمانی به این شرح هستند:

عینک:

عینک ها از عدسی هایی ساخته شده اند که به تعدیل شکل ناهموار چشم های شما کمک می کنند. عدسی ها نور را به طور صحیح در چشمان شما خم می کنند و عینک همچنین می تواند سایر خطاهای انکساری مانند دوربینی و نزدیک بینی را نیز درمان کند.

درمان آستیگمات چشم با لنز

لنزهای تماسی:

مانند عینک، لنزهای تماسی نیز می توانند بیشتر انواع آستیگمات را درمان کنند ؛ آن ها در انواع مدل ها مانند نرم و یک بار مصرف، چند بار مصرف، سفت و سخت ،یا دو طرفه موجود می باشند. لنزهای تماسی همچنین در فرآیندی به نام اورتوکراتولوژی نیز استفاده می شوند که در این پروسه، شما برای چندین ساعت در روز از لنز تماسی سخت استفاده می کنید، تا انحنای چشم شما خنثی شود ، سپس مدت زمان کمتری از لنز استفاده می کنید تا حالت جدید باقی بماند. اگر این روش را ادامه ندهید، چشم ها به حالت قبلی باز می گردند.

استفاده از لنزهای تماسی برای مدت طولانی خطر عفونت چشم را افزایش می دهد ، از پزشک خود در مورد فواید و ضررهای استفاده از لنزهای تماسی و همچنین بهترین گزینه درمان بپرسید.

آستیگماتیسم چیست ، علائم ودرمان آستیگماتیسم در کودکان و بزرگسالان

4.4207
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟18126
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ن / ف
وبگردی