بیماری صرع
زندگی سالم و مناسب به مقابله با بیماری صرع کمک بسیاری می کند، همچنین برای درمان “بیماری صرع” روش های خانگی وجود دارد که کمک شایانی به کاهش میزان تشنج می کند.

صرع چیست و علل و علائم این بیماری چه چیزهایی است؟

صرع، اختلالی در سیستم عصبی مرکزی است که به عنوان تشنج مکرر شناخته شده می باشد زیرا افراد مبتلا به صرع به علت افزایش فعالیت الکتریکی مغز و اختلال در سیستم پیام رسانی میان سلول های مغزی تشنج های مکرر را تجربه می کنند. تشنج ممکن است کنترل عضلانی، حرکت، گفتار، بینایی و غیره را مشکل ساز کند. همه افراد اعم از مرد و زن ممکن است دچار صرع شوند و صرع می تواند همه ی نژادها و هر دو جنسیت را مبتلا کند. افرادی که تنها یک بار در زندگی خود به دلایل پزشکی دچار تشنج می شوند، مبتلا به صرع نیستند، برای تشخیص صرع لازم است فرد حداقل دو تشنج بدون تحریک و علت مشخص داشته باشد.

برای درمان صرع لازم است افراد مبتلا به صرع حتما به پزشک مراجعه نمایند اما در کنار داروهای تجویزی پزشک برخی درمان های خانگی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک آورده ایم برای کاهش حملات صرع مفید است.

علل ایجاد صرع

علل صرع:

تشخیص علل صرع برای پزشکان دشوار است. برخی از دلایلی که می توانند باعث صرع شوند عبارتند از :

  • اثرات ژنتیکی و سابقه ی خانوادگی
  • ضربه به سر
  • بیماری های مغزی
  • آسیب های پیش از تولد
  • اختلالات تکاملی
  • سکته و سایر بیماری های عروقی
  • دمانس
  • عفونت های مغزی مانند مننژیت

علائم صرع:

علائم اصلی صرع، تشنج است که بدون هیچ هشدار و به طور مکرر اتفاق می افتد، انواع مختلف تشنج وجود دارد برخی ممکن است از یک نوع آن رنج ببرند. پزشکان تشنج ها را به تشنج کانونی و تشنج منتشر تقسیم بندی می کنند. علائم و نشانه های تشنج می تواند شامل:

گیجی موقت، حملات خیره شدن، حرکات ناگهانی غیرقابل کنترل در بازو یا پاها، از دست دادن هوشیاری یا توجه، علائم روانی مانند ترس و اضطراب باشد.

بیماری صرع چیست

برای درمان بیماری صرع چه می توان کرد؟

اگر هیچ روش درمان صرعی نداشته باشیم، تشنج قطعا بدتر و مکرر خواهد شد؛ شما می توانید به پزشک خود مراجعه کنید، تا برخی از داروها را دریافت کنید. بعضی از داروهای خانگی برای پیشگیری و کاهش علائم صرع وجود دارد که میزان تشنج و علائم را کاهش میدهد.

استفاده از دمنوش برای کاهش حمله های صرع :

برای کاهش حمله های صرع افراد مبتلا به این بیماری بهتر است از دمنوش های معرفی شده در ادامه ی این بخش از نمناک استفاده کنند:

آویشن و پونه

مصرف دمنوش آویشن و پونه کوهی در مبتلایان به صرع می تواند حمله های صرع را کاهش دهد. برای تهیه دمنوش مقدار مساوی از آویشن و پونه کوهی را مخلوط و با 2 لیوان آب آن را دم کنید و روزانه دو تا سه فنجان بنوشید.

مصرف دمنوش

چای بهار نارنج

تسکین سردرد و میگرن های عصبی ناشی از صرع چای بهار نارنج بنوشید. برای تهیه این دمنوش یا چای گیاهی یک قاشق چای خوری گیاه بهار نارنج با مقداری آب به مدت 5 الی 10 دقیقه بجوشانید و روزانه این چای را بنوشید.

دمنوش سنبل الطیب

برای درمان صرع و کاهش اضطراب، از سنبل الطیب یا علف گربه و ریشه آن استفاده نمایید. سنبل الطیب یا علف گربه و ریشه آن حاوی والین است و خاصیت آرام بخشی قوی دارد و برای کاهش سردرد و میگرن و اضطراب بسیار مؤثر و مفید است.

دمنوش دارچین و هل

برای کاهش حملات صرع و کنترل ضعف اعصاب از دارچین که ادویه قوی و ماده ضد التهاب است و خاصیت آرام بخشی دارد، استفاده نمایید. دارچین و ده عدد هل را در لیوانی آب جوش بریزید و زمان دهید تا دم بکشد سپس از این دمنوش برای کنترل اعصاب استفاده کنید.

دمنوش دارچین

دمنوش زوفا

یکی از علل ابتلا به صرع مشکلات روده و میکروب های عفونی بدن می باشند. دمنوش گیاهی زوفا یک ماده ضد میکروب، است ودستگاه گوارش و بدن شما را ضد عفونی می کند.

چای زنجبیل

برای تسکین دردهای ناشی از بیماری صرع دم نوش زنجبیل بنوشید. برای تهیه این دم نوش لازم است یک قاشق چای خوری زنجبیل را با مقدار کمی دارچین و یک چهارم قاشق مرباخوری زعفران مخلوط کرده و با 2 لیوان آب دم کنید. نوشیدن این دم نوش به مقدار 2 فنجان در روز برای تسریع روند درمان و تسکین مشکلات بیماری صرع مناسب است.

آب گشنیز

برای کنترل و کاهش حملات صرع از آب سبزیجات به خصوص آب گشنیز استفاده نمایید. آب سبزیجات دارای ویتامین هایی مثل D، E، B6، اسید فولیک هستند و در کاهش حمله های عصبی و کنترل بیماری صرع بسیار مؤثر می باشند. گیاه گشنیز، یک کلاس از کانال های پتاسیم را در مغز فعال می کند و از این طریق بر کنترل تشنج تأثیرگذار است. برای تهیه دمنوش گیاهی گشنیز در یک فنجان آب یک قاشق چای خوری تخم گشنیز ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید و سپس این نوشیدنی گیاهی را میل کنید.

آب گشنیز

ویتامین برای مقابله با بیماری صرع :

انواع خاصی از ویتامین می تواند به تشنج افراد کمک کند. همیشه به یاد داشته باشید که ویتامین ها به تنهایی کار نمی کنند، بنابراین شما نیاز به توصیه پزشک برای استفاده از ویتامین ها دارید؛ ویتامین هایی که به طور گسترده ای استفاده می شوند، عبارتند از:ویتامین D، E، B6، اسید فولیک و غیره.

کنترل ذهن برای مقابله کردن با بیماری صرع :

به طور کلی افراد مبتلا به صرع تمایل دارند فعالیت مغز خود را برای از بین بردن تشنج ها کنترل کنند. علائم تشنج را می توان 20 دقیقه قبل از اینکه تشنج اتفاق بیافتد، احساس کرد. در برخی موارد، ممکن است افراد حتی چندین روز قبل از ان علائم را احساس کنند؛ علائم می تواند سردرد، خستگی، افسردگی، اضطراب و غیره باشد بنابراین، روش کنترل ذهن می تواند از تشنج جلوگیری کند. پیاده روی، مدیتیشن، غرق شدن در کارها و... در کنترل ذهن و جلوگیری از تشنج موثر است.

کنترل ذهن

گیاهان مفید برای درمان صرع : 

درمان گیاهی همیشه یکی از محبوب ترین درمان ها برای بسیاری از بیماری ها است. برخی از گیاهان مانند بوش سوزان، هیدروکوتایل، والریان، درخت بهشت، لیلی دره، مگورث، ادم خزانه دارمی توانند تشنج ها را به طریقی از بین ببرند.

- درختان TREEBO که درخت مقدس بوداییان است، اهداف آیینی و پزشکی داشته و مقدار زیادی سروتونین دارد که صرع را کاهش میدهد.

- درخت بنفش درختی کوچک با گل های بنفش عطر دار است که عصاره ریشه آن، دارای فنوباربیتون که نوعی دارو ضد تشنج است.

- کوا، دارای اثر آرام بخش است که برای افرادی که از صرع رنج می برند، بسیار سودمند است اما قبل از مصرف کوا برای درمان صرع، باید با پزشک خود صحبت کنید.

- والریان از گیاهانی است که برای درمان صرع مفید است؛ زیرا اثرات ضد انعقادی دارد اما این گیاه نباید طولانی مدت استفاده شود.

طب سوزنی برای درمان بیماری و رفع حملات صرع:

طب سوزنی، روشی است که می تواند فعالیت مغز را تغییر داده و به طور کلی تشنج را کاهش دهد، مردم چینی از این روش برای کاهش درد مزمن و سایر مشکلات پزشکی استفاده می کنند. این روش به قرار دادن سوزن در قسمت های خاص بدن مربوط می شود.

طب سوزنی

کاهش بیماری صرع با دستکاری ستون فقرات :

دستکاری ستون فقرات می تواند تشنج را کاهش دهد. دستکاری های خاص می تواند توسط هیپراکوتر ها برای کمک به کنترل تشنج استفاده شود.

تاثیر رژیم غذایی بر کاهش تشنج و حملات صرع : 

بعضی از رژیم های غذایی می توانند تشنج را کاهش دهند که رژیم غذایی کتوژنیک شایع ترین آن است، رژیم کتوژنیک مصرف مقادیر بیشتر از چربی است. همچنین می توان یک رژیم کم پروتئین یا کم کربوهیدرات را ذکر کرد.

رژیم کتوژنیک

غذاهای مفید برای کاهش حملات صرع :

مصرف برخی از غذاها برای افراد مبتلا به صرع مفید است، متخصصان و پزشکان برای کاهش بروز حملات صرع مصرف غذاهای زیر را پیشنهاد می کنند:

  • مصرف آبگوشت و شوربای مرغ یا جوجه با شوید و گشنیز
  • مصرف سنگ نمک که تقویت کننده ذهن است.
  • مصرف گوشت مرغ، گنجشک، کبوتر و ماهی بیشتر از سایر گوشت ها
  • خوردن مویز، انجیر و توت خشک، پسته و بادام برای تقویت مغز و بدن
  • مصرف شیره بادام و حریره بادام که تقویت کننده مغز است.
  • مصرف برخی ترشی ها مثل ترشی لبو به همراه غذای خود
  • مصرف روغن زیتون، کنجد
  • مصرف ادویه های گرم مثل دارچین و زیره سبز
  • مصرف چغندر آب پز شده با روغن زیتون پیش از خوردن غذا

غذاهای مضر برای صرغ : 

در پاسخ به سوال برخی از شما کاربران از بخش بهداشت و سلامت نمناک در رابطه با غذاهای مضر برای بیماران مبتلا به صرع باید بدانید که :

  • افراد مبتلا به بیماری صرع بهتر است از مصرف مواد و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای، قهوه، نسکافه و انواع نوشابه های گازدا اکیدا خودداری کنند.
  • استفاده از مواد خوراکی شیرین مانند قندوشکر و شیرینی ها برای افراد مبتلا به صرع مناسب نیست.
  • بیماران مبتلا به صرع بهتر است از انواع غذاهای آماده، انواع گوشت های قرمز، سس، گوجه فرنگی، عدس، سیب زمینی کمتر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند.
  • مصرف کرفس هم برای افراد مبتلا به صرع مضر است.

ضرر کرفس برای صرع

فلفل برای کاهش صرع :

فلفل که در هند یافت می شود، دارای گلهای کوچک زرد و سبز رنگ است. ضد تومور، ضد التهاب است و خواص آنتی اکسیدانی دارد.علاوه بر این، دارای اجزای فعال است که embelin نامیده می شود. Embelin متعلق به ماده شیمیایی است که بنزوئیونون نامیده می شود. این ویژگی می تواند به کاهش صرع کمک کند.

منیزیم برای کاهش صرع :

منیزیم، یک عنصر ضروری برای کاهش صرع است. بسیاری از مردم تصمیم به استفاده از سولفات منیزیم می کنند. نمک "Epsom" به طور کامل خالص حاوی سولفات منیزیم است. با این حال، باید سعی کنید ببینید که آیا برای شما مناسب است یا خیر.

نمک اپسوم

امگا 3 برای کاهش حملات صرع :

امگا 3 اسید چربی است که برای سلامتی سیستم عصبی عالی است ومی تواند مشکلات تشنج را حل کند و از تعداد دفعات رخ دادن آن بکاهد.

روی برای کاهش علائم صرع :

عدم وجود روی در بدن افراد مبتلا به صرع منجر به تشنج می شود بنابراین داشتن یک رژیم مناسب که به اندازه ی کافی روی دارد، برای درمان تشنج مناسب است.

تنظیم ساعت خواب برای کاهش علائم صرع :

برای کنترل حملات صرع و افزایش فواصل بین حملات و تشنج های ناشی از این بیماری ساعت خواب خود را تنظیم کنید. استراحت کافی، خواب عمیق و آرام از مهم ترین نکاتی است که در تسکین حملات بیماران مبتلا به صرع از سوی درمانگران توصیه شده است.

تنظیم ساعت خواب

روغن نارگیل برای کاهش بیماری صرع :

اسید های چرب زنجیره ای در روغن نارگیل به دلیل تاثیرات درمانی بر سلول های مغز، برای صرع عالی هستند و انرژی بیشتری را برای سلول ها فراهم می کنند و بنابراین احتمال صدمه زدن را کاهش می دهند.

نحوه استفاده:

  • یک قاشق چای خوری روغن نارگیل را 3 بار در روز مصرف کنید.
  • در سالاد یا پخت و پز روزانه استفاده کنید.

بیماری صرع ، نشانه ها و روش های درمانی خانگی و گیاهی بیماری صرع

2.5633
این مطلب مفید بود ؟318315
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : بیماری صرع
وبگردی