علت و علائم انواع سرفه های شبانه نوزادان و کودکان
کد مطلب : 63725زمان مطالعه : 4 دقیقه
برای آنکه هنگام سرفه شبانه نوزاد و کودکتان علت آن را بدانید باید انواع سرفه ها در این گروه حساس سنی را بشناسید ، شناخت و آگاهی اولین قدم برای اقدام درست و به موقع است.
علائم و دلیل انواع سرفه شبانه نوزاد و کودکان
سرفه و سرماخوردگی در کودکان بخصوص در فصل هایی مانند زمستان بسیار رایج است و آنها به راحتی در این فصل ممکن است سرما بخورند . در واقع نوزاد ها تا دوسالگی ممکن است نسبت به دیگر کودکان سریعتر سرما بخورند و سرفه کنند . اما این بدین معنا نیست که سرفه های آرام نوزادها طبیعی است و باید از آنها به راحتی گذشت .
گاهی اوقات این سرفه ها به دلیل بزاق موجود در دهان نوزاد باشد که باعث سرفه کردن او شود و در این صورت شما باید بطور آهسته به پشت نوزاد بزنید . در این بخش از نمناک ما قصد داریم 5 دلیل سرفه کردن نوزاد در شب را به شما معرفی کنیم .
چرا کودکانمان در شب سرفه می کنند ؟ انواع سرفه های شبانه نوزادان کدامند؟
علائم و نشانه های انواع سرفه شبانه نوزاد
1- سرفه شبانه نوزاد و آپنه خواب :
نوزادها شب ها به سرعت می خوابند و زمانیکه ناگهان صدای سرفه او را می شنوید ، ممکن است به دلیل خفگی او باشد . اگر این اتفاق هر شب اتفاق بیوفتد ممکن است که نوزاد شما دچار آپنه خواب شده باشد . کارشناسان می گویند که آپنه خواب یک اختلال جدی است که بر کودکان و بزرگسالان تأثیر می گذارد. این زمانی است که لوزه ها و آدنوئید های کودک شما بزرگ می شوند و هنگام خواب، قسمت های راه هوایی نوزاد شما را مسدود می کنند.
این اتفاق بیشتر در شب ها میوفتد و این به دلیل این است که عضلات گلو ریلکس می شوند و سپس لوزه ها و آدنوئیدها مسیر عبور هوا را مسدود میکنند . متاسفانه آپنه خواب مشکلی نمی باشد که بتواند با گذشت زمان بهبود یابد ، بنابراین اگر احساس کردید که فرزند شما دچار این مشکل شده است اورا به دکتر نوزاد نشان دهید .
پزشک معالج نوزادتان ممکن است تعدادی آزمایش برای نوزاد شما بنویسد . برای درمان این مشکل ، نوزادتان را به دکتر گوش ، حلق و بینی ببرید تا لوزه و غدد آدنوئیدی نوزاد را بررسی نماید . اگر آپنه خواب تایید شود ممکن است که نوزاد جراحی شود .
2- سرفه کروپی نوع خطرناک سرفه شبانه نوزاد
اگر صدای کودک شما بلرزد و بصورت مدام سرفه نماید ممکن است که دچار سرفه کروپی شده باشد . علائم دیگر شامل داشتن استروئید هنگام استنشاق می باشد .
سرفه کروپی توسط یک ویروس ایجاد می شود که باعث التهاب حنجره شود . برای درمان این مشکل می توانید با فرزندتان به مدت چند دقیقه در فضایی با هوای سرد بنشینید و یا به مدت 15 دقیقه با فرزندتان در حمام بخار بنیشنید . هر دو این موارد کمک می کنند تا مجرای تنفسی فرزندتان باز شود . همچنین می توانید برای رفع این مشکل از یک بخور در اتاق فرزندتان استفاده نمایید .
با انجام روش های ذکر شده اگر فرزند شما بهتر نشود او را به پزشک نشان دهید تا از گسترش این مشکل جلوگیری نمایید . سرفه کروپی به تنهایی می تواند از بین برود اما این که بتواند از بین برود در کودکان متفاوت است که در برخی ممکن است به سرعت بهبود یابد و در برخی ممکن است گسترش یابد .
آشنایی با سرفه های نگران کننده شبانه نوزاد از خروسک تا آپنه خواب
3- آسم و سرفه شبانه نوزاد:
دلیل دیگر برای سرفه های متعدد کودکان در شب به دلیل آسم می تواند باشد و برخی از علائم سرفه به دلیل آسم عبارتند از سرفه های خفیف که ممکن است در طول شب انجام شوند . همچنین اگر شما نزدیک به نوزاد بخوابید ممکن است که صدای خفگی در سینه اش را احساس کنید . آسم یک بیماری مزمن است از این رو ، باید از مواردی مانند ورزش بیش از حد و مواد خوراکی که فرزندتان به آنها آلرژی دارند جلوگیرینمایید .اگر احساس نمودید که نوزاد شما به آسم مبتلا است او را به پزشک نشان دهید و پزشک با یک معاینه فیزیکی چند دقیقه ایی می تواند بیماری را تشخیص دهد و در نهایت با داروهای مناسب آسم و سن نوزاد آنرا بهبود دهد .
4- برونشیت نوعی از سرفه شبانه نوزادان :
اگر سرفه های متعدد کودک همراه با مخاط های سبز یا سفید یا زرد خفیف باشد ، ممکن است که او دارای برونشیت باشد . برونشیت یک نوع التهاب است که توسط عفونت تنفسی ایجاد می شود . معمولا درمان برونشیت حاد چند هفته طول می کشد ، اما پزشک ممکن است تعدادی دارو همراه با چند روز استراحت و نوشیدن زیاد مایعات را برای نوزاد شما تجویز نماید .
5- سینوزیت یکی از شایع ترین سرفه شبانه نوزادان :
اخرین دلیل که ممکن است نوزاد شما در طول شب سرفه کند ، سینوزیت می باشد . به حفره هایی که در اطراف بینی و در سایر قسمتهای صورت در استخوانها وجود دارند و در آنها هوا وجود دارد،سینوس گفته می شود. هنگامی که این قسمت پر می شود ، راه عبور تنفس را مسدود می سازد .
سینوزیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد که عبارتند از عفونت، پولیپ بینی و یا اختلال در سپتوم . علائم سینوزیت عبارتند از رطوبت در اطراف ناحیه چشم همراه با تراکم بینی.
بطور کلی سینوزیت به تنهایی می تواند درمان شود و نیاز به ویزیت دکتر ندارد . همچنین می توانید از بخور گرم استفاده نمایید تا بتواند در درمان سینوزیت موثر باشد . اگر علائم بیش از 5 روز ادامه داشته باشد ، نوزاد را به دکتر نشان دهید تا فورا درمان شود .
نتیجه گیری :
در طول شب سرفه نوزاد ممکن است به دلیل عوامل مختلفی که در بالا نشان داده شده است ایجاد شود. برخی ممکن است خفیف باشند و برخی ممکن است حاد باشند اگر فرزند شما دارای نشانه هایی نیست که در اینجا ذکر شده، گزینه های دیگر را بررسی کنید. مجددا ذکر می کنیم که برای اطمینان بیشتر باید با پزشک کودک خود مشورت نمایید.