دلیل و علت اصلی قرمز شدن چشم ها در عکس
فرقی ندارد که این عکس را در چه مکانی گرفته باشید، این عکس می تواند سلفی در یک اتاق بسته یا حتی در فضای باز باشد و اگر در هر عکسی چشم هایتان قرمز افتاده باشد، عکستان چیز خوبی از آب در نخواهد آمد. امروز در نمناک پدیده قرمز افتادن چشم ها را به بحث گذاشته ایم و در مورد این صحبت کرده ایم که چگونه می توانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم.
چه چیزی باعث قرمزی چشم می شود؟
اگرچه این اتفاق می تواند یک سیگنال جدی از وضعیت چشم ، مثل جدا شدن شبکیه یا آب مروارید باشد اما رایج ترین دلایل قرمز شدن چشم معمولا بی خطر است و ظاهر چشم قرمز در عکس ها زمانی اتفاق می افتد که فلاش دوربین روشن باشد و شبکیه تحت تاثیر آن قرار بگیرد واحتمال رخ دادن آن در محیط های پر نور نیز زیاد است.
دلیل قرمزی چشم در عکس
چگونگی این اتفاق را در این قسمت توضیح می دهیم:
با برخورد نور زیاد به چشم، مردمک گشاد می شود و باعث می شود که سلول های عقبی چشم نور را شناسایی کنند و این اتفاق باعث می شود که اشعه های نور به پالس های الکتریکی تبدیل شود که می تواند تصاویر بصری را در مغز بسازد و مشکل برای عکاسان این است که کل نور جذب نمی شود و مقداری از نور از پشت دوربین منعکس می شود و زمانی که نور انعکاس پیدا کند، باعث می شود رنگ های خونی بیشتر شوند که در مورد بافت خونی پشت چشم این موضوع صدق می کند و در نتیجه چشم ها در عکس قرمز می افتد.
چگونه از قرمز شدن چشم ها در عکس جلوگیری کنیم؟
دلیل قرمز افتادن چشم در بعضی از عکس ها این است که مردمک چشم ما قادر نیست در زمان کوتاه، از انعکاس نور توسط رگ های خونی داخل چشم جلوگیری کند. در حالیکه نمی توان کاری برای عملکرد سریع تر مردمک چشم انجام داد، اما چنانچه در نمناک توضیح داده ایم راه های ساده ای وجود دارند که احتمال رویداد آن را پایین خواهند آورد.
1. نگاه نکردن مستقیم به لنز دوربین برای جلوگیری از قرمزی چشم در عکس
اگر برای ژست گرفتن و تعیین جای خود زمان دارید، سعی کنید در موقعیتی قرار بگیرید که مستقیم در معرض لنز دوربین نباشید که این کار باعث می شود در صورت روشن شدن فلاش دوربین، چشمان تان در زاویه مستقیم نباشد و در نتیجه انعکاس نور در عکس کاهش پیدا می کند.
به لنز دوربین مستقیم نگاه نکنید
2. افزایش روشنایی اتاق برای جلوگیری از قرمزی چشم در عکس
در اتاق های تاریک، مردمک چشم به حدی بزرگ می شود که بتواند نور کافی برای دیدن داشته باشد و به نور منعکس شده از فلاش به همان دلیلی که گفتیم باعث قرمز افتادن چشم در عکس می شود فقط کافی است با روشن کردن فضای اتاق از چنین اتفاقی جلوگیری کنید.
3. از قابلیت ضد قرمزی چشم استفاده کنید.
بیشتر دوربین های مدرن و پیشرفته و حتی گوشی های هوشمند، قابلیت کاهش قرمزی چشم را دارند و به دارندگان آن کمک می کند که بتوانند در هر زمان که خواستند عکس های بهتری ثبت کنند، پس قبل از عکس گرفتن، این ویژگی باعث می شود که اقدامات لازم برای جلوگیری از قرمز افتادن چشم انجام شود.
4. جابجا کردن فلش دوربین و لنز برای جلوگیری از قرمزی چشم در عکس
این روش برای گوشی های هوشمند و فلاش های داخلی دوربین ها کار نمی کند اما اگر فلش دوربین شما بیرونی است، می توانید کمی دوربین را از خودتان فاصله دهید تا بتوانید مشکل قرمزی چشم را تا حد امکان کاهش دهید و این ویژگی باعث جلوگیری از انعکاس نور از مردمک چشم هنگام وارد شدن به لنز می شود.
روش های جلوگیری از قرمزی چشم در عکس
چرا بعضی از افراد چشمشان قرمز می افتد و برخی نه؟
بسیاری از افراد هستند که هیچ گاه این اتفاق برایشان نمی افتد.
به این دلیل است که این افراد در زاویه درستی در عکس قرار می گیرند و سرشان به گونه ای خم شده که از چنین اتفاقی جلوگیری می کند و شاید این افراد قد بلندی داشته باشند یا اینکه پشت دیگران ایستاده باشند و از فلاش دوربین دور باشند یا اینکه دلیل آن، ضخیم تر بودن بافت پوششی چشمشان باشد.
آیا قرمز شدن چشم ها در عکس می تواند معانی دیگری داشته باشد؟
تاثیر قرمز شدن چشم ها در عکس یک مشکل زیبایی است که می تواند با اپلیکیشن ها و نرم افزارهایی آن را اصلاح کرد کهالبته گاهی اوقات ممکن است دلایل آن به سلامت چشم فرد مربوط شود.
مثلا اگر تنها یک چشم شما در عکس قرمز افتاده، نوعی ناهمترازی در چشم وجود دارد و درخشش سفید یا متمایل به زرد در چشم می تواند کمی مشکل جدی تری مثل آب مروارید، جداسازی شبکیه یا عفونت اطراف چشم را بیان کند.
این بارقه های زرد یا سفید در کودکان می تواند علامت هشدار دهنده ای نادر اما جدی در مورد سرطان مخصوص آن ها باشد.
اگر هر چیز غیر عادی در مورد چشم ها در عکس خودتان یا هر کدام از اعضای خانواده دیدید، حتما آن را با پزشک در میان بگذارید تا بتوانید از مشکلات جدی پیشگیری کنید.