علت هپاتیت فولمینانت
هپاتیت فولمینانت یا نارسایی برق آسای کبدی یا نارسایی مرمن کبدی زمانی است که کبد خیلی سریع شروع به عدم کارایی میکند که بسیار خطرناک است و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

نارسایی برق آسای کبد یا هپاتیت فولمینانت

هپاتیت فولمینانت زمانی است که کبد شما خیلی سریع شروع به عدم کارایی می شود:در عرض چند روز یا چند هفته، بسته به علت. این نارسایی ناگهانی کبد ممکن است در افرادی که قبلا دارای بیماری کبدی پایدار بوده یا هیچ مشکلی با کبد نداشته باشند، اتفاق بیفتد.

شما ممکن است آن را به نام های شکست هپاتیت فولمینانت یا نارسایی مزمن کبدی نیز بشنوید.می تواند به سرعت تبدیل به تهدید کننده زندگی شود در صورتی که شما یا کسی علائم آن را دیدید، فوری مراقبت های پزشکی خود را دریافت کنید ، این توضیحات مختصر را گفتیم تا در ادامه این بخش از سلامت نمناک به معرفی و بررسی جامع آن بپردازیم.

هپاتیت فولمینانت

هپاتیت فولمینانت یا نارسایی برق آسای کبد

علت نارسایی برق آسای کبد یا همان هپاتیت فولمینانت

مصرف بیش از حد استامینوفن اتفاق می افتد

این مسکن در بسیاری از داروهای بدون نسخه و تجویزی وجود دارد. مصرف دوز بسیار زیادش می تواند باعث آسیب کبد شما شود همین امر ممکن است نیز اتفاق بیافتد اگر بیش از مقدار توصیه شده برای چند روز در یک دوره از این قرص بخورید. اگر شما یا کسی که می شناسید بیش از حد استامینوفن مصرف کرده باشد، فوری با اورژانس تماس بگیرید.

هپاتیت ویروسی

عفونت از ویروس های خاصی، از جمله هپاتیت A، B، C، D یا E، ممکن است منجر به نارسایی ناگهانی کبد شود.

برخی از علل رایج هپاتیت فولمینانت

داروهای تجویزی:برخی از آنتی بیوتیک ها، داروهای سرطانی و سایر داروها می توانند آسیب کبدی را که منجر به نارسایی کبدی می شود، ایجاد کنند.

ویروس های خاص:برای مثال ویروس اپستین-بار، یا ویروس هرپس ممکن است باعث بروز هپاتیت فولمینانت شوند.

هپاتیت خودایمنی:این اتفاق زمانی می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به سلول های کبدی آسیب وارد کند.

سرطان: تومورهایی که در کبد شروع می شوند یا به آن گسترش می یابند می توانند باعث نارسایی کبد شوند.

مشکلات رگی: یک بیماری رگی در کبد، به نام سندرم بود-کیاری، باعث انسداد رگ ها می شود که می تواند منجر به نارسایی کبدی شود.

مسمومیت قارچی: قارچ وحشی آمانیاتا فالوئید ممکن است برای خوردن، ایمن باشد. اما این قارچ سموم بسیار قوی دارد که به کبد آسیب می رساند.

بیماری ویلسون: این اختلال به مس اجازه می دهد تا در کبد و سایر اعضای بدن شما تولید شود.

برخی از محصولات گیاهی مانند کاوا، مه هوانگ و کامفری ممکن است منجر به نارسایی کبد شوند.

علل هپاتیت فولمینانت

داروها یکی از علل مهم در نارسایی حاد کبد 

تشخیص هپاتیت فولمینانت

پزشکتان در مورد تاریخچه پزشکی شما، هر گونه مصرف مواد مخدر در گذشته و اگر شما در معرض سم ودید، سوال خواهد کرداو همچنین برای دیدن علائم هپاتیت بررسی می کند و آزمایشاتی از هشدارهای ذهن شما می گیرید. برای کمک به تشخیص و پیدا کردن علت هپاتیت فولمینانت، پزشک شما ممکن است این کارها را انجام دهد:

آزمایش خون و ادرار انجام دهد

نتایج نشان می دهد که کبد شما چقدر خوب کار می کند پزشک آزمایش خواهد کرد تا ببینید چه مدت طول می کشد تاخون شما لخته شود. اگر شما هپاتیت فولمینانت داشته باشید، خون در زمان طبیعی لخته نمی شود.

اسکن از کبد

آزمایش های تصویربرداری اجازه می دهد تا پزشک به بررسی کبد برای آسیب، مشکلات رگی، تومور، و یا مسائل دیگر بپردازد. ممکن است اسکن اولتراسوند، ام ار ای یا سی تی اسکن را انجام دهید.

بیوپسی کبد

پزشک شما یک قطعه کوچک از بافت کبد را برای بررسی بر می دارد.

علائم هپاتیت فولمینانت

در ابتدا ممکن است شامل این موارد باشید:

  • نداشتن احساس خوب
  • خستگی
  • حالت تهوع
  • ناراحتی معده یا درد

اگر بدتر شود علائمی چون:

  • زرد شدن پوست یا چشم ها (زردی)
  • احساس خیلی گیجی
  • خواب آلودگی
  • تغییر در شخصیت یا رفتار شما، مانند تحریک پذیری بیشتر یا ناهماهنگی
  • خونریزی یا کبودی راحت تر
  • تورم معده

علائم هپاتیت فولمینانت

زرد شدن چشم ها از علائم هپاتیت فولمینانت

درمان هپاتیت فولمینانت

به احتمال زیاد به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بروید ؛ درمان نارسایی ناگهانی کبد بستگی به علتش دارد. می تواند شامل:پادزهر ها می باشد. این یک نوع از دارو است که برای مقابله با اثر سم استفاده می شود.

اگر کبد شما به طور ناگهانی از مصرف بیش از حد استامینوفن مشکل دار شده باشد، پزشک ممکن است پادزهری به نام ان-استامینوفن برای جلوگیری از اثرات بدهد.این دارو همچنین ممکن است به درمان علل دیگر نارسایی حاد کبدی کمک کند ؛ بقیه پادزهرها می توانند اثرات مسمومیت قارچ را معکوس کنند و به کاهش آسیب کبدی کمک کنند.

داروها برای درمان هپاتیت فولمینانت

پزشکان از داروهای ضد ویروسی برای درمان برخی از انواع هپاتیت ویروسی استفاده می کنند. برای مثال، اگر هپاتیت به دلیل نارسایی کبد باشد، یک داروی ضد ویروسی میتواند با ویروس مبارزه کند.

بقیه داروهای ضد ویروسی می توانند به درمان ویروس های ساده ای که باعث هپاتیت فولمینانت شده اند،کمک کنند اگر هپاتیت خودایمنی دارید، می توانید استروئید دریافت کنید.

پیوند کبد

اگر درمان های دیگر نتوانند کبد شما را مجددا کار بیاندازند، ممکن است نیاز به یک کبد جدید داشته باشید. اگر برای پیوند کبد تایید شوید، نام شما به یک لیست انتظار برای دریافت یک عضو اهدایی وارد می شود.

افرادی که نیاز فوری دارند در لیست اولویت دارند. در طول جراحی پیوند کبد، جراح، کبد آسیب دیده شما را برمیدارد و کبد یک فرد سالم را جایگزین می کند.دانشمندان در حال تحقیق در مورد درمان های جدید هستند که می تواند نیاز به پیوند کبد را کاهش یا تأخیر دهد.

درمان هپاتیت فولمینانت

پیوند کبد از درمان های هپاتیت فولمینانت

پزشک علائم و عوارض جانبی شما را درمان خواهد کرد

این مراقبت ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

داروهایی که باعث کاهش فشار روی مغز شما می شوند

یکی از جدی ترین عوارض جانبی نارسایی حاد کبدی، تورم در مغز است. مایع اضافی باعث ایجاد فشار می شود که می تواند منجر به آسیب مغزی شود ، داروهای خاصی می توانند باعث تورم شوند.

آزمایش برای بررسی عفونت ها

هپاتیت فولمینانت باعث می شود که احتمال بیشتری برای داشتن عفونت در خون یا دستگاه ادراری خود داشته باشید. آزمایش خون یا ادرار می تواند عفونت را پیدا کند تا پزشک بتواند آن را درمان کند.

داروهایی برای جلوگیری از خونریزی

کبد شما مواد شیمیایی تولید می کند که به لخته شدن خون کمک می کند. زمانی که کبد شما نارسایی دارد، نمیتواند این مواد را به میزان کافی درست کند.

در نتیجه، احتمال خونریزی شدید در بدن شما بالاتر می رود. دارو می تواند به جلوگیری از خونریزی کمک کنند. اگر خون از دست بدهید، ممکن است به خون نیاز داشته باشید.

آیا می توان از هپاتیت فولمینانت جلوگیری کرد؟

در برخی موارد می توانید ؛ دو علت شایع هپاتیت فولمینانت، مصرف بیش از حد استامینوفن و هپاتیت ویروسی است.

استامینوفن و بیماری های کبد

از مصرف بیش از حد استامینوفن اجتناب کنید

برای کمک به کاهش شانس برای ابتلا به هپاتیت فولمینانت

  • استامینوفن را به ندرت مصرف کنید، برچسب دوز توصیه شده را بررسی کنید و بیشتر از آن مصرف نکنید.
  • از تماس با خون و مایعات بدن افراد جلوگیری کنید.
  • این کار می تواند احتمال ابتلا به ویروس هپاتیت را کاهش دهد.
  • اگر از کشورهای در حال توسعه بازدید می کنید، باید از شیر آب محلی اجتناب کنید.
  • و برای جلوگیری از هپاتیت آ و هپاتیت ب که در بعضی از نقاط جهان رایج هستند، واکسن بزنید.

علائم و راههای درمان هپاتیت فولمینانت یا نارسایی مزمن کبدی

45
این مطلب مفید بود ؟41
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : هپاتیت کبد
وبگردی