جالب ترین موارد درباره عملکرد کلیه های بدن انسان
حقایقی در مورد کلیه ها
همان گونه که مطلع هستید بدن انسان دارای دستگاه ها و اجزای مختلفی می باشد که هر یک از این اجزا نقش مختص خود را ایفا می کنند که نتیجه این فرآیند، زنده ماندن و تحرک فرد می باشد.
از این رو می توان این گونه برداشت نمود که تمام اجزای بدن برای اینکه بدن بتواند در نهایت صحت و سلامت قرار داشته باشد، باید سالم بمانند و با آسیب دیدن یک جزء ، اجزای دیگر وارد مشکل خواهند شد که چیزی جبران ناپذیر و ناخوشایند می باشد.
در میان اجزای اصلی بدن می توان به کلیه ها اشاره نمود که بی شک کلیه ها یکی از مهم ترین اعضای بدن ما می باشند که در فیلتر کردن و تصفیه خون و همچنین حذف و از بین بردن مواد زائد بدن نقش اساسی دارند. کلیه ها به عبارتی هم اندازه گوشی های تلفن همراه می باشند که دارای شکل و آناتومی همانند لوبیا می باشند.
با این وجود این عضو اصلی و مهم بدن دارای حقایقی پنهان می باشد که شاید از آنها هیچ اطلاعی نداشته باشیم و علت اصلی آن هم می تواند بی توجهی ما نسبت به این عضو حیاتی بدن باشد. جزئیات بیشتر را در ادامه این مطلب از بخش سرگرمی نمناک خواهیم گفت.
از عملکرد کلیه ها چه می دانید؟
1- جریان خون در کلیه ها بیشتر از جریان خون در قلب و مغز می باشد.
2- کلیه ها دارای طول 11.5 سانتی متری می باشند.
3- کلیه ها بزرگتر از موس کامپیوتر نیستند و هم اندازه گوشی های قدیمی می باشند.
4- کلیه ها معمولا دارای وزن 113 الی 170 گرمی می باشند.
5- در بزرگسالان، کلیه ها تنها 0.5 % از بدن را تشکیل می دهد.
همه چیز درباره کلیه انسان
6- تنها یک کلیه سالم می تواند کار هر دو کلیه را انجام دهد.
7- در هر کلیه حداقل 1 الی 2 میلیون نفرون که واحد ساختمانی کلیه می باشد، تشکیل شده است.
8- اگر چه کلیه ها 0.5 درصد بدن را تشکیل می دهند، اما نسبت به سایر اجزای بدن خون بیشتری را از خود عبور می دهند که حدودا 25% خونی که قلب پمپاژ می کند وارد کلیه ها می شوند.
9- زمانی که سن انسان به 40 سالگی می رسد، نفرون های بدن آنها به ازای هر سال، 1% کاهش پیدا می کند!
10- نفرون ها به مرور زمان سعی می کنند تا طویل تر شوند!
موارد خواندنی از کلیه
11- اگر نفرون ها را از درون کلیه ها بیرون بیاوریم، طول آنها به 16 کیلومتر می رسد!
12- اگر از دو کلیه یکی را خارج نمایید و میزان عملکرد کلیه دوم نیز به میزان 75% کاهش یابد، باز امیدی به زندگی است و می توان سالم ماند که نام این فرآیند با عنوان " hypertrophy " شناخته شده است.
13- کل خون بدن در روز به میزان 400 بار از طریق کلیه ها عبور می کنند و چک می شوند.
14- اگر فشار خون در کلیه ها کاهش پیدا کند، آنها شروع به ارسال سیگنال به سایر اجزای بدن می کنند که در ادامه رگ ها با دریافت این پیغام، شروع به تنگ شدن می کنند تا فشار افزایش یابد.
15- اگر میزان اکسیژن خون کاهش پیدا کند، کلیه ها نیز می توانند آن را احساس کنند که در ادامه برای رفع آن از طریق ایجاد یک هورمون، می تواند میزان تولید گلبول قرمز را افزایش دهد.
نکات جالب و خواندنی از عملکرد کلیه های انسان
16- کلیه ها به مثانه متصل هستند که ادرار در آن ذخیره سازی می شود و مثانه ها می توانند 1 تا 8 ساعت این مایع را در خود حفظ کنند که در صورت پر شدن زیاد مثانه، به مغز پیغام عصبی ارسال می شود تا فورا تخلیه شود.
17- کلیه ها می توانند ویتامین D را تولید کنند!! اصلی ترین عضوی که مسئول تولید ویتامین D در بدن می باشد، پوست می باشد که اگر پوست قادر به انجام وظیفه نشود، به کبد منتقل می شود.
18- کودکانی که با یک کلیه به دنیا می آیند، به مرور این کلیه بقدری رشد می کند تا بتواند وظیفه دو کلیه را به تنهایی انجام دهد.
19- بطور معمول کلیه های ما در طول روز می توانند به میزان چیزی نزدیک به 1.5 لیتر ادرار تولید نماید.
کلیه در روز چقدر ادرار تولید می کند؟
20- نارسایی کلیه می تواند منجر به کم خونی شود.
21- بالا بودن میزان دیابت می تواند منجر به از بین رفتن کلیه ها شود.
22- اولین پیوند موفقیت آمیز کلیه توسط جوزف اسمیت در بوستون در سال 1954 میلادی انجام شد.