
بازیگرانی که در سال 1403 فوت شدند+ تصاویر و علت فوت
لیست کامل و جزئیات بازیگران ایرانی که در سال ۱۴۰۳ درگذشتند، همراه با اطلاعات زندگی و آثار ماندگار این هنرمندان را مشاهده میکنید.
فوت بازیگران و چهره های مشهور در سال 1403
مرگ همواره از دیرباز یکی از بحث برانگیزترین اتفاقات طبیعت بوده اما به حدی تراژیک به نظر میرسد که کمتر کسی میتواند آن را به راحتی بپذیرد. برای پذیرش این امر طبیعی نیز همیشه نیاز به طی شدن یک پروسه و زمان بوده تا بازماندگان بتوانند با شرایط جدید خودشان را وفق دهند. امسال نیز متأسفانه شاهد رفتن جمعی از هنرمندان از میان ما بودیم که جامعهی هنری را داغدار کردند. در این بخش از نمناک به معرفی بازیگران فوت شده در سال 1403 خواهیم پرداخت.
مرگ ناگهانی رضا داوونژاد
رضا داوودنژاد یکی از بازیگرانی بود که در سال 1403 چشم از جهان فروبست. او در 29 اردیبهشت 1359 متولد شد و به واسطهی پدرش، علیرضا داوودنژاد، توانست از سال 1365 با فیلم بیپناه وارد سینما شود. رضا داوودنژاد در سال 1381 و با سریال محبوب پشت کنکوریها بیش از پیش شناخته شد. او علاوه بر این سریال، در سریالهای دیگری همچون باغچه مینو، زندگی به شرط خنده، نون و ریحون، پنچری، زندگی شگفتانگیز است، شهباز و نیکان به ایفای نقش پرداخته است.
این بازیگر در جوانی و هنگام خدمت سربازی، تصمیم گرفت تا خود را چاق کند، اما این چاقی مفرط برای او بسیار دردساز شد. وقتی رضا داوودنژاد تصمیم گرفت برای لاغری عمل بایپس معده انجام دهد، کبدش دچار مشکل شد. او دو بار پیوند کبد انجام داد و در نهایت در 13 فروردین 1403 به دلیل عفونت خون پس از پیوند کبد، از دنیا رفت.

مرحوم رضا داوودنژاد/ عکس از محمدرضا خان میرزایی
زری خوشکام، مادر لیلا حاتمی
زری خوشکام مادر لیلا حاتمی، بازیگر مشهور و همسر علی حاتمی، کارگردان خاطرهساز است. خوشکام یکی از بازیگران پیش از انقلاب سینمای ایران بود که در تاریخ 15 اردیبهشت 1324 به دنیا آمد. زری خوشکام بازیگری را از سال 1350 شروع کرد و به شهرت بسیاری دست یافت. این بازیگر توانا به صورت گزینش شده نقشهای کوتاهی در آثار همسر و خانوادهاش ایفا کرد. اهالی سینما و مخاطبان او را بعد از انقلاب با نام زهرا حاتمی میشناختند. زری خوشکام سرانجام در تاریخ 28 اردیبهشت 1403 به دلیل سکته و ایست قلبی فوت کرد.

مرحومه زری خوشکام مادر لیلا حاتمی/ عکس از آرشا عقیقی
سعید راد، بازیگر خوشاستایل سینما
سعید راد نیز از جمله بازیگران درگذشته در سال 1403 است. او در 4 آبان سال 1323 به دنیا آمد و به دلیل برخورداری از چهره و استایل بدنی خوب، در سال 1350 برای بازیگری در سینما انتخاب شد. سعید راد دوران موفقی در سینمای پیش از انقلاب داشت و فیلمهای صبح روز چهارم و تنگنا را میتوان از آثار معروف او نامید. این بازیگر در سال 1363 ممنوعالکار شد و تا سال 1382 فعالیتی در سینمای ایران نداشت. او این سالها را خارج از کشور گذراند و از دههی 80 فعالیت بازیگریاش را از سر گرفت.
سعید راد در سینمای پس از انقلاب با فیلمهای عقابها، گیرنده، چ و همچنین سریال در چشم باد خوش درخشید. او در سال 1402 بهخاطر زمین خوردن از ناحیهی ستون فقرات آسیب دید و عملهای جراحی مختلف برای بهبودی او نتیجهی مثبتی نداشت. این هنرپیشه در روزهای پایانی زندگیاش به عفونت ریه و مثانه مبتلا شد و همین اتفاقات در نهایت منجر به فوت سعید راد در تاریخ 1 مرداد 1403 بود.

سعید راد بازیگر/ عکس از ادریس بغدادچی
مرحوم فتحالله طاهری
فتحالله طاهری بازیگر و تعزیهخوانی بود که در 17 آبان 1321 چشم به جهان گشود. او از سنین نوجوانی تعزیهخوانی را آغاز کرد و سپس وارد عرصهی تئاتر شد. اولین فیلم سینمایی این بازیگر، عاشورایی دیگر در کربلای ما بود که در سال 1360 ساخته و اکران شد. فتحالله طاهری عمدتاً نقشهای کوتاهی را در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی ایفا میکرد. پررنگترین نقش او که در ذهن مخاطبان نیز باقی مانده، نقش پدر منصور در سریال متهم گریخت است. او که سابقهای 60 ساله در تعزیهخوانی داشت، در فیلم محمد رسولالله و سریال مختارنامه نیز بازی کرده است. فتحالله طاهری سرانجام در 7 مرداد 1403 به علت بیماری گوارشی در بیمارستان بستری شد و در تاریخ 19 مرداد 1403 بر اثر بیماری درگذشت.

مرحوم فتحالله طاهری
هوشنگ حریرچیان، پدر دکتر نیما افشار
هوشنگ حریرچیان متولد 20 مرداد 1311 بود و فعالیت هنری خود را از سن 16 سالگی با بازیگری تئاتر در اصفهان شروع کرد. او پس از چند سال تجربهی بازیگری، به فعالیت در رادیو مشغول شد. این بازیگر در سال 1348 با سریال عکاس باشی برای نخستین بار مقابل دوربین قرار گرفت و بعد از آن با فیلم جعفر خان در سینما حضور یافت. هوشنگ حریرچیان با مجموعهی تلویزیونی آشپزباشی دیده شد و سپس با نقش پدر دکتر نیما افشار در سریال ساختمان پزشکان به شهرت بسیاری رسید. این بازیگر در آثار دیگری همچون تاکسی پلیس و پژمان نیز حضور داشت و تا سال 1403 به فعالیتهای خود ادامه داد. مرحوم حریرچیان سرانجام در تاریخ 30 مرداد 1403 به دلیل کهولت سن از دنیا رفت.

مرحوم هوشنگ حریرچیان
زندهیاد حسین خانی بیک
حسین خانی بیک یکی دیگر از بازیگران فوت شده در سال 1403 است که در 18 مرداد 1320 به دنیا آمد. او فعالیت خود را از تئاترهای مدرسه آغاز کرد و سپس در کلاسهای مهین دیهیم، هنرپیشهی معروف حاضر شد. مرحوم خانی بیک پیش از انقلاب تئاتر را آغاز و در سال 1356 نیز فعالیت سینمایی خود را با فیلم باغ بلور تجربه کرد. حسین خانی بیک هیچگاه در سینما و تلویزیون از هنرپیشههای نقش اول نبود، اما معروفترین ایفای نقش او در سریال مختارنامه حاصل شد. این بازیگر در سالهای آخر عمر خود به کرونا مبتلا شد و بعد از آن کمکم آلزایمر گرفت. او به تدریج قدرت تکلم و شناخت دیگران را از دست داد و در نهایت در 1 شهریور 1403 درگذشت.

مرحوم حسین خانی بیک
زهره حمیدی
زهره حمیدی که در 8 اردیبهشت 1336 چشم به جهان گشود، با فیلم دلاوران کوچه دلگشا در سال 1371 بازیگری را آغاز کرد. این بازیگر در طول زندگی هنری خود عموماً ایفاگر نقشهای مکمل بود و چهرهای محبوب در سریالهای تلویزیونی محسوب میشد. زهره حمیدی چهار فرزند داشت که به گفتهی خودش در برنامهی ماه عسل، یکی از پسرهایش به دلیل مصرف مواد انرژیزا ایست قلبی کرد. مرحوم حمیدی در سال 1402 به بیماری سرطان لوزالمعده مبتلا شد و در نهایت پس از حدود یک سال مبارزه با این بیماری، در تاریخ 4 شهریور 1403 از دنیا رفت.

زهره حمیدی بازیگر/ عکس از رها هاشمی
پری صابری
پری صابری یکی دیگر از چهرههای بنام بازیگری، متولد 1 فروردین 1311 بود. او کارگردان تئاتر، نمایشنامهنویس و نویسندهی رمان بود و فعالیت هنری خود را از سنین جوانی با تئاتر آغاز کرد. پری صابری یکی از بزرگان تئاتر محسوب میشد و کارهای عرفانی، فلسفی او نه تنها در عرصهی ملی، بلکه در عرصهی بینالمللی نیز بسیار خوش درخشید. پری صابری که موسس گروه تئاتر پازارگاد و تالار مولوی بود، موفق شد تا نشان هنر و ادب فرانسه را نیز دریافت کند. او سالها با بیماری سرطان مبارزه کرده و در نهایت در تاریخ 20 شهریور 1403 درگذشت.

مرحومه پری صابری مادر پیام صابری/ عکس از فهیمه حکمت اندیش
صدرالدین حجازی
صدرالدین حجازی در 16 مرداد 1327 به دنیا آمد و بازیگری را از دوران دانشجویی خود شروع کرد. این بازیگر باتجربه در تئاتر بسیار موفق بود و در سال 1356 موفق به کسب جایزهی اسب طلایی از جشنوارهی بینالمللی تئاتر شد. فیلمهای ناخدا خورشید، تردید شاخههای بید و سنتوری و همچنین سریالهای کوچک جنگلی، مختارنامه، تنهاترین سردار و تفنگ سرپر از آثار مطرح و شاخص صدرالدین حجازی هستند. او پدر سینا حجازی، خوانندهی مشهور ایرانی است. این هنرمند در آخرین سالهای زندگی خود به سرطان ریه مبتلا شد و در اواسط شهریور 1403 خبر فوت او در رسانهها پیچید که با تکذیب خانوادهاش همراه بود. سرانجام صدرالدین حجازی در 24 شهریور 1403 بعد از گذراندن دورهای کما به علت عوارض بیماری سرطان، سکته مغزی کرده و چشم از جهان فروبست.

صدرالدین حجازی بازیگر/ عکس از خواهران دریا
حسین توشه، شمسالله پس از باران
حسین توشه بازیگر نقش شمسالله در سریال پس از باران، در 1 فروردین سال 1333 چشم به جهان گشود. او کار خود را با نقشی کوتاه در سریال کوچک جنگلی شروع کرد و سپس با نقشآفرینی در سریال پس از باران به شهرت بسیاری دست یافت. حسین توشه عمدتاً در صدا و سیمای استان گیلان ایفای نقش میکرد و البته بیشتر نقشهای منفی را میپذیرفت. سریالهای دنیای شیرین دریا، خانهای در تاریکی، حصیر سرد، جابر بن حیان، فصل اول پایتخت، خانهای روی تپه، میکائیل، گیلهوا، محکومین و راه و بیراه از جمله آثار دیده شدهی این بازیگر هستند. او پس از مدتی تحمل بیماری، در تاریخ 11 آذر 1403 از دنیا رفت.

مرحوم حسین توشه بازیگر
ژاله علو؛ بازیگر نقش مادر مختار
ژاله علو، با نام اصلی شوکت، دوبلور، گوینده و بازیگری بود که در 14 مرداد 1306 متولد شد. پدر او از جمله خوشنویسان دوران قاجار بود که باعث شد این بازیگر از همان کودکی در دنیای علم و ادب رشد کند. او پس از فارغالتحصیلی از دانشسرای مقدماتی و هنرستان هنرپیشگی تهران وارد رادیو شد.
ژاله علو سوابق درخشانی در حوزهی دوبله و گویندگی دارد و صدای او یکی از صداهای ماندگار دوبله به حساب میآید. این هنرمند در سال 1389 در طی یک بزرگداشت، جزو چهرههای ماندگار هنر ایران خوانده شد. نقشهای خاله لیلا در سریال روزی روزگاری و دمه در سریال مختارنامه از جمله ماندگارترین آثار تصویری این بازیگر کهنهکار بودند. ژاله علو در 4 دی 1403 سرانجام پس از مدتها تحمل بیماری قلبی دار فانی را وداع گفت.

ژاله علو بازیگر/ عکس از پیام ایرایی
منوچهر والی زاده
مدیر دوبلاژ، دوبلور، گویندهی رادیو و بازیگر، منوچهر والیزاده در سال 1403 درگذشت. او قبل از فوت به علت عارضه تنفسی در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای پزشکان قرار گرفت. والی زاده متولد تیر 1319 در شهر تهران بود که با حمایت زنده یاد علی کسمایی سال ۱۳۳۷ در ۱۸ سالگی وارد عرصه دوبله شد و در کنار دوبله و چند تجربه تئاتری نخستین بار در سینما حضور یافته و سال 1341 در 22 سالگی در فیلم خداداد به کارگردانی امین امینی بازی کرده است.
منوچهر والی زاده دو بار ازدواج کرده و دارای یک دختر به نام آیدا و یک پسر به نام مجید است. ماندگارترین صداهای استاد ، صداپیشکی شخصیت لوک خوش شانس و پسر شجاع و... می باشد. ایشان در فرار از زندان نیز دوبلور صدای مایکل اسکافیلد بود.
فرامرز اصلانی
یکی دیگر از افراد مشهوری که در سال 1403 چشم از جهان فرو بست، فرامرز اصلانی خواننده مشهور و آهنگساز بود. او در تاریخ 13 اسفند 1402 خبر از ابتلایش به بیماری سرطان داد و از دنیای موسیقی خداحافظی کرد. زنده یاد فرامرز اصلانی خواننده معروف موسیقی پاپ متولد ۲۲ تیر ۱۳۳۳ در تهران بود. او فارغ التحصیل لیسانس رشته روزنامه نگاری از دانشگاه لندن بوده و پس از فارغ التحصیلی مدتی را به لس آنجلس رفت و برای چندین نشریه فارسی و انگلیسی زبان کار کرد، سپس به ایرن بازگشت و در روزنامه مجله تهران شروع به کار روزنامه نگاری کرد. پس از انقلاب سال ۱۳۵۸ او به همراه خانوادهاش ایران را ترک کرد و فعالیت های روزنامه نگاری و موسیقایی اش را پی گرفت، فرامرز اصلانی دوبار ازدواج کرده است، او دو دختر بنام های فدرا و رکسانا دارد که هر دو قدم در عرصه موسیقی فعالیت می کنند.
محمد علی بهمنی
محمد علی بهمنی یکی از توانمندترین و موثرترین شاعران نسل معاصر که تاکنون با هنرمندان زیادی چون همایون شجریان، شادمهر عقیلی،ناصر عبداللهی، علیرضا قربانی و...در عرصه موسیقی همکاری داشته است، متاسفانه جمعه ۹ شهریور (۱۴۰۳) در سن ۸۲ سالگی در تهران درگذشت. علت فوت استاد بهمنی سکته مغزی و وخامت شرایط جسمانی گزارش شده است.
بهمنی شاعر و غزل سرا، متولد ۱۳۲۱ در دزفول بود، او نخستین کسی بود که توانایی شعرگویی را در بهمنی، پیدا کرد و او نخستین شعرش را در ۱۰ سالگی برای مادرش سرود و مجله «روشن فکر» در سال ۱۳۳۱ آن را چاپ کرد.
این شاعر بزرگ معاصر در همه سالهای همنشینی با خواننده های ایرانی آثار ماندگاری چون خرچنگهای مردابی، دهاتی،رودخونه ها، هوای حوا، پرده نشین،قفس و... را ارائه داده است.
فریدون شهبازیان
در روز ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ ، فریدون شهبازیان در سن ۸۲ سالگی بر اثر مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت. فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر برجسته ایرانی بود که در ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. او تحصیلات موسیقی خود را در ایران و خارج از کشور ادامه داد و در طول حیات هنریاش آثار ماندگاری را در زمینه موسیقی کلاسیک و فیلم خلق کرد.
فریدون شهبازیان با خانم ماهور موسائیان، عکاس سینمای ایران ازدواج کرد. خانم موسائیان علاوه بر فعالیت هنری خود، در زندگی شخصی نیز همواره همراه و پشتیبان آقای شهبازیان بوده است. این زوج هنری، سالها زندگی مشترک خود را با عشق و علاقه سپری کرده و از حمایتهای یکدیگر بهرهمند شده اند.
چرا پروانه معصومی را یادتان رفته؟ مگه بازیگر نبود؟