اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک به دو دسته تقسیم می شود دسته اول بر مغز تاثیر می گذارد و دسته دوم بر نخاع. برای پیشگیری از این بیماری باید علائم آن را بدانید.

علامت اولیه ابتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک هنگام راه رفتن

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ای ال اس یک بیماری عصبی است که افراد زیادی را در کشورهای بزرگ درگیر کرده است. هنوز آمار دقیقی از افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند وجود ندارند اما سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها در سال 2014 اعلام کرد که تقریباً 16 هزار نفر از این وضعیت رنج می برند که اکثر آن ها بین سنین 55 تا 75 سال هستند‌. به همین دلیل بهتر است که ما علائم این وضعیت را بشناسیم و سریع تر به پزشک مراجعه کنیم که یکی از علامت های اولیه آن؛ هنگام پیاده‌روی خودش را نشان می دهد.

سختی هنگام راه رفتن

اگر احساس کردید که هنگام پیاده‌روی دچار سختی شده اید، به پزشک مراجعه کنید. اگر اخیراً در پیاده‌روی به مشکل برخورده اید، باید وضعیت ابتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک را در خودتان بررسی کنید، زیرا این بیماری یک بیماری نورون حرکتی می باشد که در حرکت افراد مشکلاتی را به وجود می آورد؛ بنابراین سختی هنگام راه رفتن می تواند نشان دهنده ابتلا به این مشکل باشد. البته ممکن است دردی را احساس نکنید اما دیگر مانند همیشه هنگام پیاده‌روی کردن، احساس چابکی و سرحالی ندارید.

پا درد

ممکن است علائم را در ساق پا مشاهده کنید

متخصصان بر این باور هستند که مشکلات حرکت ساق پا؛ در اوایل این بیماری به وجود می‌ آید و ممکن است فقط در یک پا باشد. به خاطر همین راه رفتن یا دویدن باعث ایجاد حس نا تعادلی در افراد می شود و ماهیچه‌ های آن ها را درگیر می‌ کند. به همین دلیل باید حواستان به این علامت باشد.

این بیماری فقط پا را درگیر نمی‌ کند

این بیماری فقط روی حرکت ساق پا اثرگذار نیست، بلکه می تواند مشکلات دیگرِ عصبی را به وجود بیاورد و باعث شود ماهیچه هایی که مسئول کنترل تکلم، بلع یا تنفس هستند هم دچار مشکل شوند و فرد به مشکلات تنفسی و مشکلات بلع، تولید زیاد بزاق، مشکلات تکلم، از دست دادن کنترل زبان، گرفتگی صدا یا مشکلات عاطفی و احساسی دچار شود که همه اینها می تواند علامت این بیماری باشد.

تنگی نفس

این بیماری در مردان رایج تر است

اگرچه آقایان و خانم ها هر دو احتمال ابتلا به این بیماری را دارند اما مطالعات نشان می‌ دهد که احتمال ابتلا در آقایان 20 درصد بیشتر از خانم ها می باشد و با بالا رفتن سن، احتمال ابتلا در آن ها به یک حد مساوی می رسد؛ اما به هر حال 5 تا 10 درصد از بیماری هم ژنتیکی است.

علامت اسکلروز جانبی آمیوتروفیک در راه رفتن!

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : bestlifeonline / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
وبگردی