بچه های حرف گوش نکن و لجباز این ویتامین بدنشون کمه
شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که خانواده ای را سرزنش می کنید که فرزندشان رفتار های پرخاشگرانه ای از خودش نشان می دهد و به حرف پدر و مادرش گوش نمی دهد و شما احساس می کنید که مشکل او تربیتی است اما همیشه هم درست فکر نمی کنید.
گاهی اوقات بچه های حرف گوش نکن، ویتامینی در بدن خود کم دارند که باعث ایجاد چنین رفتاری می شود و باعث می شود که آن ها دیگر تمایلی به گوش دادن به حرف های پدر و مادرشان نداشته باشد و تا جایی که می توانند پرخاشگری می کنند. اما کمبود کدام ویتامین ها باعث ایجاد چنین رفتاری در کودک می شود؟! در این قسمت از خانواده پلاس نمناک در این باره توضیح خواهیم داد و ویتامین و مواد معدنی لازم برای حرف گوش کن شدن فرزندتان را معرفی خواهیم کرد.
آمینو اسید ها
آمینو اسید ها ضروری ترین پروتئین ها برای سلول های مغزی هستند که بیشتر از رژیم غذایی دریافت می شود. اگر بدن نتواند به اندازه کافی این پروتئین ها را از مواد دریافت کند، دچار کمبود آمینو اسید خواهد شد. در نتیجه رفتار هایی مثل افسردگی، لجبازی و پرخاشگری به او غلبه خواهد کرد. کمبود آمینو اسید معمولاً در بچه های بیش فعال بیشتر مشاهده می شود. پزشکان توصیه می کنند که بهتر است این آمینو اسید ها از منابع با کیفیت حیوانی دریافت شود و از مکمل ها استفاده نکنید. پس قرار نیست هر پروتئینی را در تغذیه فرزندتان جای دهید.
• لوبیا عدس آجیل انواع دانه های گیاهی و برگ سبز گیاهان گزینه های مفید برای دریافت آمینه اسید ها هستند.
ویتامین ب 6 و منیزیم
ناتوانی و حساسیت در کودکان می تواند به دلیل کمبود منیزیم و ویتامین b6 باشد. اگر منیزیم در بدن کودک به اندازه کافی وجود نداشته باشد، می تواند باعث پیش فعالی شود. کمبود سطح منیزیم باعث رفتار پرخاشگرانه و خشونت آمیز و و تمایل به خودکشی می شود. ترکیب ویتامین ب 6 و منیزیم می تواند تأثیرات زیادی و مثبتی روی رفتار کودکان مبتلا به اوتیسم باشد. ویتامین b6 را همچنین می توان از طریق مکمل ها هم دریافت
• که البته دانه کدو تنبل، آجیل برزیلی، بادام و سبزیجات با برگ تیره، برنج قهوه ای، لوبیا سفید، آووکادو و سویا سرشار از منابع سالم ویتامین b6 و منیزیم هستند.
آهن
اثرات منفی کمبود آهن در بدن می تواند باعث تغییراتی در خلق و خو باشد، زیرا آهن ساختار و شکل و شمایل شبکه های عصبی را تعیین می کند و کمبود آن باعث ایجاد مشکل در این نواحی می شود. در نتیجه کودک دیگر کمتر روی رفتار خودش کنترل دارد. همچنین کمبود آهن باعث مشکلات رفتار اجتماعی، کمبود اشتها، یا تمایل غیر طبیعی به بعضی از غذا ها را ایجاد می کند. برای افزایش آهن در بدن کودکتان سعی کنید غذاهایی را به او بدهید که آهن کافی داشته باشد
• که شامل دانه سویا، دانه کدو تنبل، لوبیا، عدس و سبزیجات و میوه باشد، مثل توت فرنگی، پاپایا و هر میوه ای دیگری که آهن دارد.
ویتامین ب 12
مشکلات تکلم در کودکان می تواند به دلیل کمبود ویتامین b12 ، کم خونی ، آسیب عصبی و اختلالات نورولوژیکی را ایجاد کند و باعث مشکلاتی در کودک مثل افسردگی شود و کودگ کمتر به حرف پدر مادرش گوش کند. کودکان معمولا کم تر ویتامین ب 12 دریافت می کنند اما پزشک می تواند با یک دستور غذای سالم کمبود این ویتامین را جبران کند. البته بعضی از مکمل ها هم که تجویزی پزشک هستند، برای کودکان مفید واقع خواهد شد اما حتماً باید زیر نظر متخصص باشد.
اسید چرب امگا 3
چربی 60 درصد وزن مغز را تشکیل می دهد و ماده مغذی بسیار عالی است. چربی که حاوی اسید چرب امگا 3 و امگا 6 باشد، برای بدن مفید است. کمبود آن در بدن می تواند باعث اختلالات عصبی شود و باعث شود که کودک رفتار های بد از خودش نشان دهد. در نتیجه باید اسید چرب امگا 3 را
• از طریق ماهی هایی مثل سالمون و منابع گیاهی مثل گردو، یا دانه چیا و بذر کتان به کودک برسانید تا عملکرد مغز بهبود پیدا کند و رفتارش هم بهتر از قبل باشد.