اختلال ترس و اضطراب خوردن در جمع
ترس و اضطراب هنگام غذا خوردن در انظار عمومی، دیپنوفوبیا نامیده می شود و چیزی نیست که فقط افراد مبتلا به اختلالات خوردن آن را تجربه کنند. در برخی فرهنگ ها تغذیه و غذاخوردن راهی لذت بخش برای مراقبت از بدن نیست بلکه یک ضرر تلقی می شود به همین ترتیب، غذا خوردن در انظار عمومی می تواند احساس عدم امنیت، ناراحتی و اضطرابی ایجاد کند که بر دیدگاه شخصی فرد ، ارتباط او با غذا و گرسنگی و روابطش تأثیر بگذارد.
ترس از خوردن غذا در انظار عمومی اغلب با اضطراب از اینکه دیگران به غذا خوردن فرد چگونه نگاه می کنند ارتباط دارد و بسیاری از افراد که در جمع دچار اضطراب می شوند، ممکن است ترس لزوماً از خود غذا نباشد. افرادی که تحت درمان یا بهبود اختلال خوردن هستند ممکن است از اینکه اطرافیانشان سوالاتی مربوط به غذا خوردن بپرسند مضطرب شوند و تحت فشار خوردن قرار بگیرند یا از اینکه چگونه درگیر این اختلال شدند توسط دیگران قضاوت شوند اما دلیل این مشکل چیست؟ برای دانستن علل ، با ما در بخش بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید.
عوامل ایجاد ترس از غذا خوردن در انظار عمومی
ترس از خوردن و آشامیدن در مقابل دیگران می تواند به دلیل طیف گسترده ای از موقعیت ها، غذاها و همراهان ایجاد شود که عوامل موثر آن شامل :
موقعیت
بعضی افراد در هر موقعیتی در صورت قرار گرفتن مقابل دیگران که مجبور به خورن یا آشامیدن هستند احساس اضطراب می کنند، در حالی که دیگران از موقعیت های خاص مانند مهمانی های رسمی ترس دارند.
برخی افراد فقط هنگام غذا خوردن مقابل شخصیت های رسمی دچار اضطراب می شوند از طرف دیگر، برخی حتی هنگام غذا خوردن در مقابل افرادی که آنها را خوب می شناسند، ممکن است اضطراب را تجربه کنند.
فضا
بعضی ها اگر در یک رستوران شلوغ باشند در مقایسه با صرف غذا در یک محیط ساکت و آرام که فقط چند نفر در آنجا حضور دارند، ممکن است ترس بیشتری پیدا کنند. اکثر افرادی که از غذا خوردن ترس دارند، متناسب با سختی خوردن غذا میزان اضطراب در آنها اوج می گیرد. غذاهای فینگر معمولاً کم خطرترین هستند و غذاهایی مانند سالاد، سوپ و غذاهای حاوی سس معمولاً اضطراب را بیشتر تحریک می کند.
همچنین غذاهای نامرتب مانند ماکارونی اضطراب آورتر خواهند بود زیرا احتمال خجالت هنگام غذا خوردن وجود دارد اما نوشیدنی ها معمولاً بر میزان ترس تأثیر نمی گذارند، اگرچه نوشیدنی هایی که احتمال لکه دار شدن لباس دارند ، مانند چای، ممکن است ترس ایجاد کنند.
علائم ترس از غذا خوردن
اگر ترس از خوردن یا آشامیدن در مقابل دیگران دارید، لیستی از علائم وجود دارد که احتمالا نگران هستید در این شرایط رخ دهد. برخی از علائم عبارتند از:
- لرزش دستان
- ریختن غذا یا نوشیدنی
- گیرکردن غذا داخل گلو
- از دست دادن کنترل روده و استفراغ
علت اصلی اضطراب خوردن در جمع
مطالعات در سال 2015 نشان داد که این ترس ارزیابی منفی بخشی از رابطه اضطراب اجتماعی و جنبه های بی نظمی غذا را توضیح می دهد و زیربنای تمام این اضطراب ها ترس از قضاوت منفی توسط دیگران است.
را ه حل هایی برای مقابله با ترس از خوردن در جمع
بعد از بررسی علل و علائم ، حالا نوبت به بررسی راه حل ها می رسد که با هم نگاهی به آنها خواهیم انداخت .
آداب غذا خوردن را بیاموزید
برای افزایش اعتماد به نفس نیاز دارید آداب غذا خوردن را بیاموزید زیرا اینکار به شما کمک می کند وقتی در یک شرایط رسمی قرار می گیرید سردرگم نشوید و نسبت به انتخاب ها و اقدامات خود اطمینان داشته باشید.
آرامش را تجسم کنید
اگرچه نباید با اضطراب مبارزه کنید، اما قرار گرفتن در شرایط پر تنش هنگام خودرن غذا بسیار مضر است. یک راه برای کنار آمدن با این مسئله تمرین تجسم قبل از غذا خوردن خواهد بود، کافیست عضلات بدن خود را شل و تجربه مثبتی از غذا خوردن با دیگران را تصور کنید.
نفس عمیق بکشید
اگر احساس کردید که قبل از یک مراسم غذاخوری مضطرب هستید برای آرامش خود نفس عمیق بکشید همچنین دم و بازدم را ازطریق بینی چندین بار تکرار کنید تا جسم و روحتان به سمت آرامش هدایت شود.
قدرشناسی را تمرین کنید
تمرین کنید که پس از هر وعده غذایی که می خورید سپاسگزار باشید. داشتن حس شکر گزاری و افکار منفی همزمان ممکن نیست پس زمانیکه شکرگزاری می کنید خود بخود افکار منفی را از خود دور کرده اید به همین دلیل به کاهش اضطراب کمک می کند.
قضاوت دیگران ممنوع
اگر چگونگی غذا خوردن دیگران را قضاوت می کنید این کار را کنار بگذارید زیرا هرچه بیشتر سایرین را در این شرایط قرار دهید، احتمال قضاوت درباره شما بیشتر است.
دفترچه خاطرات داشته باشید
از افکار خود در رابطه با غذا خوردن در انظار عمومی یک دفترچه خاطرات داشته باشید. وقتی افکار منفی به سراغتان آمد افکار مثبت را جایگزین آنها کنید. به معجزه ی نوشتن افکار مثبت ایمان بیاورید و با تمرین صحیح آن خود را سرشار از افکار مثبت و سازنده کنید.
مثبت فکر کنید
در رابطه با غذا خوردن مقابل دیگران مثبت فکر کنید مانند اینکه به خود تلقین که غذا خوردن در جمع آسان است یا "وقتی با دیگران غذا می خورم آرام هستم". اگرچه ممکن است این احساس در ابتدا اجباری باشد اما، با گذشت زمان طرز تفکر شما تغییر می کند.
با دوست خود تمرین کنید
از کم شروع و با کسی که کمترین اضطراب را در شما ایجاد می کند غذا خوردن در جمع را تمرین کنید ، اینکار به تدریج برایتان راحت تر می شود.
ذهن آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی به معنای آگاهی از لحظه فعلی و تمرکز دقیق بر کاری است که "در حال حاضر" انجام می دهید. به جای گیر افتادن در افکارخود در لحظه بمانید و بر روی طعم غذا خود یا گفتگو با شریک زندگی تمرکز کنید.
استراحت کنید
اگر در شرایطی به سر می برید که اوضاع خوب پیش نمی رود ، کمی استراحت کنید. تحمل اضطراب شدید هنگام غذا خوردن حس خوبی ندارد و از غذای خود لذت نخواهید برد به همین دلیل استراحت و برگشتن با یک ذهنیت تازه توصیه می شود