انتخاب شغل
اگر انتخاب شغل در زندگی هر فردی به درستی انجام نشود موجب خراب شدن آینده او خواهد شد بنابراین قبل از انتخاب شغل معیارهای مهم شغل مناسب را با توجه به علایق خود در نظر بگیرید.

تمام آنچه برای انتخاب شغل باید بدانید و رعایت کنید

انتخاب یک مسیر شغلی مناسب، چالش برانگیز و مشکل است؛ این که آیا شما باید انتخاب حرفه ای خود را شروع کنید یا مسیر شغلی موجود خود را تغییر دهید، با سردرگمی و اضطراب همراه است. برای اکثر ما، این سؤال که اکنون در چه جایگاهی قرار داریم ایجاد می شود و ما را وا می دارد تا در مورد منافع، رضایت شغلی، اشتیاق و نحوه عملکرد خود فکر کنیم.

از افراد مشاوره دریافت می کنید تا "علاقه و آنچه که دوست دارید را دنبال کنید" اما این روشها معمولاً کمکی به شما نمی کنند. همیشه باید شغلی را انتخاب کنید که متناسب با مهارت های شما باشد و شما را راضی کند.

متأسفانه، تحقیقات نشان می دهد که افراد معمولاً در انتخاب مسیر شغلی مناسب، خوب عمل نمی کنند و در نهایت باعث خراب شدن زندگی حرفه ای و شخصی آنها می شود. بنابراین مهم است که شغلی را انتخاب کنید که مناسب شما باشد.

اما چطور آن را تضمین کنید؟ با راهنمایی و تحقیق مناسب می توانید تصمیم صحیحی در مورد شغل مورد نظر خود بگیرید و به آن برسید. برای انتخاب شغل مناسب نکات زیر را در این بخش از نمناک بخوانید.

انتخاب شغل

فاکتورهای مهم در انتخاب شغل

مواردی که باید هنگام یافتن شغل مناسب در نظر بگیرید عبارتند از:

مهارت ها

مهارتها براساس استعداد طبیعی شما پایه ریزی می شود و از طریق تحصیلات / آموزش توسعه می یابد.

ارزش ها:

ممکن است بخواهید در انتخاب شغل عواملی مانند نوع سبک زندگی مورد نظر، اعتقادات خود، ماهیت اخلاقی شرکت یا صنعتی را که می خواهید در آن کار کنید را در نظر بگیرید.

محدودیت ها:

انتخاب شغل شما ممکن است با شرایط مالی، جغرافیایی، مسئولیت های خانواده، ناتوانی جسمی یا مدارک تحصیلی شما محدود شود.

انتخاب شغل مناسب

آرزوها:

ممکن است این موضوع را در نظر داشته باشید که آیا می خواهید یک شغل واحد را در طول عمر خود داشته باشید یا گزینه هایی برای تغییر شغل و راه اندازی مشاغل دیگر دارید. همچنین باید در نظر بگیرید که بازنشستگی شما چگونه خواهد بود.

فرصت ها:

تنها تصمیم گیری در مورد کاری که می خواهید انجام دهید فایده ای ندارد، مگر اینکه فرصت پیگیری آن وجود داشته باشد. می توانید از روشهای مختلف فرصت ها را بیابید، به عنوان مثال:پاسخ به تبلیغات برای مشاغل یا آموزش حرفه ای / حمایت مالی؛ ایجاد ارتباط از طریق افرادی که می شناسید برای مراجعه به کارفرمایان.

شخصیت:

ویژگی های شخصیتی یک عامل بسیار مهم است که شامل انگیزه های ناخودآگاه می شود.

عوامل انتخاب شغل

با توجه به مراحل زیر می توانید شغل مناسبی را انتخاب کنید

خود را ارزیابی کنید:

قبل از تصمیم گیری های مهم، بهتر است که برای تأمل در خود زمان بگذارید و انتخاب شغل مناسب از این قاعده مستثنا نیست. در این مرحله، به این فکر خواهید کرد که تمایل به قرار گیری در چه محیط کاری هستید، از کدام کار بیشتر لذت می برید، دوست دارید با چه افرادی کار کنید و موارد دیگر.

سوالات ارزیابی خود برای انتخاب شغل:

ارزشهای اصلی شما چیست؟

مثال:ثبات مالی، کمک به دیگران، استقلال

چه مهارتهایی در زمینه نرم افزاری دارید؟

مثال:مدیریت زمان، ارتباطات، اعتماد به نفس، حل مسئله

چه مهارتهای فنی دارید؟

مثال:تجزیه و تحلیل داده ها، برنامه ریزی، تحقیق، تسلط به چند زبان، عکاسی

در چه زمینه ای بطور طبیعی استعداد دارید؟

مثال:نویسندگی، رهبری، فروش، مدیریت پروژه، برقراری ارتباط، برنامه ریزی، حل مسئله فنی

شخصیت شما چگونه است؟

مثال:آرام، برون گرا، دارای اعتماد به نفس، پرخاشگر، وفادار

به چه چیزی علاقمند هستید؟

مثال:فناوری، نویسندگی، پزشکی، طراحی

سوالات انتخاب شغل

موارد ضروری را شناسایی کنید:

در مرحله بعد، زمانی را برای شناسایی ضروریات خود در یک کار اختصاص دهید. این موارد می تواند از هر چیزی مانند حقوق، سفر یا مزایا و موقعیت مکانی متغیر باشد.

آیا باید حقوق خاصی دریافت کنید؟

آیا مزایای خاصی مانند پوشش مراقبت های درمانی یا تعطیلی زیادی می خواهید؟

آیا می توانید شغلی که دائم در سفر هستید داشته باشید؟

آیا شما نیاز به کار در یک مکان خاص دارید؟

آیا کارهای خاصی وجود دارد که باید یا نباید انجام دهید؟

مراحل انتخاب شغل

تحقیق و سپس لیست خود را محدود کنید:

پس از تحقیق در مورد مشاغل، مجددا لیستی کوتاه از از چند شغل مورد نظر ایجاد و شروع کنید. هدف، رسیدن به یک یا دو مسیر شغلی است که شما به آن علاقه دارید. می توانید از مراحل زیر به عنوان راهنمای تحقیق خود استفاده کنید:

نیازمندی های شغل:

قبل از انتخاب شغل، باید بدانید چه مدارک، گواهینامه آموزش و ... مورد نیاز است. شاید برخی شرایط لازم برای شغل مورد نظر، مناسب شما نباشد. بنابراین لیست خود را محدودتر کنید.

حقوق:

حتی اگر درآمد خاصی را در نظر ندارید ،دانستن حدود درآمد و حقوق از شغل های مشخص کرده برای خود، مفید است.

حقوق

فرصت رشد:

مهم است بدانید آیا فرصت رشد در شغل انتخابی وجود دارد یا خیر؟ این به معنای فرصت پیشرفت، کسب مهارت و مسئولیت پذیری بیشتر است.

چشم انداز شغلی:

یکی دیگر از اطلاعات مهم، وضعیت شغل انتخابی شما در بازار کار است که شامل داده هایی مانند روند استخدام و رشد شغل می شود.

خود شناسی:

مهمترین مسئله این است که خود شما باید خصوصیات شخصیتی، نقاط قوت و ضعف، علایق و سایر عوامل مهم را بشناسید. اطلاعاتی را در مورد آنها پیدا کنید و گزینه های موجود در آن زمینه را کشف کنید. اگر نسبت به نقاشی احساس شور و اشتیاق دارید پس حرفه ای را در هنرهای تجسمی دنبال کنید.

یک لیست جامع از مهارتهای قوی خود ایجاد کنید و مرحله بعدی را بر اساس آن تعیین کنید. برای به دست آوردن چشم انداز بیرونی و بهتر، با خانواده یا دوستان خود مشورت کنید تا به شما در انتخاب قوی ترین مهارت کمک کنند.

خود شناسی

آزمون شغلی:

آیا هنوز هم در انتخاب شغل مناسب سردرگم هستید؟ اگر در تصمیم گیری با مشکل مواجه شده اید باید یک آزمون شغلی بگیرید. با وجود در دسترس بودن تعداد زیادی از آنها در اینترنت می توانید با پاسخ دادن به مجموعه ای از سؤالات در یک بازه زمانی مشخص، مهارت ها و نقاط قوت خود را به راحتی ترسیم کنید. این آزمون ها نقاط قوت و ضعف را ارزیابی می کنند و سپس بر اساس مجموعه مهارت های فرد شغل مناسب را پیشنهاد می کنند.

مشاوره با افراد با تجربه:

مشاوره با افراد باتجربه که در مورد موضوع یا مهارت خاصی تخصص دارند می تواند در انتخاب شغل مناسب کمک کننده باشد. از کارشناسان و متخصصان صنعت مشاوره بگیرید و در مورد علاقه و آرزوهای خود صحبت کرده و اطلاعاتی در مورد صنایع و شغل های مختلف کسب کنید. لینکدین یکی از بهترین راه های ارتباط با افراد با تجربه و یافتن نظرات ارزشمند در مسیر شغلی مرتبط است.

مشاوره برای انتخاب شغل

کارآموزی:

دوره کارآموزی اطلاعات خوبی در مورد شغل و مسئولیتهای آینده به شما می دهد. می توانید ضمن همکاری و کار به عنوان یک تیم، از افراد با تجربه مهارت یاد بگیرید.

در واقع دوره کارآموزی با فراهم کردن فرصت کار در بین افراد مختلف، اساس کار شما را پایه گذاری می کند. همچنین می توانید بسته به عملکرد و علاقه خود با یک شغل تمام وقت کنار بیایید. به دست آوردن تجربه از طریق کارآموزی برای رزومه کاری شما امتیاز است.

آموزش ببینید و رزومه خود را به روز کنید:

هنگامی که لیست خود را به یک یا دو مسیر شغلی کاهش دادید، باید ارزیابی کنید که آیا به آموزش های بیشتر یا مدارک معتبر نیاز دارید. برخی از کارفرمایان مایل به آموزش کار در محل کار هستند، برخی دیگر به دنبال افرادی خواهند بود که از قبل الزامات را داشته باشند.

برای جزئیات بیشتر در مورد یک شغل خاص، پست شغلی را با دقت مرور کنید. به بخش هایی با عنوان "الزامات" و "آموزش و تجربه" توجه کنید. هنگامی که متوجه شدید که برای شغلی واجد شرایط هستید، رزومه خود را به روز کنید تا نقاط قوت و مهارت های مربوط به خود را منعکس کنید.

چطور شغل انتخاب کنم؟ راهنمای کامل و ساده

4.280
این مطلب مفید بود ؟6713
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی