مراقبت زخم جراحی
برای اینکه زخم حاصل از جراحی زود بهبود پیدا کند باید اصول مراقبت از زخم جراحی را بدانید و روش های شستن و تمیز کردن انواع زخم جراحی از بخیه گرفته تا چسب جراحی را بدانید.

راهنمای کامل مراقبت و تمیز کردن زخم جراحی

زخم های جراحی همان برش های روی پوست هستند که در فرآیند پزشکی و درمانی ایجاد می شوند . همه این زخم ها نیاز به مراقبت های ویژه برای هر بیمار به صورت متفاوت دارند . دوخت ها و بخیه های جراحی با یکدیگر از لحاظ سایز و دوره بهبود متفاوت هستند و نیاز به در نظر گرفتن عوامل مختلف مثل سن ، سلامت و نوع جراحی دارد .

مراقبت زخم جراحی

چرا زخم های جراحی نیاز به تمیز کردن دارد ؟

پوست در فرآیند بهبود زخم بسیار حساس عمل می کند به همین دلیل گاهی اوقات باعث می شود که این برش ها دوباره باز شوند . اگر این اتفاق بیفتد ، حتماً باید مطمئن شویم که بیمار استرس نداشته باشد زیرا این مسئله بسیار رایج است  البته این باز شدن ها و ترک های زخم از طرق مختلف اتفاق می افتد و شدت آن ها با یکدیگر متفاوت خواهد بود .

چنانچه این بخش از سلامت نمناک خاطرنشان می سازد مهم نیست که زخم به طور کامل هم باز شده باشد و یا فقط قسمت کوچکی از آن سر باز کرده باشد ، در هر صورت باید به پزشک مراجعه کنید . پزشکان تصمیم می گیرند که آیا نیاز به اقدام تخصصی هست یا خیر . آن ها همچنین اقدام به بستن دوباره زخم می کنند و از شما می خواهند که زخم را در خانه تمیز کنید .

تمیز کردن زخم در خانه اصلاً کار سختی نیست و نیاز به رعایت 6 مرحله ساده دارد .

تمیز کردن زخم جراحی

قبل از شروع کار باید اطمینان حاصل کنید که محصولات مراقبت از زخم مثل اسفنج های گاز پانسمان و پماد های آنتی بیوتیک را استفاده کرده اید و آن ها را در دسترس دارید . سپس 6 مرحله زیر را برای تمیز کردن زخم بعد از جراحی و جلوگیری از عفونت اجرا کنید :

چگونه در 6 مرحله زخم ها را تمیز کنیم ؟

مرحله 1 

بعد از اینکه زخم های خود را شستید ، باند قدیمی زخم را از ناحیه جراحی شده جدا کنید . سپس با استفاده از پوشش گاز پانسمان این ناحیه را مرطوب و استریل نگه دارید و یک باندپیچی جدید انجام دهید .

مرحله 2 

ناحیه زخم شده را به آرامی با یک صابون ملایم و آب و مایع ضدعفونی کننده و اسپری مخصوص تمیز کنید .

مراقبت از چسب جراحی

مرحله 3

هر گونه آلودگی را با استفاده از اسفنج های گاز پانسمان و پد خشک شده تمیز کنید .

مرحله 4 

اگر خونریزی داشتید ، با اسفنج های گاز پانسمان به زخم های جراحی فشار وارد کنید تا خونریزی کاهش پیدا کند .

مرحله 5 

از پماد آنتی بیوتیک برای مبارزه با عفونت ها برای زخم های کوچک استفاده کنید . قبل از استفاده از این پماد برای زخم بزرگ تر حتماً از پزشک اجازه بگیرید .

پماد آنتی بیوتیک

نکته :اگر به این پمادهای آنتی بیوتیک آلرژی دارید ، حتماً باید یک درمان جایگزین انتخاب کنید .

مرحله 6 

به آرامی و با رعایت نکات بهداشتی ، روی زخم را پوشش دهید و یک باند تازه روی محل برش داده شده ببندید . اگر زخم عفونی شده بود ، باید در مورد تمیز کردن زخم های عفونی اطلاعات کسب کنید .

راه های زیادی وجود دارد تا بتوانید زخم های جراحی را بعد از فرآیند پزشکی ببندید .

فرقی ندارد که این بستن زخم ها از طریق چسب جراحی بخیه و یا هر روش دیگری باشد . در هر صورت این روش های مختلف نیازمند مراقبت هستند که بستگی به نوع روش دارد .

چگونه از بخیه، چسب جراحی و غیره مراقبت کنیم ؟

بخیه چیست ؟

بخیه ها نوعی از نخ های دوخته شده به پوست در محل جراحی و آسیب دیدگی هستند که باعث بهبود زود تر زخم می شوند .

تمیز کردن زخم بخیه

چگونه از بخیه ها مراقبت کنیم ؟

در پاسخ به سوالات برخی از شما کاربران از بخش بهداشت و سلامت نمناک در این رابطه باید بگوییم که اگر بخیه روی پوست شما اعمال شده ، پزشک بعد از بهبود و درمان پیدا کردن زخم آن ها را باز می کند . گاهی اوقات خود بخیه کم کم محو می شود و در پوست جذب می شود . اگر بخیه ها غیر جذب شدنی باشند، نوار پزشکی برای نگه داشتن زخم اعمال خواهد شد .

چقدر طول می کشد تا بخیه ها کم کم آب شوند ؟

معمولاً یک الی دو هفته بعد از جراحی طول خواهد کشید . اگرچه نمی توان برای همه یک مدت زمان مشخص کرد و گاهی اوقات بعضی از افراد چندین ماه شاهد بخیه های خود هستند تا این که کاملاً محو شود و از بین برود .

بعد از این که زخم به طور کامل بهبود پیدا کرد ، پزشک می تواند قسمت های انتهایی بخیه را جدا کند تا پروسه آب شدن بخیه ها با سرعت بیشتری انجام شود .

استاپلر یا منگنه های جراحی

منگنه جراحی چیست ؟

منگنه های جراحی نوع خاصی از منگنه هستند که در فرآیند پزشکی به جای بخیه استفاده می شوند و زخم ها را می بندند .

منگنه جراحی

چگونه از منگنه های جراحی مراقبت کنیم ؟

اگر از این روش برای بستن زخم استفاده شده ، در مورد پروسه خارج سازی آن هرگز نگران نباشید . پزشک فرایند باز کردن منگنه ها را به زمانی موکول می کند که زخم شما کاملاً بهبود پیدا کرده باشد .

چسب های جراحی

چسب های پوستی جراحی چیست ؟

چسب جراحی یک نوع خاص از روش های بستن برش در جراحی است که لبه های زخم را به هم می بندند و باعث می شود زخم ها در زیر چسب سریع تر بهبود پیدا کنند . پزشکان و پرستاران اغلب از این چسب ها برای بستن زخم ها به جای روش هایی مثل منگنه و بخیه استفاده می کنند زیرا استفاده از آن ها راحت تر بوده و عوارض جانبی کم تری دارد .

چسب های جراحی

مراقبت از چسب جراحی

اگر پزشک از چسب استفاده کرد ، فرایند بهبود زخم بسیار ساده خواهد شد زیرا این چسب ها به خودی خود خوب می شوند . معمولاً مدت زمان مورد نیاز برای بهبود آن ها بین 5 تا 10 روز بعد از جراحی است .

تمیز کردن و مراقبت زخم جراحی و انواع بخیه

3.517
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟125
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بهداشت و سلامت نمناک /ن/س
وبگردی