افتخار به فرزند
تشویق کردن از مهم ترین نکات در تربیت فرزندان است و والدین باید از روش های صحیح افتخار به فرزند پیروی کنند تا باعث تضعیف کودکان نشوند.

روش های صحیح افتخار کردن به فرزند

از یک طرف تعریف نکردن از بچه ها باعث می شود که آن ها احساس بدی داشته باشند و از طرفی هم تمجید بیش از حد می تواند آن ها را مغرور کند. ایجاد تعادل بین این دو ممکن است دشوار باشد و به همین دلیل دانستن یک سری نکات به والدین کمک می کند تا یاد بگیرند چه طور به فرزندان شان این موضوع که به آنها افتخار می کنند را نشان بدهند. اگر شما هم مایلید این راهکار ها را یاد بگیرید تا پایان این قسمت از خانواده پلاس نمناک با ما همراه باشید.

آنها را بخاطر چیزهایی که برای شان مهم است، تحسین کنید

فرزندان ما در یک سری کارها توانایی دارند؛ اما برخی از آن کار ها از بقیه برایشان مهم تر هستند؛ به طور مثال اگر کودکی برای نواختن یک قطعه دشوار کلی تمرین کرده و پیشرفت قابل توجهی داشته است، باید حتما از او تمجید کنید. حتما برای دستاورد های مهم آن ها را تحسین کنید، اما وقتی هم که چیزی شایسته تعریف نیست، لزومی ندارد این کار بکنید.

تشویق فرزند

آن ها را در کل مسیر تحسین و تشویق کنید

شاید با تحسین فرزندتان بعد از برنده شدن در یک مسابقه، حس کند که فقط بُرد اهمیت دارد.

اما اگر به او بگویید که "چه قدر خوب است که آن همه تمرین و تلاشِ تو بی نتیجه نمانده است" باعث می شود برای تمام تلاشی هم که تا به اینجا کرده است؛ حس غرورو کند و فقط بُرد برایش معنا نداشته باشد.

درباره مشکلات با‌ آن ها صحبت کنید

وقتی کودکان کاری را انجام می دهند، معمولا مجبورند بر موانع یا مشکلاتی که سر راهشان قرار می گیرد، غلبه کنند. ما می توانیم در کنار این که نشان می دهیم به موفقیت آن ها افتخار می کنیم، کمک کنیم تا مشکلِ خود را حل کنند. علاوه بر این آنها متوجه می شوند که ما به تلاش هایشان در این راه توجه کرده ایم.

اعتمادتان به آنها را نشان بدهید

بزرگ جلوه دادن موفقیت های فرزندانمان به آن ها می فهماند که ما از عملکردشان راضی هستیم و همین اتفاق خوشحال شان می کند. اینکه نشان بدهیم به توانایی های فرزند خود اطمینان و ایمان داریم؛ باعث می شود که اگر کار خوبی کرده است، کار های دیگر را هم به خوبی انجام بدهد. در کل همین که توانایی های آن ها را بالا می بینید؛ مایه افتخار خواهد بود.

خانواده شاد

زیاده روی نکنید

تحسین بچه ها مهم است اما نه همیشه. مثلا برد در یک بازی فوتبال ارزش توجه دارد، اما واقعا مهمانی گرفتن لازم نیست و زیاده روی است. گرفتن یک جشن خانوادگی کوچک به مناسبت این برد کافیست و اهمیت ماجرا را نشان می دهد.

زمان مناسب را انتخاب کنید

بهتر است تعریف و تحسین همان موقعی باشد که فرزندتان کار مثبتی انجام داده است؛ به طور مثال اگر جشن خانوادگی برد فوتبال را در همان روز برگزار کنیم؛ بهتر است تا یک هفته بعد. تقارن موفقیت و مراسم قدردانی، همه چیز را برای فرزندتان معنادارتر می کند.

نکات منفی را لیست نکنید

اغلب اوقات، برای این که خیلی باد به غبغب فرزندمان نیندازیم، با اشاره به نکات منفی از او تعریف می کنیم. مثلا نباید بگوییم "با این که نمره ریاضی ات خوب نیست اما به خاطر گلی که در فوتبال زدی به تو افتخار می کنم". نکات منفی را کنار بگذارید و فقط به خاطر همان موفقیت؛ او را تحسین کنید.

پدر و پسر

موقع تعریف کردن؛ مقایسه نکنید

برخی از والدین عادت دارند که موقع تعریف از یکی؛ او را الگوی بقیه نشان می دهند؛ به طور مثال می گویند "اگر شما هم مثل سارا بودید، جایزه می گرفتید" این کار نه تنها اعتماد به نفس ایجاد نمی کند، بلکه بیشتر روی کسانی تمرکز می کند که خیلی هم خوب عمل نمی کنند. بدون مقایسه با خواهر و برادر ها، کودکِ خود را تحسین و تمجید کنید.

یادشان بدهیم که قدر تلاش های دیگران را بدانند

یکی از روش ها برای متواضع بار آوردن فرزندانمان این است که به آن ها یاد بدهیم؛ ببینند که دیگران چه نقشی در موفقیتِ آن ها داشته اند. بعد از تشویق کودک به خاطر گرفتن نمره 20، تشویقش کنید تا به کسانی که کمک کرده ‌اند؛ فکر کند و قدرِ آن ها را بداند. نهایتا ادب و فروتنی فرزند باعث سربلندی و افتخارِ شما خواهد بود.

به فرزندت اینطوری افتخار کن تا اعتماد به نفسش بالا بره

3.84
این مطلب مفید بود ؟31
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن/ش
وبگردی