خارش زیر بغل
خارش زیر بغل به شدت ناخوشایند و حتی غیر قابل تحمل است، با تشخیص علل های بروز این مشکل میتوانید به راحتی از خارش زیر بغل جلوگیری و حتی درمان کنید.

علل اصلی خارش زیر بغل در افراد مختلف

احتمالا خیلی از شما بعد از چند بار شیو کردن متوجه خارش زیربغل شده ‌اید یا حتی گاهی اوقات زیر بغل خود را شیو هم نکرده اید؛ تا حدی که مو ها بلند شده است؛ اما باز هم احساس خارش شدید دارید و می خواهید ببینید که علت چیست. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک به شما خواهیم گفت که علل مختلف برای خارش زیر بغل چه چیزهایی می تواند باشد.

ابتلا به درماتیت تماسی

خارش مداوم زیر بغل می تواند به خاطر درماتیت تماسی اتفاق بیفتد و زمانی رخ می دهد که پوست با یک ماده حساسیت‌زا یا آلرژن تماس پیدا می کند که بعضی از این محرک های رایج شامل؛ انواع الکل ها، صابون ها، سورفاکتانت ها، رنگ ها و شوینده ها و حتی عرق می باشد که در کنار خارش، قرمزی و ورم، پوست پوست شدن، سوزش یا جوش هم ایجاد می شود.

عرق سوز شدن

زیر بغل گاهی اوقات بخاطر عرق سوز شدن دچار یک وضعیت التهابی می باشد که به خاطر تجمع رطوبت و گرمای زیاد روی چین خوردگی پوست اتفاق می افتد و سوزش و خارش زیادی را به وجود می آورد.

عرق کردن

اگزما

اگزما هم یک وضعیت التهابی است که باعث قرمز شدن، پوست پوست شدن و خارش پوست زیر بغل، آرنج و پشت زانو می گردد که در چنین حالتی پوست خشک شده یا ترک می خورد و هنگام قرار گرفتن در معرض آلرژن، وضعیت بدتر خواهد شد.

پسوریازیس معکوس

این مشکل به خاطر فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی است که تولید سلول های جدید پوستی را بیش از حد بالا می برد و همین باعث می شود که فرد به وضعیتی به نام پسوریازیس معکوس دچار شود که نواحی حساس شده؛ مانند زیربغل براق تر از حالت طبیعی می شوند.

گرمازدگی

اگر پوست زیر بغل تان در روزهای گرم تابستان و هنگام انجام فعالیت‌ هایی که دمای بدنتان بالا می رود، دچار خارش می شود، احتمالا به خاطر گرمازدگی است و عرق زیاد در این ناحیه التهابات را هم افزایش داده که خارش را تشدید می کند.

گرمازدگی

لنفوم

لنفوم یا سرطان لنفاوی عاملی برای خارش زیر بغل خواهد بود که خارش مزمن را در افراد ایجاد می‌ کند و زمانی اتفاق می‌ افتد که پادتن ها و گلبول های سفید می خواهند که با سرطان مبارزه کنند و به سلول‌ های عصبی هم حمله می کنند. علائم دیگر آن شامل ورم غدد لنفاوی در ناحیه گردن، زیر بغل، خستگی مداوم، تب، عرق شبانه، تنگی نفس و کاهش وزن بدون دلیل است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر خارش زیر بغل با راهکار های خانگی بهبود پیدا نکرد و بدتر شد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت تان ارزیابی شود و تشخیص درستی صورت بگیرد که شاید نیاز به نمونه برداری و آزمایش های مشخص هم باشد.

خارش زیر بغل دلیلی داره که بهتره بدونید

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ش
وبگردی