تولد
لیزیک و لازک
لیزیک و لازک دو نوع عمل جراحی اصلاحی چشم می باشد که با استفاده از لیزر مشکلات چشم را به دو روش متفاوت درمان میکنند.

لازک و لیزیک ؛ هردو نوع جراحی چشم را بهتر بشناسید

لیزیک و لازک دو عمل جراحی اصلاحی چشم با استفاده از لیزر است که به درمان مشکلات نزدیک بینی، دور بینی و آستیگمات کمک می کند. هر دو بخشی از قرنیه را برای اصلاح بینایی دچار تغییر شکل می کنند. 

لیزیک یکی از رایج ترین جراحی های چشم محسوب می شود که بیشترین احتمال موفقیت را دارد. زمان بهبودی و ریکاوری فرد کوتاه است و در نتیجه می تواند به راحتی به انجام فعالیت های روزانه خود، در عرض یک الی دو روز برگردد. مطالعات نشان می دهد که 95 درصد از افرادی که عمل لیزیک انجام داده اند، از نتایج آن و بینایی خود رضایت دارند. 

لیزیک چشم

اما همه افراد گزینه مناسبی برای جراحی لیزیک نیستند و در بعضی موارد عمل لازک پیشنهاد می شود. لازک یک جراحی با هجوم کمتر است و برای بعضی از افراد مناسب تر می باشد. به همین دلیل ممکن است جراح به جای لیزیک پیشنهاد کند که لازک انجام دهید. 

در عمل لیزیک جراح یک برش را با لیزر روی قرنیه انجام می دهد اما چنانچه در بخش بهداشت و سلامت نمناک گفته ایم در لازک، لایه خارجی قرنیه برداشته شده و سپس جابجا می شود و چند روز نیاز دارد تا چشم بتواند خودش را بازسازی کند. لازک برای افرادی مناسب است که لایه قرنیه آن ها نازک است و بافت آن به قدری نیست که بتوان در عمل لیزیک روی آن برش ایجاد کرد.

در هر دو عمل لازک و لیزیک، اصلاح بینایی فرد به شکل مشابه بهبود پیدا می کند و هر دو نتایج مثبت دارند و در نتیجه جراحی چشم می تواند تعیین کند که کدام یک برای شما مناسب تر است.

لیزیک لازک

تفاوت لیزیک و لازک چیست ؟

هر دو شکلی از جراحی های اصلاح بینایی هستند و قرنیه را به طور دائمی تغییر شکل می دهند. تفاوت اصلی این است که در لیزیک ، برش قرنیه ایجاد می شود اما در لازک لایه سطحی قرنیه را شل می کنند، آن را حرکت می دهند و دوباره به جایی که باید وصل می کنند و قرنیه بعد از 4 الی 5 روز خودش را بازیابی می کند. در این زمان ممکن است ناراحتی هایی توسط فرد احساس شود و بینایی او چند روز دیرتر از لیزیک بهبود پیدا کند. 

بعد از لیزیک قسمت برش قرنیه دوباره بعد از 24 ساعت سر جای خود جوش می خورد و بینایی بعد از چند ساعت بهبود پیدا می کند. لیزیک معمولا دوره بهبودی کوتاه تر و سریع تری نسبت به لازک دارد و سختی و مشکلات  آن هم کم تر است. تفاوت بین این دو بسیار کم است و نتیجه نهایی آن ها یکسان است و هر دو احتمال بالایی از موفقیت در عمل را دارند.

لازک چشم

باور و عقیده عموم بر این است که جراحی لازک برای افرادی مناسب است که به طور فعال ورزش می کنند و مدام سر خود را تکان می دهند و در نتیجه احتمال پارگی در کاسه چشم در عمل لیزیک به دلیل برش، به مقدار بسیار کمی وجود دارد. به همین دلیل پزشک عمل لازک را انتخاب می کند.

البته بعضی از جراحان بر این عقیده هستند که عمل لیزیک برای مشکلاتی مثل نزدیک بینی تاثیر بیشتری نسبت به لازک دارد. بعضی دیگر از متخصصان نیز بر این عقیده هستند که به طور کل خطر و ریسک لازک از جراحی لیزیک کمتر است اما در هر صورت، هر دو جراحی ریسک بسیار پایینی دارند و فواید زیادی را با کمترین عوارض جانبی به چشمان شما می رسانند و در نهایت پزشک متخصص با این بررسی ها می تواند یکی از آن دو را برای شما انتخاب کند.

مزایای لیزیک

مزایا و معایب لیزیک چشم

مزایای لیزیک 

  • بهبودی سریع بعد از 24 ساعت با وضوح دید چند ساعت بعد از جراحی اتفاق می افتد.
  • بینایی معمولاً بعد از جراحی به 20/40  یا حد بالاتر می رسد. 
  • انجام جراحی سخت نیست و به راحتی و با درد کم اتفاق می افتد.
  • احتمال مشکلاتی مثل تاری دید در آن کمتر است .

معایب لیزیک 

  • خشکی چشم یک عارضه جانبی رایج است.
  • ممکن است به دلیل برش قرنیه، سختی های ایجاد شود.
  • ممکن است بر اثر آسیب دیدگی، برش قرنیه دچار جابجایی گردد. 

خشکی چشم

مزایا و معایب لازک چشم

مزایای لازک 

  • برای قرنیه نازک مناسب است.
  • خشکی چشم کمتر در آن اتفاق می افتد .
  • خطراتی مثل برداشتن لایه بیش از حد از قرنیه در آن وجود ندارد. 
  • بینایی بعد از جراحی به 20/40  یا بیشتر می رسد.

معایب لازک 

دوره بهبودی آن بین 3 الی 5 روز و یا گاها حتی طولانی تر است. 

ممکن است که فرد دیرتر به وضوح بینایی برسد.

 درد و ناراحتی آن چند روز بیشتر طول می کشد.

برای ایجاد مشکلات ساختار قرنیه و تاری دید خطراتی دارد.

جراحی لازک یا لیزیک ، کدام برای چشم بهتر است؟

4.48
این مطلب مفید بود ؟71
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /س
برچسب : مشکلات چشم
وبگردی