پنتری روم چیست؟ + کاربرد و راهنمای طراحی پنتری
آشنایی با پنتری روم و کابینت و کاربرد آن
برخلاف گذشته، امروزه در اغلب خانهها از انبار برای ذخیره و نگهداری مواد غذایی استفاده نمی شود بلکه برای دسترسی راحت تر به مواد غذایی مورد نیاز در خانههای مدرن از حداکثر فضای آشپزخانه استفاده می کنند و قسمتی را برای نگهداری مواد غذایی در نظر می گیرند که به آن پنتری می گویند.
منظورم از پنتری چیست؟
درآمریکا و اروپا، در گذشته مواد غذایی مانند نان یا بیکن، کیک و... را در فضایی سرد و تاریک در نزدیکی آشپزخانه نگهداری می کردند و به آن پنتری که برگرفته شده از یک کلمه فرانسوی (pan) به معنای نان است، می گفتند و از آشپزخانه صرفاً برای آشپزی استفاده می کردند. امروزه پنتری فضای جذاب و مدرن در آشپزخانه و یا نزدیک آشپزخانه است که معمولاً برای نگهداری وسایل آشپزخانه یا برخی مواد خوراکی مانند ترشی، نان، غلات، حبوبات، کنسروها، خوار و بار، مواد شوینده و... که دور از یخچال سریع فاسد نمیشوند، استفاده میشود.
انواع پنتری آشپزخانه
پنتری 2 نوع دارد که شامل:
پنتری روم
در خارج یا داخل آشپزخانه فضایی را طراحی می کنند که قفسه بندی شده و برای نگهداری مواد غذایی مناسب است. اگر فضایی مجزا مانند پنتری روم با کابینت و قفسههای زیاد داشته باشید میتوانید خیلی راحت و منظم مواد غذایی حجیم را در چنین فضایی نگهداری نمایید.
پنتری کابینت
فضایی در داخل کابینت است که برای نگهداری حبوبات و ادویه و… از آن استفاده می شود. فضای پنتری می تواند به صورت گنجه یا کابینت با قفسه های باز باشد.
کاربرد پنتری
در پنتری می توان مواد غذایی فاسد نشدنی که احتیاجی به یخچال ندارند، مانند برنج، شکر، آرد، گندم و جو، انواع کنسروها و سبزیجات خشک شده و تنقلات و چیپس و پفک و … را می توان در فضای پنتری کابینت نگهداری کرد.
طراحی پنتری
طراحی پنتری بستگی به فضای آشپزخانه و مقدار مساحت آن دارد. اگر فضای خانه و آشپزخانه بزرگ باشد، می توانید در راستای کابینت ها و یا در پشت آشپزخانه یک فضا طراحی کنید و با ایجاد یک درب بصورت مخفی مکانی را برای نگهداری برخی مواد غذایی تعبیه کنید.
- از فضاهای رایج برای اجرای پنتری می توان به زیر سینک، زیر کشوهایی که با زمین فاصله دارند، کنار یخچال، گوشههای کابینتها اشاره کرد.
- اگر فضای آشپزخانه کوچک باشد، می توانید از کابینت های ریلی که به سوپر مارکت معروف هستند، استفاده نمایید.
- در پنتری باید قفسه ها به نحوی طراحی شوند که دارای استقامت مناسب بوده و خیلی راحت مواد غذایی مختلف با سایزها و وزن های متفاوت را تحمل کنند. در سایز طبقات محدودیتی وجود ندارد و طبقات و پارتیشنها باید به گونهای طراحی شود که بتوان هر شکل ظرف یا موادی را در آن قرار داد.
جنس و سایز و شکل به سلیقه و بودجه وابسته است، برای قفسهها از متریال فلزی یا چوبی استفاده میشود و جنس دیوارههای پنتری میتواند چوبی یا شیشهای یا حتی مات باشد. برای دسترسی راحتتر به وسیلههای داخل پنتری می توان از قفسههای کشویی استفاده نمود.
مزیت های پنتری
وجود فضای پنتری در آشپزخانه دارای مزیت های زیر است:
- دسترسی راحت تر به وسایل و مواد اولیه
- طبقه بندی مواد غذایی و نظم بیشتر
- جلوگیری از نفوذ حشرات و سوسک به مواد خوراکی
- استفاده بهینه از فضای کابینت و محیط آشپزخانه
- جلوگیری از تغییر طعم و بوی مواد غذایی با تفکیک صحیح وسایل
- امکان نگه داری مقدار بیشتر مواد غذایی، در مدت طولانی تر
نکات مهم در طراحی پنتری
نکاتی که برای ساخت پنتری به آنها باید توجه نمود:
به ابعاد منزل و آشپزخانه توجه نمایید
اگر خواهان یک پنتری هستید حتما به مساحت خانه و آشپزخانه خود توجه نمایید. اگر فضای کافی برای ساخت یک اتاق جداگانه ندارید، یک پانتری جمع و جور و شیک طراحی کنید. اگر آشپزخانه تان بزرگ است پنتری می تواند یک اتاق مجزا یا بخشی از قفسه بندی آشپزخانه باشد.
به رنگ اتاق یا قفسه ها توجه نمایید
در طراحی پنتری به رنگ اتاق یا قفسه ها توجه نمایید، بهتر است سبک و رنگ این فضا با خانه و خصوصاً َآشپزخانه منزل شما هماهنگ باشد.
مخفی یا در دید بودن را در نظر بگیرید
در طراحی پانتری مخفی یا در دید بودن را در نظر بگیرید. پانتری منزل شما با توجه به سلیقه و هارمونی اشپزخانه میتواند کاملاً باز، با درب شیشه ای و یا با درب های پوشیده اجرا شود.
دسترسی مناسب در نظر بگیرید
در اجرای پنتری باید به خوبی به کل قفسه ها دسترسی داشته باشید زیرا یکی از دلایل اصلی شما برای ایجاد این فضا دسترسی بهتر به مواد غذایی است.
به نور توجه نمایید
برای راحت پیدا کردن مواد مورد نیاز در پنتری این فضا باید از نور کافی برخوردار باشد. میتوانید از انواع لوسترها و چراغها برای روشنایی فضای داخلی طبقات استفاده کنید. همچنین بهتر است این فضا دارای پریز هم باشد تا امکان استفاده از لوازم برقی نیز برای شما فراهم شود.
ایدههایی برای جذابتر دیده شدن پنتری
- می توانید از تخته سیاه به عنوان درب اصلی پنتری استفاده نمایید، اینگونه لیست مواد و وسایل داخل پنتری را روی تخته سیاه نوشته و بهراحتی و بدون نیاز به باز کردن درب آن از محتوای آن اطلاع می یابید.
- برای ایجاد نظم بیشتر سعی کنید مواد غذایی به عنوان مثال ادویهها یا حبوبات را در ظرفهای شفاف و هم شکل بریزید.
- میتوانید از رنگهای متفاوتی برای دیواره پنتری استفاده کنید یا دیوارههای قفسهها را با توجه به محلی که پنتری در آن قرار دارد تزئین کنید یا برای مخفی کردن پنتری رنگ آن را به رنگ دیوارهای اطراف در بیاورید.
- برای شناسایی راحتتر مواد و وسیلهها به قفسهها یا ظروف نگهداری برچسب بزنید.