ترکاندن جوش
ترکاندن جوش صورت برای بعضی از انسان ها بسیار لذت بخش است، اما باید بدانید که همه جوش ها مناسب ترکاندن نیستند و ممکن است مشکلاتی برای پوستتان بوجود بیاورد.

نکاتی بسیار مهم درباره ترکاندن انواع جوش

شاید برایتان حس لذت بخشی دارد که جوش صورت خود را بترکانید؛ اما متخصصان پوست، شما را از انجام این کار نهی می‌ کنند. ترکاندن جوش باعث ایجاد عفونت و زخم شده و باعث می‌ شود که ناحیه مورد نظر ورم کند و بیشتر مشخص باشد. همچنین فرآیند بهبود پیدا کردن را به تأخیر می‌ اندازد. شما باید سعی کنید که جوش را به حال خودش رها کنید تا بهبود پیدا کند. انواع جوش ها را به هیچ دلیلی نباید بترکانید. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک علت این موضوع را به شما توضیح می دهیم.

جوش صورت

چه زمانی می توانیم جوش را ‌بترکانیم؟

به طور کلی؛ جوش های غیر التهابی فقط یک نوع دارند و افراد معمولاً در منزل آن ها را می ترکانند. این جوش ها انواع مختلف جوش های کمودون را شامل می‌ شوند که حاصل تجمع مقدار زیاد چربی و سلول های مرده پوست هستند که در فولیکول های مو گیر کرده اند.

انواعی از آن ها شامل جوش های سرسیاه، منافذ باز پوست و جوش های خیلی تیره روی پوست هستند. جوش های سرسفید هم شامل آن ها می شوند که نوک شان سفید و داخل آن ها زرد شده است و این موضوع می‌ تواند برعکس هم اتفاق بیفتد.

جوش های سرسفید حاصل مسدود شدن منافذ پوست هستند. این جوش های سفید تنها گزینه برای ترکاندن محسوب می شوند البته به شرطی که به موقع عمل کنید.

چه زمانی نباید جوش را بترکانیم؟

اگر چه بعضی از افراد جوش های سرسفید غیر التهابی و جوش های سر سیاه را می ترکانند اما باید نکات کافی را بدانند و هرگز نباید به سراغ جوش های التهابی بروند، زیرا این جوش‌ ها به لایه های عمیق‌تر پوست نفوذ کرده‌ اند و اگر با آن ها ور بروید، باعث ایجاد زخم و عفونت می شوند.

جوش صورت

انواع مختلف جوش های التهابی شامل موارد زیر هستند:

  • پاپیول ها که جوش های قرمز؛ بنفش یا قهوه‌ای هستند و سر آن ها سفید نیست.
  • پاسچول ها جوش هایی هستند که مرکز زرد یا سفید دارند و ترشحات داخل آن ها قرمز‌ بنفش با پوست قهوه ای در اطراف لب ها است.
  • نودول ها که جوش های متورم و دردناک و سفتی هستند و‌ در عمق پوست نفوذ کرده‌ اند. ‌سر آن ها سفید نیست.
  • کیست ها که شامل برآمدگی های دردناک و متورم هستند و قرمز، قهوه ای یا بنفش هستند و هنگامی که آن ها را لمس می کنید، کاملا متوجه نرمی شان می شوید.

نکته: اگر هر کدام از این انواع جوش ها را داشتید، حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا در کلینیک با تجهیزات استریل شده آن ها را تخلیه کنند. در غیر این صورت اگر خودتان با آن ور بروید، عفونت، درد و مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد.

روش صحیح ترکاندن جوش

چگونه جوش را به صورت امن تخلیه کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم که تمیز بودن کار اهمیت بسیار زیادی دارد، علاوه بر این نکاتی را که در ادامه خواهید خواند را رعایت کنید.

جوش سر سفید

ترکاندن یا تخلیه جوش سر سفید

اگر جوش شما آماده ترکاندن است، مراحل زیر را با دقت و امنیت به کار ببندید:

  • دست خود را به طور کامل با آب و صابون به مدت 30 ثانیه بشویید و بعد با حوله تمیز آن را خشک کنید.
  • سپس با یک پاک کننده معمولی؛ صورت خود را شستشو دهید.
  • از یک محصول لایه بردار حاوی آلفا هیدروکسی یا بتا هیدروکسی اسید استفاده کنید.
  • یک پد نخی را به الکل آغشته کنید و به محل جوش بزنید.

در نهایت وقتی مطمئن شدید که این ناحیه به طور کامل تمیز شده است، تمامی مراحل زیر را در پیش بگیرید:

  1. یک پارچه خیلی تمیز و گرم را پیدا کنید و آن را به مدت 5 دقیقه روی جوش تان بگذارید.
  2. انجام این کار باعث زنده شدن پوست شده و باعث می شود که محتوای جوش راحت تر بیرون بزند.
  3. یک سوزن کوچک استریل شده را به الکل آغشته کنید.
  4. با نوک سوزن به آرامی به جوش ضربه بزنید و دقت کنید که سطح جوش باید با سوزن برخورد کند. در بعضی از موارد انجام این کار به راحتی باعث تخلیه جوش سر سفید می‌ شود اما اگر دیدید که محتوای داخل جوش بیرون نیامد، دستمال کاغذی یا پد نخی را در اطراف نوک انگشتان خود قرار دهید و به آرامی جوش را فشار دهید تا مواد داخل آن بیرون بزند.
  5. اگر با یک فشار معمولی به نتیجه نرسیدید، دیگر آن را فشار ندهید. احتمالاً جوش آماده ترکاندن نیست و باید صبر کنید.
  6. مراقب باشید که از ناخن استفاده نکنید، زیرا پوست را ملتهب می‌ کند و باعث آسیب و پخش باکتری خواهد شد.

جوش پوستی

تخلیه و ترکاندن جوش سر سیاه

  • جوش‌ های سرسیاه متفاوت از جوش های سر سفید هستند و سر این جوش ها باز است؛ بنابراین تخلیه آن ها یک استراتژی متفاوت دارد.
  • برای انجام این کار صورت و دستان خود را همانطور که بالا گفتیم، بشویید و از یک محصول لایه بردار حاوی آلفا هیدروکسی یا بتا هیدروکسی اسید استفاده کنید.
  • یک پارچه گرم و تمیز را بردارید.
  • به مدت 5 دقیقه روی این ناحیه قرار دهید.
  • پارچه را بیش از حد روی جوش های سرسیاه فشار ندهید، زیرا شرایط را برایتان سخت‌تر می کند به جایش کمی آن را از پوست فاصله بدهید.
  • انگشت های خود را به صورت دایره‌ای در جهت عقربه‌ های ساعت بچرخانید تا جوش به طور کامل در زوایای مختلف تخلیه شود.
  • همان طور که گفتیم، از ناخن دستان خود استفاده نکنید. قبل از انجام این کار حتماً ناخن‌ های خود را کوتاه کنید.
  • بعد؛ پد نخی یا دستمال کاغذی را روی نوک انگشتان خود قرار دهید تا پوست تان آسیب نبیند.
  • همچنین می‌ توانید از تخلیه کننده جوش سرسیاه هم استفاده کنید که راه امنی هستند و متخصصان پوست هم از آن ها استفاده می‌ کنند. این ابزار از جنس فلزند که یک منفذ باز کوچک در انتهای آن ها وجود دارد.
  • برای استفاده از این وسیله، قسمت انتهای آن ها که شبیه به انتهای سوزن معمولی است را روی جوش سرسیاه بگذارید. جوش را فشار دهید و اگر محتویات آن بیرون نزد، با حرکات دایره ای شکل روی جوش سرسیاه فشار وارد کنید و آن را به سمت داخل هم کمی فشار دهید تا بیرون بزند. اگر باز هم بیرون نزد، کار را متوقف کنید. یعنی جوش‌ سر سیاه آماده بیرون زدن نیست، ادامه دادن این کار شرایط را برایتان ناامن می‌ کند.

چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنیم؟

  • ممکن است که در بعضی از شرایط؛ جوش حتی از لحاظ روحی روانی هم فرد را به هم بریزد یا درد جسمانی در فرد ایجاد کند که در چنین شرایطی باید به پزشک مراجعه کند.
  • همچنین اگر جوش ها با درمان های بدون نسخه مانند بنزوئیل پروکسید یا سالیسیک اسید بهبود پیدا نکردند، به متخصص پوست مراجعه کنید.
  • جوش های التهابی و کیست های دردناک جزء مواردی هستند که باید توسط متخصص پوست درمان شوند، در غیر این صورت آسیب دائمی به پوست ایجاد می کنند و باعث عفونت و درد خیلی شدید می‌ شوند پس بهتر است که خیلی با آن ها کلنجار نروید.

چیزی که خیلی هامون درباره ترکاندن جوش نمیدونیم 

55
این مطلب مفید بود ؟50
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : aocd.org / skinofcolorsociety / .aad.org / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : جوش صورت
وبگردی