اعتماد به نفس کودکان
مسئله مهی که این روزها شاید کمتر به آن توجه شود شخصیت سازی کودکان توسط در سنین پایین توسط والدین است . اعتماد به نفس در کودکان ارتباط مستقیمی با شخصیت اجتماعی آنها دارد .

چطور اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهیم؟

خانواده ، محیط آموزشی ، گروه همسالان نقش بسیار مهمی در به وجود آوردن یا تخریب آن ایجاد می کنند . البته نباید از تفاوت های فردی غافل شد و انتظار داشت همه مثل هم رفتار کنند . اعتماد به نفس بالا منجر به افزایش انگیزه و در نهایت موجب سلامت روانی می شود . این مسئله از همان ابتدا در شخصیت کودک نقش می گیرد و در شکل گرفتن شخصیت بزرگسالی  او تاثیر بسیار بالایی  دارد . پس مساله اعتماد به نفس در کودکان را جدی بگیرید  .
همه ما جملاتی از قبیل « فرزندم را خوب تربیت نکردم ، این بچه آدم بشو نیست ، دیوانه ام کرد ، ...» را شنیده ایم اما تأثیر این جملات چیست  و اصلا از کجا آمده است .
ارتباط والدین  و فرزندان مسئله  مهم در مباحث تربیتی می باشد و عدم توجه به آن موجب  صدمات روحی و روانی  و در نهایت منجر به عدم شکل گیری اعتماد به نفس آنها می گردد . از دیدگاه  والدین هم منجر به نارضایتی والدین از کودکان و بیان جملات اعتراضی می گردد .
{در این ایام که کودکان از فعالیت های اجتماعی و تعامل با همسالان دور مانده اند،ازآنها  غافل نشویدو به شکل های متفاوت مهارت اجتماعی شان را بالا ببرید تا شخصیت بزرگسالی شان به درستی شکل بگیرد. سعی کنید اعتماد به نفس شان را بالا ببرید}
ده روش کاربردی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان.

1.تشویق کنید . 

توانایی ها و استعداد های واقعی فرزندانتان را بشناسید ، توقعات واقعی از آنها داشته باشید  و همواره تشویق کنید . همیشه انتقاد چاره ساز نیست  .

2.دوست باشید . 

به آنها اجازه دهید  با شما راحت باشند و نترسند . تا بتوانند تمام احساساتت خودشان مثل شادی ، غم ، عصبانیت ، خشم و... را در مواجهه با شما تجربه کنند.  سپس درباره این که چطور این حس به سراغشان آمده و دلیلش چیست با شما صحبت کنند .

3.بیش از حد به خود وابسته  نکنید .

به آنها یاد دهید  که زندگی پر از پستی و بلندی ست . کمک کنید تا خودشان مشکلاتشان را حل کنند و توانایی خودشان در حل مسئله را بالا ببرند .

4.با دیگران مقایسه نکنید .

 مقایسه کودک و نوجوان با دیگران بخصوص خواهر و برادر و دوستان باعث ایجاد خشم می شود  .  این حس در آنها به وجود می آید که کافی نیستند .  بنابراین مقایسه کردن را به کل فراموش کنید .

5.درست بشناسید.

توانایی ها و استعداد فرزندانتان را درست بشناسید تا اشتباه تشویق نکنید که منجر به اعتماد به نفس کاذب نشود . اگر به موقع و به جا تشویق کنید افزایش اعتماد به نفس قطعی است .

6.جایزه بدهید .

وقتی برای انجام کار و مسئولیتی به فرزندانتان جایزه می دهید باعث می شود که آنها آن کار را بهتر انجام دهند و این باعث افزایش اعتماد به نفس می شود . البته باید بدانید که جایزه با نوع کار و مسئولیت باید متناسب باشد تا اثرات منفی بوجود نیاورد .

کتاب داستان بوسه هایی برای بابا

7.به ورزش کردن تشویق کنید .

داشتن تناسب اندام و جسم سالم باعث افزایش اعتماد به نفس می شود . سعی کنید از علاقه مندی های  آنها در رشته های ورزشی آگاهی پیدا کنید و آنها را به فعالیت در آن رشته ورزشی تشویق کنید .

8.به مطالعه و افزایش دانش تشویق کنید .

داشتن اطلاعات عمومی بالا در جمع دوستان و بیان آنها به شکل صحیح باعث افزایش اعتماد به نفس می شود ، مطالعه کتاب های عمومی و یا بازی با اسباب بازی های خلاقانه تأثیر چشم گیری  در افزایش سطح اطلاعات و آگاهی کودکان دارد .

         کتاب مناسب کودکان

9.اجازه تصمیم گیری بدهید .

به فرزندانتان اعتماد کنید و به آنها اجازه دهید تا خودشان تصمیم بگیرند. دیدن کارتون ، بازی با دوستان ، خواندن یک کتاب در کنار شما و ...  از مسائلی ست که اجازه دهید خودشان انتخاب کنند . این گونه رفتار باعث میشود همواره در سنین بالا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند .

10.جملات مثبت استفاده کنید.

درست است که تشویق برای اعمال مثبت و موفقیت است اما اگر فرزندانتان موفق هم نشدند ، اشکالی ندارد. جملات منفی به کار نبرید . اجازه دهید دلگرم شوند . این بهترین تشویق است .

  سخن آخر 

برخی والدین فکر می کنند با گذشت زمان مسئله اعتماد به نفس حل می شود و نیاز به نگرانی نیست . اما بدانید که لازم است نگران باشید . از زمانی که کودک سه ساله است این موارد را رعایت کنید تا تأثیرش را در بزرگسالی ببینید . کودک باید محیط خود رابه درستی بشناسد و نیاز های خود را بداند  و در کنار شما شخصیت خود را شکل دهد .

فروشگاه اینترنتی موبیدو 
فرشاد فتحی   

راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان

4.37
این مطلب مفید بود ؟61
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی