علامت سرطان سینه در خانم های بالای 50 سال
نشانه و علائم سرطان سینه در خانم های بالای 50 سال
بدون شک هیچ کس از ابتلا به سرطان مصون نیست؛ اما خانم ها در یک سن خاص بیشتر در معرض خطر هستند. سرطان سینه بعد از سرطان پوست رایج ترین نوع سرطان در بین خانم هاست و بعد از 50 سالگی هم این خطر افزایش پیدا می کند. اگرچه ممکن است خانم های جوان هم به سرطان مبتلا شوند؛ اما این وضعیت در خانم های بالای 50 سال که در دوره یائسگی هستند، رواج بیشتری دارد. از هر 10 مورد ابتلا به سرطان سینه؛ تقریباً 8 خانم بالای 50 سال ممکن است این اتفاق را تجربه کنند.
در واقع سن نقش اصلی در ابتلا به این نوع از سرطان دارد. مطالعات نشان می دهند که خطر ابتلا به سرطان سینه به خاطر عوامل مختلفی افزایش پیدا می کند. عوامل اصلی که می تواند این خطر را افزایش دهد، جنسیت، ژن و سن بالا است.
علائم سرطان سینه
بسیاری از افراد بر این باور هستند که علائم سرطان سینه را می توان زودتر تشخیص داد؛ اما در واقع این بیماری همیشه با علائم همراه نیست. پس بهتر است که همیشه آزمایش های لازم را انجام دهید. از طرفی افراد مختلف علائم متفاوتی دارند؛ بعضی ها هم ممکن است به طور کلی هیچ علامتی نداشته باشند اما علائم هشدار دهنده سرطان سینه شامل موارد زیر است:
- ایجاد توده جدید سرطانی در سینه یا زیر بغل
- ضخامت یا ورم بخشی از سینه
- حساسیت یا گودی قسمتی از پوست سینه
- ترشحات غیر عادی که ممکن است شامل خون هم باشد
- هرگونه تغییر ظاهری
- درد در هر طرف سینه
علائمی که در این بخش از سلامت نمناک ذکر شدند؛ همیشه علامت سرطان نیستند و ممکن است نشان دهنده مشکلات دیگر هم باشد که باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
چرا سرطان سینه رواج دارد؟
پاسخ به این سوال کمی پیچیده است؛ اما تعداد بالای موارد ابتلا به سرطان سینه به خاطر عوامل مختلف مثلاً کمبود دسترسی به آزمایشاتِ ماموگرافی، منابع محدود برای کسب اطلاعات و تشخیص دیر هنگام، ابتلا به این سرطان را رواج داده است. از طرفی عواملی مثل استفاده از سیگار، چاقی به خاطر سبک زندگی بی تحرک هم می تواند عامل افزایش ابتلا به این سرطان باشد.
بسیاری از سرطان ها بعد از 50 سالگی تشخیص داده می شوند
خطر ابتلا به سرطان سینه بعد از بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند. در واقع وقتی که سن بالا می رود، تغییرات غیر طبیعی در سلول ها بیشتر می شود. سرطان سینه هم در بالای 50 سالگی رایج تر است. متخصصان بر این باور هستند که از هر 8 خانومی که به سن 80 سالگی می رسد، یک نفر به این بیماری دچار می شود و تقریباً 77 درصد خانم های بالای 50 سال ممکن است به سرطان سینه تشخیص داده شوند؛ اما این موضوع در دهه بیست و سی و چهل سالگی کمتر از یک درصد است.
یائسگی و سرطان سینه
بعد از یائسگی بیشتر حجم استروژن از بافت چربی می آید. وقتی بافت چربی بعد از یائسگی زیاد باشد، یعنی سطح استروژن هم خیلی بالا می رود و خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش پیدا می کند؛ البته یائسگی خودش مستقیما عامل ایجاد ابتلا به سرطان نیست اما خطر سرطان را بالا می برد.
راهکارهای درمانی با افزایش سن تغییر پیدا می کند
بیولوژی بدن افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و راهکارهای درمانی هم متفاوت خواهد بود. بعضی از تومورهای سرطانی کوچک تر هستند و سریع تر رشد می کنند؛ اما بعضی دیگر بزرگتر بوده و رشد آرامی دارند و به خاطر همین گزینه های درمانی بستگی به عوامل مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:
- نوع تومور
- مرحله تومور
- وضعیت کنونی تومور
- جهش ژن های سرطانی
- نتیجه آزمایش های ژنتیکی