خوابیدن با پتو و اهمیت آن در داشتن خواب خوب
پتوهای نرم و دوست داشتنی با ایجاد احساس راحتی در طول مدت خواب، کیفیت کلی خواب ما را ارتقا می دهند ولی همه با این گفته موافق نیستند و برخی تصور میکنند خواب راحت بدون پتو محقق می شود غافل از اینکه تحقیقات نشان میدهد بدن ما برای خواب راحت به پتو و پوشانده شدن نیاز دارد؛ چرایی اش را در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک می خوانید.
پتو چگونه به کیفیت خواب کمک می کند؟
درست قبل از اینکه بخوابیم، دمای مرکزی بدن ما که با ریتم شبانه روزی ما مرتبط است، شروع به کاهش می کند. این یک فرآیند طبیعی است که به بدن کمک میکند انرژی را حفظ کرده و مقداری انرژی را به سیستمهایی در بدن هدایت کند که هنوز کار برای انجام دادن دارند، مانند سیستم گوارش.
در طول خواب بدن به کاهش دمای خود ادامه می دهد و اینجاست که در طول این دوره خواب، ما به نوعی پوشش روی بدنمان نیاز داریم تا از سردی دچار اختلال در خواب نشویم. البته برعکس این موضوع نیز صادق است و اگر به طور کامل خود را با پتو بپوشانیم، گرمای بیش از حد ما را از خواب بیدار می کند.
حالا دانستید که چرا بدون پتو به راحتی خوابمان نمیبرد؟
ما موجودات خون گرمی هستیم که سرما کیفیت خواب مان را بهم میریزد و از آنجاییکه بدن ما در هنگام خواب به دلیل عدم فعالیت دمای پایینی را تجربه میکند و پتو از سرد شدن آن جلو گیری میکند، استفاده از پتو حس راحتی و آرامش بیشتری را القا میکند.
چند دلیل دیگر نیز وجود دارد که ممکن است خوابیدن بدون پتو برای شما دشوار باشد:
راحتی
بسیاری از مردم وزن و گرمای یک پتو را آرامش بخش و تسکین دهنده می دانند.
تنظیم دما
پتوها می توانند به حفظ گرما بدن و تنظیم دمای آن کمک کنند.
ارتباط روانشناختی
ممکن است بین احساس پتو و خوابیدن ارتباط روانی ایجاد کرده باشید. این ارتباط می تواند به یک عادت تبدیل شود و خواب بدون پتو را برایتان دشوار کند.
احساس آرامش
پیچیدن خود در یک پتو می تواند احساس امنیت و آرامش را ایجاد کند که می تواند به کاهش اضطراب و در نتیجه به بهبود خواب کمک کند.