
علت کندی سرعت اینترنت در زمان قطعی برق چیست؟
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحاتی درباره کندی سرعت اینترنت در زمان قطعی برق داد.
علت کندی سرعت اینترنت با قطع شدن برق
با افزایش مشکلات مربوط به تأمین برق در هفتههای اخیر و اعلام برنامه قطعی برای مشترکان، قطعی و کندی اینترنت به یکی از نگرانیهای مهم برای کسبوکارهای کوچک تبدیل شده است. این امر به این دلیل است که در زمان قطعی اینترنت، تراکنشهای روزانه مردم که بیشتر از طریق دستگاههای کارتخوان در فروشگاهها انجام میشود، دچار اختلال میگردد.
سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت هفته روابط عمومی و ارتباطات، علت کندی اینترنت در زمان قطعی برق را اینگونه شرح داد:با قطع برق، سایتهای ما نیز از کار میافتند. در مورد استفاده از باتری، باید گفت که باتریها طبق استانداردهای جهانی تنها برای حدود ۲۰ دقیقه و باتریهای نو نهایتاً برای یک ساعت میتوانند سایت را روشن نگه دارند که این برای حل مشکل ناترازی برق کافی نیست، زیرا این تجهیزات برای مدیریت قطعیهای برنامهریزیشده طراحی شدهاند نه ناترازیهای غیرمنتظره.
وی در ادامه افزود:ما طرحی به نام هوشمندسازی تهیه کردهایم که میتواند تا ۲۰ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی کند.
وزیر ارتباطات، کیفیت اینترنت را یکی از مهمترین خواستههای مردم از این وزارتخانه دانست و با اشاره به تأثیر قطعی برق بر اینترنت توضیح داد:این موضوع یکی از مطالبات جدی مردم از ماست، اما باید توجه داشت که وقتی برق قطع میشود، سایتهای ما خاموش میشوند که این برای ما نیز مطلوب نیست؛ زیرا در عمل، امکان استفاده از دستگاه کارتخوان وجود ندارد و کسبوکار مردم متوقف میشود.
هاشمی در خصوص نسل پنجم اینترنت (5G) نیز گفت:با وجود سایتهای 5G در کشور، برای بهرهبرداری کامل از آن به فرکانسهایی در محدوده ۳۶۰۰-۳۸۰۰ نیاز داریم. برگزاری مزایده برای این فرکانسها با فراز و نشیبهایی همراه بوده است، اما باید گفت که مزایده آن در هفته آینده برگزار خواهد شد و پس از آن اپراتورها این نسل از اینترنت را توسعه خواهند داد. در حال حاضر، 5G برای برخی از گوشیها فعال شده است و پیگیریها برای فعالسازی آن در سایر گوشیها نیز ادامه دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد توسعه اینترنت در شهرها و روستاها تصریح کرد:ما پروژه فیبر نوری را در دستور کار خود قرار دادهایم. هدف ما در این پروژه ایجاد ۲۰ میلیون پوشش است و اگر ارتباط برقرار شده باشد، میتوان گفت که پروژه پیشرفت کرده و مردم از خدمات الکترونیکی بهرهمند شدهاند. تاکنون ۱۰ هزار روستا شناسایی شدهاند که یا ارتباط بیکیفیت داشتهاند یا اصلاً ارتباطی نداشتهاند. در حال حاضر، ۱۴۷۰ روستا از ارتباط باکیفیت برخوردار شدهاند و بقیه در دست اقدام هستند.
هاشمی در خصوص فیلترینگ گفت:این موضوع ابعاد گوناگونی دارد و فضای مجازی به طور کلی پیچیده است و تنها وزارت ارتباطات در این زمینه نقش ایفا نمیکند و سایر سازمانها نیز باید همکاری کنند. همچنین، برنامه ما در وزارت ارتباطات حمایت از تولید محتوا است. به عنوان مثال، سریال پایتخت باعث کاهش ۱۰ تا ۱۲ درصدی مصرف اینترنت بینالملل شد. نمیتوان با فناوری مقابله کرد.
وزیر ارتباطات تأکید کرد:دولت چهاردهم با همین رویکرد و حمایت قاطع رئیس جمهور از سال گذشته شاهد تسهیل و ارتقای کیفیت ارتباطات مردم بوده و هستیم. این رویکرد و حمایت با قدرت ادامه خواهد یافت.