گرد و غبار تهران

آلودگی هوای تهران خطرناک شد؛ آرسنیک هوای تهران از کجا میاد؟

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
کد مطلب : 107983
زمان مطالعه : 3 دقیقه

آلودگی هوای تهران به مرز خطرناک رسید؛ حضور آرسنیک در هوای پایتخت نگران‌کننده است. ماجرا و علت اصلی این آلودگی را اینجا بخوانید.

خبری نگران کننده درباره آلودگی گرد و غبار تهران به آرسنیک و سیانور

در روزهای اخیر که هوای تهران بسیار آلوده و همراه با خیزش گرد و غبار بوده است، خبری نگران کننده درباره آلودگی گرد و غبار تهران به آرسنیک و سیانور در فضای مجازی منتشر شده است.

علت آلودگی هوای تهران به آرسنیک

شاهین صمدپور خبرنگار مستقل خبر آلودگی هوا به آرسنیک را به نقل از خوانساری، عضو هیأت مدیره انجمن آب و خاک در پیج خود منتشر کرد و نوشت:

تالاب بند علی خان در جنوب ورامین که به طور کامل خشک شده، یکی از کانونهای گرد و غبار است.

در حال حاضر پساب مناطق صنعتی مثل چرمشهر ورامین وارد این تالاب میشود و همین موضوع باعث شده است گرد و غبار برخاسته از این تالابها سمی و حاوی موادی مانند آرسنیک باشد.

آلودگی هوای تهران

عوارض وجود آرسنیک و سیانور در هوا

آرسنیک باعث ایجاد سرطان پوست، ریه، کبد، مثانه شده و در عملکرد قلب، ریه و سیستم ایمنی اختلال ایجاد می کند.

سیانور مختل‌کننده تنفس سلولی بوده و حتی در دوزهای کم موجب سردرد، تهوع، سرگیجه و بیهوشی می‌شود البته در دوز بالا، مرگبار است.

رد این شایعه توسط مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران

به گزارش ایسنا در پی انتشار مطلبی با عنوان «آلودگی هوای تهران به آرسنیک و سیانور» در روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه، حسن عباس نژاد - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران- با استناد به نتایج ارزیابی‌ های تخصصی، ادعاهای مطرح‌ شده درباره وجود آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تالاب بندعلیخان را فاقد هرگونه پشتوانه علمی و فنی دانست و تأکید کرد تاکنون هیچ شواهد معتبری از حضور این مواد در منطقه مشاهده نشده است.

وی با اشاره به ارزیابی‌های کارشناسان محیط زیست و نمونه‌ برداری‌های دقیق از آب، خاک و گرد و غبار تالاب، تصریح کرد:بررسی‌ها نشان می‌ دهد فرآیندهای صنعتی در شهرک صنعتی چرمشهر، از جمله دباغی چرم، فاقد استفاده از مواد پرخطر نظیر آرسنیک و سیانور هستند و هیچ ردپایی از این عناصر در پساب این واحدها یافت نشده است.

عباس‌ نژاد توضیح داد که آرسنیک و سیانور عمدتاً در صنایع معدنی و شیمیایی خاص کاربرد دارند و هیچ‌ کدام از واحدهای صنعتی در شهرک‌های چرمشهر و سالاریه پتانسیل استفاده یا تولید این مواد را ندارند.

به گفته وی، سیانور ترکیبی ناپایدار و فرار است که در شرایط محیطی به‌ سرعت تجزیه می‌ شود و بقای آن در بستر خشک تالاب از نظر علمی بعید به نظر می‌ رسد و همچنین، آرسنیک نیز معمولا در ساختارهای معدنی خاص پایدار می‌ شود و در ساختار زمین‌ شناسی منطقه ورامین حضور قابل‌ توجهی ندارد.

با این حال، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تأکید کرد:پساب برخی واحدهای صنعتی در چرمشهر ورامین سالاریه حاوی ترکیبات کروم، به‌ ویژه کروم شش‌ ظرفیتی است که از آلاینده‌ های شناخته‌ شده محیط زیست محسوب می‌ شود.

وی افزود:اگرچه کروم ممکن است در شرایط خاص وارد گرد و غبار شود، اما میزان و اثر آن قابل مقایسه با آلودگی‌های ادعا شده نیست.

این مقام مسئول از اجرای طرح‌ های نظارتی و آموزشی برای کاهش بار آلاینده‌ ها در شهرک صنعتی چرمشهر خبر داد و گفت:با همکاری نهادهای مسئول و برخی واحدهای صنعتی، اقدامات گسترده‌ ای برای ارتقاء استانداردهای زیست‌ محیطی در دست اجراست و همچنین با حمایت مرجع محترم قضایی، برخورد با واحدهای متخلف درحال انجام است.»

عباس نژاد همچنین از تشکیل «کمیته احیای تالاب بندعلیخان» در پی مصوبات سفر ریاست جمهوری به شهرستان ورامین خبر داد و بیان کرد:تأمین حق‌ آبه زیست‌ محیطی تالاب در دستور کار قرار دارد و جلسات هماهنگی با حضور مسئولان محلی و استانی در حال برگزاری است.

در اطلاعیه اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران آمده است:وی خاطرنشان کرد:شرکت شهرک‌های صنعتی عملیات ارتقا و توسعه تصفیه‌ خانه فاضلاب شهرک چرمشهر را آغاز کرده و این پروژه با نظارت این اداره کل و همراهی دستگاه قضایی پیگیری می‌ شود تا از ورود هرگونه پساب آلاینده به تالاب جلوگیری شود.

برای دنبال کردن اخبار روزانه، کانال‌های خبری کدام پیام‌رسان را ترجیح می‌دهید؟

نظرات