دستگاه جوجه کشی

بررسی کارکرد دستگاه جوجه کشی

کد مطلب : 80252زمان مطالعه : 4 دقیقه
در این مقاله می پردازیم به معرفی و بررسی دستگاه های جوجه کشی و اینکه دستگاه جوجه کشی چیست ؟

معرفی سیستم دستگاه جوجه کشی

همه ما به این امر واقف هستیم که تبدیل شدن تخم مرغ به مرغ طی مراحلی صورت می گیرد. یعنی بصورت طبیعی مرغ بعد از اینکه تخم گذاشت به مدت 21 روز بر روی تخم مرغها می خوابد و طی این مدت مرغ کرچ با دمای مناسب بدن خود و همچنین رطوبت و اکسیژن رسانی مناسب از تخم مرغها مراقبت می کند تا به جوجه تبدیل شوند. بدین گونه تخم مرغها جوجه می شوند. سوال اینجاست این دستگاهها چگونه کار می کنند؟

یک دستگاه جوجه کشی چگونه کار می کند؟

دستگاههای جوجه کشی طی سالهای مختلف تغییر شکل داده تا به شکل امروزی رسیده است، اما آنچه مهم است یکی بودن عملکرد آنهاست.

دستگاههای جوجه کشی که امروزه از آن استفاده می شود مانند دستگاههایی است که قبلاَ استفاده می شده است، بدین گونه که در شرایط خاص تخم مرغهای نطفه دار به جوجه تبدیل می شوند.

البته نباید از نظر دور داشت که امروزه دستگاههای پیشرفته به همراه هوش مصنوعی به بهبود و سرعت کار به کمک شرکتها آمده است و در بهبود تولید کالاها نقش به سزایی دارند. 

بطور مثال دستگاههای جوجه کشی امروزه با استفاده از پیشرفت علوم روز دنیا و با استفاده از هوش مصنوعی توانسته کیفیت کار را در حد بالا نگه دارد. در این امر هرچند نقش کارگران در بعضی مواقع کم رنگ می شود اما باید در نظر داشت کار با سرعت و دقت بیشتری انجام می گیرد و دانشمندان آینده رو به رشدی در همه زمینه ها در انتظار بشر می دانند.
  • دمای مناسب و یکنواخت
  • رطوبت کاف
  • چرخاندن خودکار
  • تهویه مناسب دستگاه

دمای مناسب و یکنواخت

تا به حال با خود فکر کردید منظور از دمای کافی و یکنواخت در دستگاههای جوجه کشی یعنی چه؟
حرارت جهت گرم نگه داشتن تخم مرغها در دستگاههای جوجه کشی به شکلهای مختلف انجام می شود. 
1.دستگاههای ساده: در دستگاههای ساده از لامپ حبابی بعنوان تأمین کننده گرما استفاده می شود که یکی از روشهای متداول و مقرون به صرفه در شرکتهای کوچک است، که این امر اشکالاتی دارد بطور مثال در مواقع قطعی برق احتمال خرابی آن وجود دارد که این امر باعث ضرر و زیان زیادی می باشد.
2.دستگاههای پیشرفته: دستگاههای بزرگ از اِلمنت های حرارتی جهت تأمین گرما استفاده می کنند، روشی مطمئن برای دستگاههای جوجه کشی. در این روش برای حرارت دهی تخم مرغها از ترموستات استفاده می شود. 
در واقع دمای بدن مرغ برای تبدیل تخم مرغها چند درجه است که می بایست بنا به آن دمای دستگاهها را تنظیم کرد.
موضوع مهم در دستگاهها تنظیم گرما است، یعنی در کنار تأمین گرمای مورد نیاز برای تخم مرغها اگر تنظیم آن به خوبی انجام نشود عمل آوری جوجه ها با مشکل مواجه می شود.
حرارت لازم برای تخم مرغها 35 تا 40 درجه سانتیگراد است و تغییر در این دما به معنای آن است که جوجه ها زودتر یا دیرتر بیرون می آیند، بنابراین دما و حرارت دستگاه می بایست بطور مرتب چک شود تا آسیبی به تخم مرغها نرسد.

 رطوبت کافی

باید در نظر داشت که پوسته تخم مرغ برخلاف شکل و ظاهر سختش دارای منافذی جهت رساندن اکسیژن به جوجه هاست و همین مسأله باعث می شود تا رطوبت لازم به تخم مرغ رسیده و آب درون تخم مرغها بعد از تبخیر و گرفتن رطوبت مورد نیاز به جوجه تبدیل می شوند که این امر توسط روشهای مختلف صورت می-گیرد، مانند قرار دادن آب درون ظرف در دستگاه است. میزان رطوبت می بایست بین 60 و یا 70 الی 75 درصد باشد. رساندن رطوبت کم یا زیاد به تخم مرغها باعث می شود که جوجه ها زودتر یا دیرتر سر از تخم درآورند.
بصورت طبیعی مرغ با نوک خود تخم مرغها را می چرخاند و باعث می شود با رطوبت بدن خود بطور یکسان به درون تخم مرغ برسد و جوجه ها در زمان مقرر سر از تخم بیرون آورند.

چرخاندن خودکار تخم ها

معمولاً در حالت طبیعی تخم مرغها هر 30 یا 35 دقیقه یکبار توسط مرغ چرخانده می شوند و همین امر باعث می شود هم رطوبت و هم گرما بطور یکسان به تخم مرغها برسد و البته از چسبیدن زرده به پوسته جلوگیری کند.
دستگاههای جوجه کشی به تقلید از کار مرغ کرچ طوری ساخته شده اند که بطور مرتب و منظم و طی ساعات معین تخم ها چرخیده می شود تا ضمن تأمین گرما و رطوبت لازم از مرگ جوجه ها جلوگیری کند و این امر هر یک ساعت یکبار بصورت دستی یا خودکار انجام می شود، باید در نظر داشت که این کار برای تخم های مختلف متفاوت است.

تهویه مناسب

تا الان از فرآیندهای مختلف در جوجه کشی صحبت کردیم، در کنار مسائل مطرح شده آنچه مهم است، تهویه مناسب است. این مسأله در جوجه کشی بسیار حائز اهمیت است و باید در نظر داشت در کنار سه عامل بالا تهویه مناسب هوا مهم ترین نقش را در دستگاههای جوجه کشی دارد، که اگر این فرآیند به درستی و در زمان مناسب انجام نگردد تلفات بسیار زیادی دارد، بدین صورت که میزان CO2 موجود در دستگاه نباید از 3 درصد بیشتر باشد چرا که اگر بیشتر باشد جوجه ها تلف می شوند.
در روزهای اول به علت کوچک بودن نطفه اکسیژن رسانی به آرامی و کندی صورت می گیرد اما با بزرگترشدن نطفه اکسیژن رسانی به نطفه و جوجه با سرعت بیشتری انجام می شود.
باید در نظر داشت که برای رسیدن به راندمان خوب و با کیفیت بالا همچنین سوددهی خوب می بایست عملیات بالا را به درستی انجام دهند.

انواع دستگاه جوجه کشی در ماکی کالا

دستگاه جوجه کشی، در انواع ماشین جوجه کشی و ابعاد و ظرفیت های مختلف از خانگی تا صنعتی درماکی کالا موجود می باشد.
مطالب بیشتر را می توانید در ماکی کالا  مگ مطالعه کنید.

 

بررسی کارکرد دستگاه جوجه کشی

53
این مطلب مفید بود ؟30
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی