![تربیت کودک](https://files.namnak.com/bi/users/mn/aup/202502/688_pics/تربیت-کودک.jpg)
قبل از ورود فرزندت به جامعه، این 11 چیزو یادش بده
کودکان برای ورود به جامعه و تعامل مؤثر با دیگران، نیازمند آموزش و یادگیری مهارتهای مختلفی هستند. این نکات و مهارتها به کودکان کمک میکنند تا در جامعه به خوبی رشد کنند.
آنچه که باید قبل از ورود فرزندتان به دنیای واقعی، به او بیاموزید
آیا آمادهاید که فرزندتان را برای ورود به دنیای واقعی آماده کنید؟ این لحظه هیجانانگیز و در عین حال چالشبرانگیز است. دنیای واقعی با تمام زیباییها و پیچیدگیها، نیازمند مجموعهای از مهارتها و آمادگیهاست که فرزند شما برای موفقیت در آن به آنها نیاز دارد. از استقلال فردی و تصمیم گیریهای مهم گرفته تا مدیریت مالی و روابط اجتماعی، همه و همه بخشهایی از این دنیای بزرگ هستند. در این قسمت از نمناک قصد داریم به شما کمک کنیم تا با یازده نکته کلیدی، فرزندتان را برای این سفر بزرگ آماده کنید.
مدیریت زمان
به فرزندتان بیاموزید که روزانه اهداف مشخصی را برای خود در اولویت قرار دهد و به آنها پایبند باشد. این کار باعث میشود متمرکز بوده و دچار استرس نشود. میدانم کار سختی است اما او باید بتواند بین تکالیف مدرسه، تفریح و استراحت تعادل برقرار کند. هیچ کاری را هم نباید به تعویق بیندازد. مدیریت زمان به او کمک می کند تا در آینده موفق شود.
تصمیمگیری درست
تصمیمگیری قبل از هر انتخاب، یکی دیگر از مهارتهایی است که باید از کودکی در انسان نهادینه شود. فرزندتان را تشویق کنید تا جنبههای خوب و بد هر کاری را بسنجند. او باید بفهمد که هر تصمیمی عواقبی دارد اما باید این را هم بداند که اشتباه کردن به شرطی که تبدیل به درس عبرت شود، جزئی از زندگی است. مسلما هر کودکی با تمرین، در گرفتن تصمیمات عاقلانه و درست مهارت پیدا خواهد کرد.
مسئولیت پذیری
فرزندتان باید یاد بگیرد مسئولیت کارهای خود را بپذیرد. او را تشویق کنید که عذرخواهی کرده و اگر به کسی آسیبی رساند، جبران کند. مسئولیت پذیر بودن فرزند نشان می دهد که میتوان به او اعتماد کرد و دیگران هم با او با احترام رفتار خواهند کرد.
دفاع یا حمایت از خود
فرزند شما باید بلد باشد خواستههایش را با دیگران در میان بگذارد. او باید بتواند هر چه میخواهد را مودبانه و قاطعانه بیان کند. اگر نمی داند چطور باید در مدرسه، خانه و در بین دوستانش از خود دفاع کند، به او بیاموزید. این حمایت از خود، به او اعتماد به نفس می دهد تا با چالش ها روبهرو شود و حق خود را بگیرد.
آداب معاشرت
با فرزندتان روی یادگیری اصول پایه رعایت ادب مثل گفتن "لطفا" و "متشکرم" کار کنید. طرز رفتار و برخورد در موقعیتهای مختلف را به او آموزش بدهید. تشویق کنید که به دیگران گوش دهد و به آنها احترام بگذارد. شیوه رفتار درست با دیگران بهترین لطفی است که می توانید در حق کودکتان کنید.
برقراری ارتباط با دیگران
دوستیابی یکی دیگر از مهارتهایی است که بهتر است هر کودکی یاد بگیرد. احترام به دوستان و اهمیت و توجه نشان دادن به آنها از جمله کارهایی است که کودک برای برقراری ارتباط با دیگران باید انجام بدهد. فرزند شما باید بتواند مشکلاتی که در جمعهای دوستانه به وجود می آید را در نهایت آرامش و بدون تنش حل کند. داشتن روابط سالم برای شادتر بودن کودک واقعا لازم است.
برنامه ریزی برای خوردن غذا یا میان وعده
خوردن وعدههای غذایی سالم هم یکی از چالشهایی است که فرزندتان با ورود به جامعه با آن مواجه خواهد شد. به او کمک کنید تا لیستی از مواد غذایی سالم تهیه و فقط به خوردن همان غذاها پایبند باشد. برای اینکه بیشتر با این سبک زندگی عجین شود، هنگام پختن غذاهای ساده و مغذی از او هم کمک بگیرید. انتخاب غذاهای سالم و مدیریت هزینهها به فرزندتان کمک می کند تا سالم و مستقل بماند.
کنترل عواطف
میدانم شاید خودتان هم در این مسئله مشکل داشته باشید اما به فرزندتان یاد بدهید احساسات خود را کنترل کند. راهکارهایی مثل تنفس عمیق یا صحبت کردن با دیگران را برای مقابله با این احساسات (مثل غم یا عصبانیت) به او نشان دهید. فرزندتان باید بداند حق دارد ناراحت باشد اما باید بتواند آن حس را با آرامش کنترل کند.
حفظ حریم شخصی
حفظ حریم شخصی چه در دنیای آنلاین و چه دنیای واقعی امری حیاتی است. فرزند شما باید یاد بگیرد از اطلاعات شخصی خود محافظت کند و آنها را بیش از حد در فضای مجازی به اشتراک نگذارد. توجه به محیط اطراف و هوشیار بودن در هر شرایطی مخصوصا در مواقع تنهایی از جمله کارهایی است که باید در کودک به یک عادت تبدیل شود.
پس انداز کردن
کودک شما باید یاد بگیرد تمام پولی که در اختیار او قرار میدهید، قرار نیست صرف هلههوله و خرجهای مدرسه شود. کنار گذاشتن مقدار اندکی از پولی که در اختیارش قرار می دهید هم باعث میشود تا او از همین سن پایین با فرهنگ پس انداز آشنا شود. یادگیری این مهارت به او کمک میکند تا بعدها در زندگی به آدم ولخرجی تبدیل نشود.
تعمیر وسایل خانه و نگهداری از آنها
اگر فرزندتان به سنی رسیده است که از پس کارهایی مثل تعویض لامپ یا تعمیر نشتی شیر آب برمی آید، به او فرصت بدهید. یادگیری این مهارتهای ساده به او کمک می کند تا حس استقلال بیشتری داشته و روزی از خانه خود مراقبت کند. در ضمن باعث تقویت اعتماد به نفس او هم خواهد شد.