هندوانه سرطان زا

آیا هندوانه های سرطان زا در بازار وجود دارد؟ واقعیت چیست؟

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۷
کد مطلب : 106257
زمان مطالعه : 2 دقیقه

به تازگی ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که یک مقام روسی هندوانه ایرانی را بررسی و اعلام میکند نیترات بالاست و سرطان زاست. این موضوع چقدر واقعیت دارد؟

ماجرای ویدئوی وایرال شده درباره هندوانه های سرطان زا

با شروع فصل گرما، هندوانه به یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در بین ایرانیان تبدیل شده است. با این حال، در سال‌های اخیر، انتشار ویدئوها و اخباری در فضای مجازی مبنی بر وجود نیترات بالا و خطرناک بودن هندوانه‌های ایرانی، نگرانی‌هایی را در جامعه ایجاد کرده است.

اخیراً نیز ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که به نقل از یک مقام روسی در ایران، ادعا می‌کند که دستگاه‌های سنجش دستی نیترات، میزان بالایی از این ماده را در این میوه تابستانی نشان داده‌اند. اما واقعیت چیست و آیا باید در مصرف هندوانه احتیاط کرد؟

دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی، با ارائه یک تحلیل علمی در این زمینه می‌گوید:نیترات‌ها به طور طبیعی در برخی از سبزیجات برگ‌دار که مصرف می‌کنیم، وجود دارند. این ماده در بدن ما طی یک فرآیند بیوشیمیایی به نیتریک اکسید تبدیل می‌شود که فواید زیادی از جمله بهبود گردش خون و تنظیم قند خون دارد.

وی اضافه می‌کند:نیترات خاصیت ضد میکروبی دارد و در سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی نیز استفاده می‌شود و به رشد گیاهان کمک می‌کند. اما اگر میزان نیترات وارد شده به بدن از طریق میوه‌های آلوده به سموم یا کودهای شیمیایی بیش از حد مجاز باشد، خاصیت سرطان‌زایی پیدا می‌کند.

دکتر هاشمی در مورد ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی توضیح می‌دهد:اولاً، دستگاه‌های قابل حمل سنجش نیترات دقت بالایی ندارند و نیتروژن موجود در هوا و پوست هندوانه می‌تواند باعث نشان دادن نتایج مثبت کاذب در این دستگاه‌ها شود. بنابراین، تا زمانی که این میوه در آزمایشگاه‌های معتبر مورد آزمایش قرار نگیرد، این خبر فاقد اعتبار بوده و یک خبر غیرموثق و زرد محسوب می‌شود.

دکتر هاشمی تأکید می‌کند:تا زمانی که سازمان غذا و دارو یا وزارت جهاد کشاورزی به طور رسمی این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند، نباید به آن توجه کرد.

نظرات