راز و رمز داشتن تیم کاری موفق با بهره وری بالا
داشتن یک تیم کاری موفق برای امرار معاش کردن بسیار مهم است و در این دنیای مدرن هم امری لازم و ضروری محسوب می شود. امکان ندارد که یک گروه و یا تیم کاری؛ بدون داشتن نوآوری و ارزش های درونی و استقامت بالا بتوانند به موفقیت برسند. استعداد هر فرد به تنهایی برای موفقیت تیم کافی نیست. مهم تر از مهارت اطلاعات موضوعی و تجربه صنعتی، افرادی هستند که بتوانند قوانین تیم کاری را بشناسند و آن ها را اجرا کنند.
تیم کاری خوب چیست؟
اگر یک تیم را رهبری می کنید و می خواهید اعضای تیم، کار خود را به شکل عالی ارائه دهند، چگونه باید برای آن ها توضیح دهید که چه کار کنند؟ سه مورد مهم که برای تیم کاری موثر مورد نیاز است، چه چیزهایی هستند؟
اول از همه برای یک تیم کاری خوب کار کنند، باید قادر باشند نیازهای تیم را بر نیازهای خودشان اولویت دهند. اعضای تیم باید نشان دهند که به یکدیگر وابسته هستند، به هم تکیه می کنند اما به این معنا نیست که هر عضو تیم، کار خودش و نیازهایش را کنار بگذارد و مدام به فکر اهداف تیم باشد، بلکه باید تعادل را در این بین رعایت کند.
دوم این که همه افراد در تیم باید به اهداف واضح و یکسانی متعهد باشند. تیم های کاری خوب، زمان و انرژی خود را سر بحث کردن در مورد اهداف یا ارتقا اهداف خودشان هدر نمی دهند.
سوم این که رهبران و مدیران باید روی توانایی های منحصر به فرد اعضای تیم از طرق مختلف تمرکز کنند تا به اهداف کلی تیم دست پیدا کنند. اعضای تیم باید برای استفاده 100 درصدی از استعداد خود با یک برنامه ریزی منظم کاملاً شجاعت داشته باشند تا بتوانند خودشان را بالا بکشند.
قوانین طلایی یک تیم کاری موفق
از آن جایی که کارمندان طرز فکر عمومی یک تیم را می فهمند، ممکن است به ساختاری برای رفتارهای مشخص در گروه کاری نیاز داشته باشند و چنانچه در این بخش از موفقیت در نمناک گفته ایم باید به یک روش یکسان، مهارت های تیم کاری را به نمایش بگذارند. مدیران و رهبران هم می توانند روی رفتارهای زیر تمرکز داشته باشند :
1. آموزش ارتباط موثر به کارکنان :
این که چگونه با یکدیگر ارتباط خوبی داشته باشند و از بیان کردن ایده هایشان نترسند. اعضای تیم باید تشویق شوند که ایده های خود را با احترام به یکدیگر بیان کنند، شخصیت یکدیگر را بهتر بشناسند و به خوبی به حرف های هم گوش دهند.
2. سیستم های اثرگذار :
هر تیم باید روتین شخصی خودش را بسازد و به طور مداوم تلاش های خودش را با همکاران دیگران ترکیب کند تا بتواند هر کاری را به موقع به پایان برساند.
3. نمایندگی وظایف :
زمانی که تیم به اندازه کافی توانایی خود را در هر فرصتی به کار بیاندازد، رهبران تیم هم یاد می گیرند که چگونه بهترین وظایف را بین اعضای تیم تقسیم کنند.
4. طوفان افکار :
به تیم خود یاد بدهید که اجازه دهند اعضا ایده های خودشان را بیان کنند و فرقی ندارد که آن ها چقدر پوچ و توخالی است. در هر صورت باید در فضای احترام ان ها را بیان کنند. خلاقیت و نوآوری زمانی آغاز می شود که افراد از بیان و ترکیب ایده هایشان ترس نداشته باشند.
5. اعتماد داشتن :
همیشه به تیم خود زمان دهید. تجربه های مثبت که پشت سر هم تکرار می شوند، باعث افزایش اعتماد آن ها به یکدیگر خواهد شد. زمانی که این ویژگی ها و مهارت های رفتاری در افراد افزایش پیدا کند، قطعاً مدیر گروه می تواند پیشرفت تاثیرگذاری را در آن ها مشاهده کند.
رهبر قدرتمند چگونه تیم خود را تشویق می کند؟
برای این که به تیم خود کمک کنید تا بهتر عمل کند، باید اعتماد بین اعضا را ایجاد کنید و مهارت های تیم را درونی کنید و این کار را از طریق سه ترفند زیر به انجام برسانید :
1. دلایل خود را مشخص کنید :
گاهی اوقات تیم ضعیف به دلیل کمبود اهداف اشتراک گذاری شده با شکست روبرو می شود. برای اصلاح این موضوع یک جلسه بگذارید و کاری کنید که تیم بتواند دلایل هدف بزرگ در پروژه را بیان کند. زمانی که افراد مسئولیت کاری خود را بدانند و دلایل انجام کارشان را جویا شوند و با یکدیگر به توافق برسند که چرا کار گروهی اهمیت دارد، به طور طبیعی بهتر با یکدیگر کار می کنند.
2. زمان بگذارید و کار گروهی را تنظیم کنید :
ارتقاء هر مهارت نیاز به زمان دارد و باید تلاش خود را در طول زمان تکرار کنید. مهارت های کار تیمی اغلب به اندازه کافی تمرین می شود تا بتواند به یک عادت تبدیل گردد و افراد بتوانند بدون فکر قبلی در شرایط استرس زا و بسیار حائز اهمیت هم آن ها را اجرا کنند.
پس تمرین هایی را برای تیم کاری مشخص کنید که در آن افراد بتوانند توفان افکار، تقسیم وظایف و دیگر مهارت ها را تمرین کنند. این تمرین ها را می توانید در ورکشاپ ها و جلسات به اندازه 10 دقیقه انجام دهید.
3. با یکدیگر استراحت کنید :
بین تمرین کار تیمی و انجام وظایف، یکی از عوامل مهم این است که شما لحظاتی را استراحت کنید. زمانی را برای اعضای تیم ایجاد کنید و بین آن ها وقفه بیندازید، با یکدیگر صحبت کنید، دونات بخورید یا پیاده روی کنید. حتی می توانید در همین فعالیت های غیر رسمی هم در مورد کار خود صحبت کنید.