تولد
کودک خودسر
اگر شما هم احساس میکنید که فرزند خودسر و لجبازی دارید پیش از هر رفتاری باید طرز صحیح برخورد با این کودکان را بدانید و آنها را به انجام کارهای درست تشویق کنید.

آنچه والدین بچه های خودسر باید بدانند

هیچ وقت متوجه معنی فرزندِ خودسر نمی شوید، مگر این که والدین یکی از همین بچه ها باشید. این بچه ها اغلب مصمم و لجباز هستند و هر کاری که دلشان بخواهد را انجام می‌ دهند و گاهی اوقات ویژگی‌ های منفی شخصیتی آن ها بیشتر است و والدین باید حواس شان را جمع کنند که چگونه با آن ها رفتار کنند. در این قسمت از خانواده پلاس نمناک در این باره توضیح خواهیم داد.

بچه خود سر چه رفتاری دارد؟

بچه خودسر حس زیادی از استقلال را در خودش دارد و این حس از همان دوران کودکی با او همراه است. او اعتمادبنفس بالایی دارد و به خودش خیلی مطمئن است. همیشه عقاید محکم و سفت و سختی دارد و روی چیز هایی که می‌ خواهد پافشاری می‌ کند و سعی دارد به محیط اطراف توجه نکند و فقط به خواسته خودش فکر کند.

تربیت کودک

راهکار هایی برای رفتار با بچه های خودسر

چنانچه شما هم جزو والدین بچه های خودسر هستید پس نیاز دارید، راه رفتار صحیح با این افراد را بدانید.

احترام و همراهی خود را نشان دهید

اگر یک بچه خود سر دارید، باید به او نشان دهید که قرار نیست تدافعی عمل کنید. شما درخواست های او را می شنوید، به او احترام می گذارید و او را درک می کنید. پس مجبور نیستید که همیشه سر او فریاد بکشید یا رفتار عجیب و غریبی از خودتان نشان دهید. باید فرزندتان را مطمئن کنید که مقابل او نیستید، بلکه در کنارش هستید و به عقاید و خواسته‌ هایش احترام می گذارید.

به او گوش دهید

بسیار مهم است که به حرف های فرزندتان گوش دهید. بچه های خودسر از این که ببینند دیگران به حرف هایشان گوش نمی‌ دهند و آن ها را جدی نمی‌ گیرند، عصبانی و کلافه می شوند. باید سعی کنید به حرف های آن ها گوش دهید، با آن ها صحبت کنید، تبادل نظر داشته باشید و برای یکدیگر منطق و استدلال بیاورید.

مادر و فرزند

محرک ها را شناسایی کنید

به رفتار فرزند خود دقت کنید و ببینید چه چیزی باعث می‌ شود که عصبانیت او تحریک شود و چه چیزی باعث ایجاد جر و بحث بین شما می شود. زمانی که این محرک‌ ها را تشخیص دهید، می توانید آن ها را تا حد زیادی کنترل کنید و مانع ایجاد جر و بحث شوید و در نتیجه شرایط آرام تری ایجاد می گردد و احتمال لجبازی فرزندتان هم کاهش پیدا می‌ کند.

یک روتین مؤثر پیدا کنید

معمولا روتین خواب می تواند بهترین عامل برای جلوگیری از لجبازی فرزند باشد. زمان خاصی را در طول روز پیدا کنید که فرزندتان به بیشترین حد لجبازیاش می‌ رسد و سعی کنید که در آن تایم، با او جر و بحث نکنید. سعی کنید که در محیط خانه یک روتین منظم برای غذا خوردن و خوابیدن داشته باشید و همگی به آن پایبند بمانید تا فرزند بتواند ریتم بدن خودش را بشناسد و از حالت تعادل خارج نشود.

کمی به او قدرت کنترل بدهید

هنگامی که فرزند احساس کند که می تواند شرایط را کنترل کند، در نتیجه قدرت پذیرش در او بالاتر می‌ رود و صبور تر می شود، زیرا می‌داند که دیگران به تسلط و قدرت او نیاز دارند‌ و همین باعث می شود که لجبازی نکند و بهتر با شما رفتار کند.

تربیت صحیح

روی حل مسئله تمرکز کنید

شاید بخواهید فرزندتان را به خاطر لجبازی اش تنبیه کنید؛ اما بهتر است که به دنبال حل مسئله و علت ریشه ای باشید و ببینید که چه عاملی باعث لجبازی او شده است. زمانی که نکته و مسئله اصلی را پیدا کنید، قطعاً از لجبازی فرزندتان هم کم می کنید.

رفتار عاقلانه والدین برای تربیت کودک خودسر

58
این مطلب مفید بود ؟80
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن /ن.ح
برچسب : تربیت کودک
وبگردی