درمان عصبانیت
خشم و عصبانیت اغلب به دلیل استرس یا وجود مشکلاتی در زندگی می باشد که هر فردی خودش باید با انجام توصیه ها و روش های طبیعی عصبانیت خود را درمان کند.

نشانه های خشم و درمان عصبانیت ، علل و اثرات آن

بر اساس مطالعات انجام شده ،نزدیک به 8 درصد از نوجوانان خشم خود را نشان می دهند که برای تشخیص طول عمر بیماری اختلال در آنها متناوب است و مهم است که بدانیم مسائل خشم محدود به نوجوانان نیست.

انواع اختلالات خشم و عصبانیت:

افرادی که مشکل در کنترل خشم دارند یا کسانی که تجربه خشم خارج از محدوده نرمال عاطفی را دارند، ممکن است با انواع مختلفی از اختلالات خلقی مواجه شوند. متخصصین مختلف لیست های متفاوت و متناقضی از نوع خشم را منتشر کرده اند. اما به طور گسترده شامل موارد زیر هستند:

خشم مزمن:

که طولانی است و ممکن است بر سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد و باعث برخی از اختلالات روحی میشود.

درمان عصبانیت

خشم مجهول و منفعل:

که همیشه به عنوان خشم نمی آید و تشخیص آن می تواند دشوار باشد. این افراد حتی ممکن است متوجه نشوند که عصبانی هستند در این جور مواقع خشم شما به صورت بی تفاوتی یا بی حوصلگی بروز می کند.

خشم فراگیر :

ناشی از مشکلات زندگی است و مقابله با آن برای یک فرد بسیار زمان می برد و سخت است.

خشم خود محور:

که از خود فرد شروع می شود و ممکن باعث احساس گناه شود.

انواع عصبانیت

خشم داوری:

که از سوی دیگران اتفاق می افتد یا ممکن است با احساس رنجش و غیظ اتفاق بیفتد.

خشم بی ثبات و ناگهانی:

که گاهی اوقات به خودی خود رخ میدهد و ناشی از خشم بیش از حد می باشد.

خشم تهاجمی:

افرادی که خشم تهاجمی را تجربه می کنند، معمولا احساس خودآگاهی دارند، اگرچه همیشه ریشه مشکل را واقعا درک نمی کنند. این نوع خشم، اغلب به عنوان خشم فیزیکی یا انتقام جویی ظاهر می شود و ممکن است منجر به آسیب فیزیکی به خود یا اشخاص دیگر و یا به اموال شود.

در کل شناخت عوامل و نشانه های خشم ضروری است تا بتوان با خشم و عصبانیت بطور مثبت برخورد کرد.

خشم تهاجمی

علت خشم و عصبانیت چیست؟

دلیل اصلی خشم، یک محیط شخصی است. استرس، مسائل و مشکلات مالی، سوء استفاده موقعیت های ضعیف اجتماعی یا خانوادگی و برنامه ریزی های غلط بر روی زمان و انرژی که می تواند موجب خشم شما شود.

همانند اعتیاد به نوشیدن الکل مسائل خشم ممکن است در افرادی که والدینشان مبتلا هستند، بیشتر باشد. ژنتیک و توانایی بدن شما برای مقابله با برخی از مواد شیمیایی و هورمون ها نیز نقش مهمی در برخورد با خشم دارد. اگر مغز شما به طور معمول به سروتونین واکنش نشان دهد،ممکن است که بتوانید احساسات خود را کنترل کنید.

استرس همراه با عصبانیت

نشانه های وجود یک مشکل در مدیریت خشم و عصبانیت چیست؟!

از دست دادن آرامش شما و از کوره در رفتن، به معنی مشکل در مدیریت خشم تان نمی باشد. متخصصین سلامت و روان، برای تشخیص اختلال خشم، به علائم عاطفی و نشانه های جسمی نگاه می کنند و مورد بررسی قرار می دهند.

علائم و نشانه های مشکلات مربوط به خشم و عصبانیت:

ممکن است تصور کنید که نشانه های آن به خود خشم محدود می شود، اما چنانچه در نمناک می خوانید تعدادی از حالت های عاطفی می تواند نشان دهنده این باشد که شما نتوانستید با وجود خشم، مثبت و سالم رفتار کنید.

تحریک پذیری های ثابت و مداوم خشم و اضطراب احتمال علائم مشکلات عاطفی است. اگر احساس خستگی مفرط دارید، در سازماندهی یا مدیریت افکار خود مشکل دارید یا به خود و دیگران آسیب می زنید، می تواند نشان دهنده اختلال خشم یا سایر مشکلات باشد. حتما منتظر بروز چنین مسائلی نباشید تا آن زمان زندگی خود را کنترل کنید.

نشانه های عصبانیت

علائم فیزیکی مرتبط با مشکلات خشم و عصبانیت عبارتند از:

  • مور مور شدن
  • سوزش در قلب یا قفسه سینه
  • افزایش فشار خون
  • سردرد
  • فشار در سر یا حفره های سینوسی
  • خستگی مفرط
  • اضطراب

برخی از اثرات مربوط به اضطراب بلند مدت هستند و می تواند بر روند زندگیتان تاثیر گذار باشند. برخی دیگر، اثرات فوری و کوتاه مدت دارند مانند، سرگیجه، تنفس سریع ،حالت تهوع، درد عضلانی، تنش عضلاتی، درد و مشکلات تمرکز و حافظه.

چنین نشانه هایی ممکن است که کارهای روزانه را دشوار کند و منجر به خشم روزمره و دائمی شود. نگرانی و اضطراب های طولانی مدت ممکن است که خطرات خطرناکی را برای جسم و روح ما داشته باشد.

افراد مبتلا به اضطراب و نگرانی های طولانی مدت، حتی ممکن است که در معرض بیشتر سکته مغزی باشند. از دست دادن شدید حافظه، اختلالات مزمن خواب نیز ممکن است افزایش یابند. قبل از اینکه باقی زندگی خود را با وجود اضطراب و نگرانی از بین ببرید، سعی بر کنترل آن داشته باشید.

سردرد و خستگی

درمان های ساده و طبیعی عصبانیت

در ادامه این بخش از نمناک چندین راه کنترل و مدیریت خشم و عصبانیت برای شما آورده شده است :

چندین نکته برای بهبود خلق و خو و خنثی کردن عصبانیت و خشم درونی:

خشم یک احساس طبیعی و حتی سالم است، اما مهم است که با آن برخورد مثبت داشته باشید. خشمی که کنترل و مدیریت نشود، ممکن است بر سلامت و روان شما تاثیر بگذارد. آماده اید تا برای کنترل خشم خود اقدام کنید؟! سپس شروع کنید.

1. قبل از اینکه چیزی بگویید،ابتدا کاملا فکر کنید:

در زمان عصبانیت خیلی راحت ممکن است چیزهایی را به زبان بیاورید که بعداً از گفتن آنها حسابی پشیمان شوید. چند دقیقه مکث کنید، چیزی به زبان نیاورید و فکرتان را جمع کنید و بگذارید طرف مقابلتان هم همین کار را انجام دهد.

2. وقتی آرام تر شدید، عصبانیتتان را بروز دهید:

وقتی توانستید روشن و واضح فکر کنید، ناراحتی تان را به طریقی قاطع و مستقیم اما نه هجومی ابراز کنید. نگرانی ها و نیازهایتان را به روشنی و وضوح کامل بدون اینکه موجب ناراحتی طرف مقابل شوید، برای او بروز دهید.

علت پرخاشگری

3. کمی ورزش کنید:

فعالیت جسمی به خالی کردن استرس هایی که موجب عصبانیت می شود، کمک می کند. اگر احساس می کنید عصبانیتتان در حال افزایش است، برای پیاده روی بروید یا زمانی را برای انجام فعالیت فیزیکی موردعلاقه تان صرف کنید.

4. راهکارهای ممکن را بررسی کنید:

به جای اینکه روی چیزی که عصبانیتان کرده تمرکز کنید، سعی کنید مشکل را حل کنید. آیا اتاق نامرتب فرزندتان عصبانیتان کرده است؟ در آن را ببندید. آیا همسرتان هر شب برای شام دیر می آید؟ برنامه شامتان را دیرتر بگذارید. به خودتان یادآور شوید که عصبانیت نه تنها چیزی را حل نمی کند، بلکه بدتر هم می کند.

5. به خودتان استراحت دهید:

استراحت کردن فقط برای بچه ها نیست. در طول ساعت هایی از روز که فوق العاده برایتان استرس زا است، به خودتان وقفه هایی برای استراحت دهید. چند دقیقه وقت آرام و بی سروصدا به شما کمک خواهد کرد تا احساس بهتری پیدا کرده و برای کنار آمدن با مشکلات پیش رو آماده تر شوید.

استراحت کردن

6. از ضمیر من استفاده کنید:

برای جلوگیری از انتقاد کردن یا مقصر دانستن کسی، که فقط فشار بین شما را بیشتر خواهد کرد، برای توضیح مشکل جملاتتان را با ضمیر من شروع کنید. سعی کنید تا جایی که می توانید به طرف مقابل احترام بگذارید. مثلاً به جای "تو هیچوقت در کارهای خانه کمک نمی کنی" بگویید، "من ناراحت شدم که بدون اینکه به من برای جمع کردن میز شام کمک کنی گذاشتی رفتی."

7. کینه ای به دل نگیرید:

بخشش ابزاری بسیار قوی است.اگر اجازه دهید که عصبانیت و سایر احساسات منفی بر احساسات مثبت شما غلبه کنند، خواهید دید که با تلخی و ناعدالتی خودتان نابود شده اید.

اما اگر بتوانید کسی که اذیتتان کرده است را ببخشید، هر دوی شما می توانید از آن موقعیت درس بگیرید. منطقی نیست که از همه آدمها توقع داشته باشید در همه شرایط همانطوری رفتار کنند که شما دوست دارید.

8. برای خالی کردن فشار، شوخ طبع باشید:

شوخی و خنده به مقابله با فشارعصبی کمک می کند. از شوخ طبعی برای مواجهه با چیزی که عصبانیتان کرده است و انتظارات و توقعات غیرواقع بینانه ای که داشته اید استفاده کنید. البته از طعنه و ریشخند دوری کنید زیرا ممکن است موجب جریحه دار شدن احساسات دیگران شده و همه چیز را بدتر کند.

شوخ طبع بودن

9. مهارت های تمدداعصاب را تمرین کنید:

وقتی اعصابتان خرد شده و خشمتان قلیان می کند، از مهارت های تمدد اعصاب کمک بگیرید. تمرینات تنفس عمیق، تجسم یک تصویر آرامش بخش یا تکرار کلمه یا عبارتی که آرامتان می کند، بسیار به دردتان خواهد خورد. حتی می توانید موسیقی آرامش بخش گوش دهید، در دفترچه خاطراتتان بنویسید یا چند حرکت یوگا را تمرین کنید.

10. بدانید چه زمانی نیاز به کمک دارید:

یادگرفتن کنترل عصبانیت برای همه آدمها سخت است. اگر به نظرتان عصبانیت شما شدیداً خارج از کنترل است و باعث می شود دست به کارهایی بزنید که بعداً پشیمان شوید یا به اطرافیانتان آسیب برسانید، حتماً از متخصص و روانشناس کمک بگیرید.

11.از مدیتیشن و یوگا استفاده کنید:

شما با انجام این تمرینات میتوانید ذهن و بدنتان را آرام کنید که به نوبه خود به کنترل خشم کمک خواهد کرد. برای این کار، به راحتی نشنید و روی تنفس خود تمرکز کنید.

استفاده از مدیتیشن و یوگا

12. نفس کشیدن عمیق را تعریف کنید:

با تمرین کنترل تنفس می توانید احساس خشم خود را تسکین دهید. این کار ضربان قلب شما را کاهش داده و فشار خون را تثبیت می کند. لباس گشاد و راحت بپوشید. دستتان را روی شکم خود قرار دهید و به آرامی از طریق بینی نفس بکشید و سعی کنید شکم خود را شل نگهدارید و برای چند ثانیه این عمل را تکرار کنید و بعد از طریق دهان آرام تنفس کنید.

13. آرامش عضلانی داشته باشید:

این روند یکی دیگر از روش ها برای کنترل خشم است. در این تکنیک راحت در یک مکان آرام بنشینید و بر عضلات خود تمرکز داشته باشید و در عین حال، عمیق و آهسته استنشاق کنید و عضلاتتان را به سختی فشار دهید. این روند را به مدت 5 ثانیه نگهدارید و 15 ثانیه آرام باشید و مجدداً این کار را تکرار کنید.

14. به موسیقی گوش دهید:

گوش دادن به موسیقی، تسکین دهنده و آرامبخش است. می تواند تنش را آزاد کند و احساس خشم را کاهش دهد. دفعه بعد که عصبانی شدید، و هدفونتان را بگذارید و به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید. این کار باعث می شود که ذهن تان، دنیای شما را متفاوت کند.

گوش دادن به موسیقی

15.از توپ استرس استفاده کنید:

استفاده از توپ استرس، می تواند کمک کند تا از خشم فوری رها شوید . زیرا کمک می کند تا یک گروه از عضلات را فشرده و دوباره آزاد کنید و به شما برای داشتن آرامش کمک خواهد کرد. پس از فشردن توپ، مچ و بازوی شما درد خواهد گرفت،و مغزتان اندروفین آزاد می کند، یک ماده شیمیایی است که بدن برای از بین بردن استرس از آن استفاده می کند.

16. تا 10 بشمارید:

این یک ترفند قدیمی است که برای آرام شدن زمان به شما می دهد. به طوری که می توانید بهتر و راحت تر فکر کنید و در مواقعی که عصبانی هستید، انگیزه ای برای ضربه زدن به دیگران نداشته باشید. هنگامی که عصبانی هستید، قبل از صحبت کردن تا 10 یا حتی بیشتر بشمارید. این یک روش بسیار ساده برای آرام شدن و حواس پرتی است.

17.یک عبارت آرامبخش را تکرار کنید:

هنگامی که در آستانه عصبانی شدن قرار می گیرید، از کلماتی مانند آرام باش، آسان بگیر استفاده کنید و مدام با خود تکرار نمایید. زمانی که چنین عباراتی را آرام و بارها و بارها تکرار می کنید، سیگنال هایی را به مغز و اعصاب ارسال می کنید، که به آرام شدن ذهن و بدن شما کمک می کند.

در آخر و در صورت نیاز به درمانگاه مراجعه کنید تا به شما کمک کند که در برابر خشم، بهترین عملکرد را داشته باشید و به خود و سلامتی تان آسیب نزنید.

دلایل و راه درمان عصبانیت و بی حوصلگی

2.61128
این مطلب مفید بود ؟590538
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : psychguides / mayoclinic / journal.frontiersin / jass.neuro.wisc / ncbi / onlinelibrary / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : آرامش اعصاب
وبگردی