لثه
بیماری لثه، بیماری شایعی است که منجر به التهاب و عفونت لثه و یا سوزش دهان می شود. اغلب افراد حداقل یک بار به این بیماری مبتلا می شوند.

روش های پیشگیری از خونریزی و مشکلات لثه

لثه سالم صورتی رنگ و مستحکم است و دندان های شما را به خوبی سر جای خود نگه می دارد. وقتی لثه های خود را لمس می کنید یا می شوئید، نباید دچار خونریزی لثه شوید. التهاب و عفونت لثه همیشه دردناک نیست و ممکن است از وجود آن مطلع نباشید. به همین دلیل است که باید به صورت منظم به دندان پزشک مراجعه کنید.

التهاب، خونریزی و قرمز شدن لثه ها از علائم بیماری ژنژیویت (التهاب لثه ها) است که از علت های مختلفی بوجود می آید. خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیز پیش می آید. این بیماری لثه می تواند همراه با درد یا بدون درد باشد. اغلب مواقع، بیماری التهاب لثه نتیجه تشکیل پلاک در دندان ها دور خط لثه است. در صورتی که پلاک به خوبی برطرف نشود، سخت و تبدیل به جرم می شود که باعث تشدید التهاب می گردد و با گذشت زمان موجب عقب رفتن لثه ها و حتی آسیب دیدن استخوان ها می شود.

تحلیل رفتن لثه ها و یا در موارد جدی تر از دست دادن دندان برای انسان مشکلاتی غیر معمول نیستند. هنگامی که افراد به بیماری پریودنتال مبتلا می شوند با دقت بیشتری به آنچه دندانپزشک و متخصص بهداشت می گوید توجه کرده و آنها را رعایت می کنند، اما ممکن است هرگز وضعیت دهانشان مانند گذشته نشود.

برای برطرف کردن مشکل در دهان، ما باید سلامت کل بدن خود را مد نظر قرار دهیم. مشکلات لثه و دندان ممکن است صرفا با عدم رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن در ارتباط نباشند. بدن به مواد مغذی نیاز دارد و دندان ها و لثه ها نیز از این مساله مستثنی نیستند. پروتئین، سیلیس، ویتامین C، مس، روی و دیگر مواد مغذی در شکل گیری و حفظ سلامت لثه ها نقش دارند.

هنگامی که مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می کنید، در حقیقت، توانایی بهبودی آن را افزایش می دهید. این شرایط برای لثه ها نیز صادق است. بر همین اساس، با ایجاد تغییر در رژیم غذایی خود نه تنها می توانید به لثه های خود کمک کنید، بلکه سلامت کلی بدن را بهبود می بخشید.

مصرف قند را کاهش دهید

قند می تواند آسیب جدی به دندان ها وارد کند و پوسیدگی آنها را به همراه داشته باشد. قند pH دهان را تغییر می دهد و موجب خروج مواد معدنی از بافت هایی مانند لثه ها می شود تا ثبات pH خون حفظ شود. بر همین اساس، با کاهش مصرف مواد غذایی شیرین و نوشیدنی های محتوی قند می توانید به بهبود سلامت لثه ها کمک کنید.

ویتامین C مصرف کنید

لثه

مراقبت از لثه 

برای پیشگیری از خونریزی و مشکلات لثه مصرف روزانه ویتامین C از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حداقل مقدار توصیه شده مصرف روزانه این ماده مغذی 65 تا 90 میلی گرم است و میانگین دوز مصرفی روزانه 1,000 میلی گرم است که برای برخی افراد می تواند تا 2,000 میلی گرم نیز برسد. در حقیقت دوز 2000 میلی گرم سقف مصرف روزانه ویتامین C محسوب می شود.

پروتئین کافی مصرف کنید

بدن برای این که عملکرد درستی داشته باشد به پروتئین نیاز دارد و از این رو، باید این ماده مغذی را به میزان کافی برای بدن خود تامین کنید. در صورت مصرف ناکافی، ذخایر پروتئین بدن تخلیه خواهند شد و این می تواند به ضعف لثه و افتادن دندان منجر شود.

برای این که میزان پروتئین مصرفی روزانه خود را محاسبه کنید می توانید وزن خود را تقسیم بر 2 کنید که نتیجه حاصله میزان پروتئین مورد نیاز به گرم است. این عدد را تقسیم بر 3 کنید و میزان پروتئین مورد نیاز در هر وعده غذایی روزانه مشخص می شود. به عنوان مثال، اگر 140 پوند (63.5 کیلوگرم) وزن دارید، این عدد تقسیم بر 2 می شود 70 پوند (31.7 کیلوگرم) و بر همین اساس به 70 گرم (31.7 گرم) گوشت در روز نیاز دارید که با تقسیم آن به عدد 3 به 23.33 گرم (10.5 گرم) در هر وعده می رسیم.

راهکارهایی ساده برای تقویت و بازسازی لثه

4.199
این مطلب مفید بود ؟8118
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از عصرایران / ر
وبگردی