جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی چیست؟

کد مطلب : 83500زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش فایرباکس مزینانی جعبه های آتش نشانی ( فایر باکس ها ) یکی از اجزای سیستم های اطفا حریق می باشند که استفاده از آن ها در مراحل اولیه کشف آتش کاربرد دارد.

معرفی جعبه های آتش نشانی

به گزارش فایرباکس مزینانی جعبه های آتش نشانی ( فایر باکس ها ) یکی از اجزای سیستم های اطفا حریق می باشند که استفاده از آن ها در مراحل اولیه کشف آتش کاربرد دارد. به طوری که با استفاده از آن ها می توان به سرعت جلوی آتش سوزی را گرفت و فرصت و زمانی را ایجاد کرد تا ساکنینی که در آتش سوزی گیر افتاده اند بتوانند از محل خارج شوند. همچنین با کمک جعبه های آتش نشانی می توان از بازگشت شعله جلوگیری کرد.

جعبه های آتش نشانی یکی از مهم ترین بخش های تامین آب برای تیم عملیاتی هستند چرا که اتصال جعبه های آتش نشانی به شبکه آتش و دود می باشد. محتویات جعبه های آتش نشانی شامل شلینگ های اطفا حریق و کپسول های خاموش کننده آتش می باشد. از دیگر مواردی که در فایر فاکس ها جهت نگهداری وسایل و لوازم اولیه اطفا حریق وجود دارد می توان به قرقره و شیر اشاره کرد.

فایر باکس یا جعبه آتشنشانی

نصب جعبه آتش نشانی معمولا در راهرو های کارخانه ها، ادارات، بیمارستان ها و به تازگی در مجتمع های مسکونی صورت می گیرد.

انواع جعبه های آتش نشانی

فایر فاکس ها یا همان جعبه های آتش نشانی دارای دو نوع " توکار و روکار " و " محوطه ای " می باشند.
جعبه های آتش نشانی توکار و روکار چه تفاوتی با یک دیگر دارند ؟
  1. در مدل توکار، جعبه در درون دیوار نصب می شود و درب آن به صورت کامل هم راستا با دیوار است. هیچگونه بیرون زدگی در این مدل وجود نداشته و از نمای بیرون تنها می توان درب و فریم دور درب را مشاهده کرد. در مدل توکار به زیبایی و یکپارچگی فضای ساختمان اهمیت داده می شود.
  2. در مدل روکار، جعبه بر روی دیوار نصب می شود و بدنه و درب آن به صورت کامل بر روی دیوار قرار می گیرد.
با توجه به نیاز مصرف کننده و همچنین نظر کارشناسان طراح دکوراسیون از جعبه های توکار و روکار استفاده می شود.
همان طور که گفتیم جعبه های آتش نشانی به دو صورت ( دیواری و محوطه ای ) طبقه بندی شده و به فروش می رسند. از انوع جعبه های آتش نشانی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • جعبه آتش نشانی تک کابین
  • جعبه آتش نشانی دو کابین
  • جعبه آتش نشانی دو کابین افقی یا دو قلو
  • جعبه آتش نشانی سه کابین سه قلو
  • جعبه نگهداری کپسول آتش نشانی
  • جعبه ایستاده دو طبقه ( دو کابین عمودی )

جعبه آتش نشانی تک کابین

برای نگهداری مواردی چون قرقره، شلنگ، شیر فلکه، نازل و سایر اتصالات همچون پاشنده آب، کوپلینگ اتصال شیلنگ نازل و ... از جعبه آتش نشانی تک کابین استفاده می شود.

جعبه آتش نشانی دو کابین

جعبه های آتش نشانی دو کابین همان طور که از نامشان پیدا است دارای دو محفظه و در می باشند. مصرف کنندگان می توانند از یکی از محفظه ها جهت نگهداری وسایل و از دیگر جهت قرار دادن کپسول های آتش نشانی استفاده نمایند.

جعبه آتش نشانی سه کابین سه قلو

با استفاده از جعبه آتش نشانی سه کابین سه قلو همچون جعبه آتش نشانی دو کابین دو قلو، امکان نگهداری شلنگ های پهن برزنتی، کپسول های آتش نشانی، تجهیزات سیستم خشک و همین طور هوزریل های آتش نشانی وجود دارد. این جعبه نسبت به جعبه های دو قلو دارای میزان فضای بیشتری می باشد.

جعبه ایستاده دو طبقه ( دو کابین عمودی )

امکان قرار دادن اتصالات در فضای بالای جعبه شیلنگ آتش نشانی در جعبه های ایستاده دو طبقه وجود دارد. همچنین در قسمت پایینی این جعبه می توان دو تا سه عدد کپسول آتش نشانی از نوع پودر، گاز و یا CO2 را جهت جلوگیری از آسیب دیدگی و سرقت قرار داد.

نصب جعبه آتش نشانی

جعبه های آتش نشانی را می بایست در مکان های مناسب نصب کرد. منظور از مکان های مناسب، قسمت هایی از یک ساختمان است که دسترسی به آن ها بسیار راحت و سریع باشد. به این ترتیب افراد در زمان وقوع آتش سوزی بتوانند در سریع ترین زمان ممکن خود را فایر باکس ها برسانند.
نصب جعبه آتش نشانی

مهم ترین نکات پیش از نصب جعبه های آتش نشانی

  1. تجهیزات اصلی فایر باکس ها می بایست به صورت کامل مشخص شود.
  2. فایر باکس باید فعال شود.
  3. اطلاعات آدرس شبکه باید ثبت شود.
  4. حالت پیکر بندی شبکه انتخاب شود.
  5. جهت نصب سرور ها می بایست حالت انتخاب مکانی فعال شود.
  6.  ویزارد راه اندازی فایر فاکس انتخاب شود.
امکان نصب فایر فاکس های دیواری به صورت روکار و توکار وجود دارد. این جعبه ها با ارتقاع حداکثر 130 سانتی متر از کف زمین نصب می شوند و اینگونه تمامی افراد با سنین گوناگون می توانند به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر این فاصله جعبه های آتش نشانی از یک دیگر نباید بیش تر از 30 متر باشد در غیر این صورت در همپوشانی آن ها مشکل به وجود خواهد آمد.
تامین کننده آب جعبه های آتش نشانی در شبکه آب آتش نشانی می بایست به آب شهری متصل شود. همان طور که گفتیم جعبه های آتش نشانی باید در مکانی مناسب نصب شوند که به راحتی قابل دسترس و مشاهده باشند. در صورتی که فایر باکس ها در پشت دیوار ها، شکاف ها و یا در پستو ها نصب شوند، دسترسی آسان به آن ها بسیار دشوار بوده و در موارد ضروری ممکن است خسارات بیش تری به بار بیاید. به طور معمول بهترین مکان ها جهت نصب جعبه های آتش نشانی درب های ورودی و خروجی، پاگرد ها، پله های فرار و ... می باشد.
 

 

جعبه آتش نشانی چیست؟

51
این مطلب مفید بود ؟10
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی