تعویض گلدان کاکتوس
کاکتوس گیاهی است که در بسیاری از خانه ها نگهداری می شود. اگر کاکتوس شما رشد کرده و گلدانش کوچک است باید آن را با روش های صحیح تعویض کنید تا آسیب نبیند.

راهنمای کامل و نکات مهم تعویض گلدان کاکتوس

با توجه به اینکه کاکتوس هم مثل هر گیاه دیگری همیشه در حال رشد است، ناچار می شویم گلدانش را هر از گاهی عوض کنیم. معمولا لازم است گلدان کاکتوس تان هر 2 تا 4 سال عوض شود. در این قسمت از نمناک شرایط لازم برای انجام این کار بدون اینکه به کاکتوس آسیبی برسد را با شما به اشتراک گذاشته ایم، حتما تا انتها همراه باشید.

انتخاب گلدان مناسب

در انتخاب گلدان کاکتوس اندازه و جنس آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

معمولا گلدان های رُسی مثل گلدان سفالی، بر گلدان پلاستیکی ارجح هستند. خاک رس به ریشه ها اجازه می دهد تا راحت تر نفس بکشند که به سلامت عمومی این گیاهان آبدار کمک می کند. علاوه بر این، قابلیت زهکشی مخلوط گلدانی کاکتوس ها را افزایش می دهد.

از نظر اندازه، گلدانی را انتخاب کنید که نه خیلی بزرگ باشد و نه خیلی کوچک. اندازه متناسب با کاکتوس تان باشد؛ به طوری که بین کاکتوس و دیواره‌ های گلدان کمی فاصله وجود داشته باشد. گلدان بسیار کوچک ریشه ها را خفه می کند و در نهایت گیاه را می کشد. علاوه بر این فراموش نکنید که گلدان تان برای زهکشی مناسب چند تا سوراخ داشته باشد.

گلدان مناسب کاکتوس

مخلوط گلدانی مناسب

خاک کاکتوس ها باید ترکیب موادی باشد که به زهکشی بهتر آب کمک کند؛ بنابراین مخلوط خاک معمولی اصلا توصیه نمی شود. مخلوط مناسب برای یک گلدان کاکتوس حاوی مقدار کمی مواد آلی، ماسه، پرلیت و پیت ماس اسفاگنوم است. اگر بخواهید در خانه این ترکیب را خودتان درست کنید باید از مواد زیر استفاده نمایید:

  • خاک گلدان
  • شن درشت
  • پوکه (پرلیت هم گزینه خوبی است)

کافیست مواد فوق را با خاک گلدان مخلوط کنید که البته سهم خاک گلدان بیشتر از بقیه است و دو ماده دیگر به نسبت مساوی ترکیب می شوند. برای آزمایش اینکه آیا واقعا به مخلوط خوبی رسیده اید یا خیر، داخل آن آب بریزید و سعی کنید آن را فشار دهید. یک ترکیب خوب باید درشت و ترد باشد؛ در غیر این صورت ماسه و پوکه را بیشتر بریزید.

روش تعویض گلدان کاکتوس

آموزش مرحله به مرحله تعویض گلدان کاکتوس

  1. خاک گلدان را با استفاده از یک چاقوی کند یا ابزار باغبانی دیگر شل کنید. برای جلوگیری از هر گونه احتمال آسیب رساندن به گیاه، با احتیاط این کار را انجام بدهید.
  2. گیاه کاکتوس را بردارید و مراقب خارهایش باشید. اگر گیاه خیلی بزرگ است، از یک حوله یا دستکش باغبانی استفاده کنید.
  3. ریشه ها را از داخل خاک دربیاورید و مراقب باشید از هم جدا نشوند.
  4. ریشه ها را از نظر وجود آفت و بیماری بررسی کنید. در صورت نیاز مواد شیمیایی مناسب به ریشه بزنید.
  5. ریشه های بسیار بزرگ را هرس کنید. بریدن این ریشه ها به رشد گیاه شما خیلی کمک می کند.
  6. به مدت چهار روز اجازه دهید تا گیاه خشک شود. این کار باعث می شود تا ریشه هایی که آسیب دیده اند؛ بهتر شده و خطر پوسیدگی در خاک از بین برود.
  7. اگر می خواهید یک مخلوط خاک خوب برای زهکشی مناسب در کف گلدان تان بریزید، شن گزینه مناسبی است.
  8. گلدان را با یک مخلوط تجاری یا خانگی تا یک سوم پر کنید.
  9. سعی کنید گیاه تان را در گلدان قرار دهید. این طوری می فهمید که آیا اندازه گلدان برایش مناسب است یا خیر. کاکتوس نباید خیلی در عمق گلدان و یا خیلی بالا باشد. برای این که خارها داخل دست تان نروند، حتما دستکش بپوشید.
  10. اگر همه چیز خوب است، گیاه را در مرکز نگه دارید و فضای باقیمانده را با بقیه مخلوط پر کنید.
  11. خاک را با فشار ملایم محکم کنید. دقت کنید که کمی فضا برای آبیاری در بالا باقی بماند.
  12. اولین آب را به کاکتوس بدهید.

قلق مهم تعویض گلدان هر نوع کاکتوس+ آموزش

4.942
این مطلب مفید بود ؟411
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : کاکتوس
وبگردی