اسکلت فلزی
برای ساختمانسازی از اسکلت فلزی یا بتنی کاربرد دارد. اما مقاومت اسکلت فلزی یا بتنی در برابر نیروهای زلزله متفاوت است. در این مطلب در اینباره بیشتر خواهید خواند.

مقایسه ایمنی اسکلت فلزی و بتنی

امروزه ساختمان‌ها از فولاد و بتن ساخته می‌شوند که در برابر زلزله مقاومت بالایی دارند. از پروفیل‌های فولادی در ساخت سازه‌های فلزی برای تیر و ستون استفاده می‌شود. فلزات قابلیت‌هایی مانند طول عمر بالا، مقاومت کششی و مقاومت فشاری بالا دارند و در افزایش استحکام ساختمان مهم به شمار می‌روند. اجزای فلزی با جوش یا پیچ و مهره به یکدیگر متصل می‌شوند. جنس ساختمان‌های بتنی از بتن آرمه است و مقاومت خوبی در برابر لرزش‌های ناشی از زلزله دارند. اما با توجه به این ویژگی‌ها برای برخی از کاربران این سوال پیش می‌آید که مقاومت بتن بیشتر است یا فولاد؟ و کدام در برابر زلزله اصولی‌تر عمل می‌کند.
ما نیز در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم مقاومت اسکلت فلزی بیشتر است یا بتنی؟ همچنین شرکت آیرومارت را جهت خرید انواع قطعات فولادی و اطلاع از قیمت تیرآهن امروز به شما معرفی می‌کنیم.

مقاومت اسکلت فلزی بیشتر است یا بتنی؟

در صورتی که سازه ساختمان های فلزی و بتنی با استانداردهای لازم ساخته شوند، می‌توانند در برابر زلزله‌های 7 ریشتری مقاومت کنند. هر سازه بتنی یا فلزی را می‌توان با مقاومت‌های مختلف برای مقاومت در برابر زلزله و عدم آسیب طراحی و اجرا کرد.

سازه های بتنی به دلیل وزن بیشتر می‌توانند مقاومت بالاتری داشته باشند و نیروی بیشتری را تحمل کنند. البته طول عمر سازه‌های بتنی 50 تا 60 سال است و این ساختمان‌ها به مرور زمان دچار نوسان می‌شوند، بنابراین ممکن است در اثر زلزله آسیب ببینند.

برخلاف سازه های بتنی، اسکلت فلزی با افزایش طول عمر منقبض نمی‌شود. فولاد مقاومت بالایی در برابر آتش ندارد و با افزایش دما مقاومت آن کاهش می‌یابد. برعکس، استحکام سازه های فلزی در مقابل آتش بالا است.همچنین اجرای سازه های فولادی به دلیل حساسیت عملیاتی مانند برش، جوشکاری و حمل و نقل نسبت به سازه های بتنی، نیازمند دقت و حساسیت بالاتری است. سرعت اجرای سازه های فلزی بالاست، زیرا طبقات را می‌توان به صورت همزمان اجرا کرد. شما می‌توانید برای ساخت سازه های فلزی، قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان را در سایت آیرومارت به نشانی iromart.com چک کنید. این تیرآهن کیفیت بالا و قیمت مناسبی دارد.

زلزله‌های شدید بارهای عمودی و جانبی را بر سازه وارد می‌کنند. نیروهای جانبی سازه را به صورت افقی حرکت می‌دهند و به آن آسیب می‌رسانند. بنابراین اگر سازه مقاومت جانبی لازم را نداشته باشد، سقوط کرده و آسیب‌های جبران ناپذیری به بار می‌آورد.
بسیار مهم است که قسمت‌های مختلف سازه به گونه‌ای به هم متصل شوند که نیروی جنبشی نتواند بر آن تاثیر بگذارد. در واقع این نیرو باید به صورت بی‌وقفه و کاملا پیوسته به زمین منتقل شود. در صورت نبود اتصال صحیح بین اجزا، در هنگام وقوع زلزله هر یک از آنها به طور مستقل حرکت می‌کنند و در نتیجه ساختمان فرو می‌ریزد.

اگر تنها یک یا چند عنصر از سازه مقاوم‌سازی شود، در صورت آسیب دیدن به هر جز، کل سازه فرو می‌ریزد. زیرا مقاومت لازم برای کل سازه تامین نمی‌شود. انعطاف‌پذیری نیز یکی از ویژگی‌های سازه‌ای است که کل اجزای سازه را دربر می‌گیرد. 
اگر بارهای اضافی به این قطعات وارد شود، نمی‌شکنند و خراب نمی‌شوند. در واقع این قطعات باید طوری طراحی شوند که مقاومت لازم را در برابر بارهای غیرمنتظره داشته باشند. استحکام تجهیزات مکانیکی، الکتریکی یا سازه‌های دیگر باید بالا باشد تا آسیب در هنگام زلزله شدید به حداقل برسد. قطعات قوی با اتصالات مناسب، سازه را تقویت کرده و آن را برای ارتعاشات شدید زلزله ایده‌آل می‌کند.

ساز فلزی

نکات مهم برای افزایش مقاومت سازه اسکلت بتنی و فلزی در برابر زلزله

هنگام ساخت سازه چه اسکلت فولادی و چه بتنی، باید موارد زیر را در نظر بگیرید تا ساختمان شما در برابر زلزله در امان باشد و در نتیجه خطرات جانی و مالی را به دنبال نداشته باشد. این نکات به شرح زیر است:

  • ساختمان‌های چهار طبقه به بالا، باید از ساختمان‌های مجاور فاصله داشته باشند. این فاصله آسیب‌های ناشی از برخورد ساختمان مجاور را کاهش می‌دهد.
  • ساختمان باید چیدمان منظمی داشته باشد و هیچ گونه پس رفتگی و برجستگی در آن دیده نشود.
  • وزن ساختمان باید تا حد امکان پایین نگه داشته شود. به عنوان مثال از قرار دادن منبع آب در طبقه بالای ساختمان خودداری کنید.
  • پس از خاکبرداری محل ساخت و ساز، لازم است قبل از پی‌ریزی از استحکام بستر خاک اطمینان حاصل شود.
  • در مورد سازه‌های بتنی باید ریشه ستون‌ها را قبل از بتن ریزی و طبق نقشه اجرا کرد. بتن مورد استفاده برای این ناحیه باید متراکم باشد.
  • برای مقاوم‌سازی تیرها و پل‌ها از آنچه در نقشه سازه آمده است، فراتر نروید. زیرا افزایش ابعاد آنها نتیجه عکس خواهد داشت.
  • در حین گودبرداری، تجهیزات و ابزار نباید با پی ساختمان‌های مجاور برخورد کنند و به هیچ وجه نباید گودبرداری شوند.
  • اجزای مورد استفاده برای نمای ساختمان در هنگام زلزله نباید از هم جدا شوند و باید از پایداری لازم برخوردار باشند.

خرید انواع تیرآهن از آیرومارت

آیرومارت یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت فولاد محسوب می‌شود و بهترین‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید برای اطلاع از هزینه انواع تیرآهن های پر فروش مثل قیمت تیرآهن 18، وارد سایت آیرومارت شوید و پس از اطلاع از قیمت آن را به صورت آنلاین سفارش دهید. در ضمن جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره‌های رایگان کافیست با شماره 02145306 تماس بگیرید.

اسکلت فلزی یا بتنی دربرابر زلزله

51
این مطلب مفید بود ؟10
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی