تصمیم گیری درست
برای اینکه در شرایط سخت و بحرانی بهترین تصمیم را بگیرید ضروری است برخی از نکات مهم مدیریتی را بدانید.

چگونه در شرایط سخت و بحرانی تصمیم بهتری بگیریم؟

برای تصمیم گیری های بهتر به خصوص در شرایط حساس و بحرانی ، لازم است که افکار خود را بازبینی کنید و اولیت هایتان را واقع گرایانه دسته بندی کنید. شما هر روز مجبور هستید هزاران تصمیم بگیرید ، از چیزهای جزیی گرفته تا مسائل مهم . در زندگی ، همه چیز انتخابی است اگرچه همه ی مردم هنوز برایشان روشن نیست، که گرفتن بهترین تصمیم ، ضروری است. مهم نیست که کار آفرین هستید یا کارمند، مجردید یا دو فرزند دارید، با پدر و مادرتان زندگی می کنید یا همسر دارید، باید مدام تصمیم گیری کنید تعداد زیادی از مردم، با پیش بردن این مسئله ، مشکل دارند. شاید به این دلیل که عادت دارند ،دیگران برایشان تصمیم گیری کنند و یا اینکه حال و حوصله انجام آن را ندارند در هر شرایطی ،به این ترفندها که می توانند در تصمیم گیری بهتر به شما کمک کنند، توجه کنید.

ترفندهایی برای تصمیم گیری بهتر در شرایط خاص

نکاتی که در ادامه این بخش از نمناک خواهیم گفت برای هر کسی مفید فایده خواهد بود ، البته مخاطب ما در این قسمت بیشتر افرادی هستند که مجبور به تصمیم گیری در شرایطی سخت و بحرانی می باشند ولی در کل این ترفندها برای همه کارساز خواهد بود.

1. از پیامد ها نترسید:

چه بخواهید یک ماشین جدید انتخاب کنید، یا کجا زندگی کنید یا با چه کسی ازدواج کنید، همه چیز مزایا و معایب خود را دارد ؛ هر تصمیمی، مستلزم ، یک پیش بینی است.به زبانی دیگر، چیزهایی که به دست می آورید و از دست می دهید ما در بیشتر مواقع ،گزینه هایی را انتخاب می کنیم که فکر می کنیم ما را خوشحال تر می کند. اگرچه، در همه ی موارد این گونه پیش نمی رود، اجتناب از باخت و ترس از اشتباه ، تاثیر زیادی روی تصمیم گیری های شما دارد بنابراین، توجه داشته باشید که هر تصمیمی ، واکنش های خودش را چه خوب و چه بد دارد.

2. هدف را مشخص کنید:

زمانی که با موقعیتی روبرو هستید که باید تصمیم مهمی بگیرید ، به خاطر داشته باشید که هدف شما چیست و چگونه تصمیمتان، شما را در مسیر این هدف قرار می دهد هدف شما نیز باید در طی فرآیند حاضر باشد.

3. خودتان را مسئولیت پذیر کنید:

یکی از دلایل دیگری که نمی توانید تصمیم های خوب بگیرید، این است که احساس می کنید به وسیله ی تصمیم هایی که گرفته اید یا می خواهید بگیرید ، گرفتار شده اید ؛ مسئول تصمیمی گیری هایتان بودن، به این معنی است که بدانید زمانی که کاری اشتباه پیش می رود چگونه رفتار کنید و وقتی که کار درستی انجام می دهید، خوشحال باشید. تعهدی که به فعالیتتان دارید ، واجب و اساسی است اگر متوجه شدید که تصمیم درستی نگرفته اید، بدانید که ارزش سرزنش کردن خودتان را ندارد مرحله ی بعدی، این است که مشکلات را حل کنید و از اشتباهاتتان درس بگیرید.
 
تصمیم درست

4. از حس درونی خود پیروی کنید:

ممکن است، فکر کنید برای تصمیم گیری بهتر، باید همه چیز را برای روزها و هفته ها تجزیه و تحلیل کنید اگر چه ،همیشه تا این حد زمان ندارید و باید با بیشترین سرعت ممکن ، عمل کنید. این ،بدان معنا نیست که اشتباه می کنید، بلکه یاد می گیرید بر اساس حس درونیتان تصمیم بگیرید.

5. گزینه های موجود را بررسی کنید:

این موضوع، بر خلاف پیروی از غریضه تان نیست ،ولی یک مورد اضافی مهم است ، زمانی که با یک مشکل روبرو می شوید ، طبیعی است که از دید خود آن را بررسی کنید. چرا به عنوان یک شخص دیگر یا از یک سمت دیگر به این مشگل نگاه نکنید؟ این می تواند به شما کمک کند که گزینه های دیگر را هم در نظر داشته باشید و راه راحت تر را انتخاب کنید . تفکر انتقادی ، گاهی اوقات مانع از انتخابات بدون فکر می شود.

6. به احساستان نیز، توجه کنید:

تصمیم گیری های خوب، فقط بر اساس عقل و منطق نیست ، باید به احساستان نیز فرصت دهید مطمئنا ، در بیشتر موارد احساسات شما تاثیر بدی دارند ، ولی وقتی نمی دانید چه راهی را انتخاب کنید ، می تواند کمکتان کند. علاوه بر آن ، زمانی که عصبانی، دلواپس و عصبی هستید ، به احتمال زیاد خیلی انتخاب های اشتباهی می کنید این مشکل ،به این دلیل است که احساسات ، قضاوت را برای شما سخت و پیچیده می کند ؛ عصبانیت، می تواند باعث شود، بدون فکر و خطرناک عمل کنید.
 
 تصمیم گیری در شرایط سخت

7. در صورت نیاز از دیگران کمک بخواهید :

بین این که برای تصمیم گیری به دیگران وابسته باشید و اینکه وقتی نمی دانید بهترین تصمیم چیست، از دیگران کمک بخواهید، تفاوت خیلی زیادی است در مورد اول، شما مسئولیتی ندارید و به دنبال راه حلی برای مشکلاتتان نیستید ؛ در مورد دوم، شما مثل یک گروه عمل می کنید و از مغز خود برای گزینه های جدید استفاده می کنید. در اغلب موارد، یک شخص سوم چیزی است که به آن احتیاج دارید ،تا بتوانید ایده های خود را توضیح دهید و بهترین تصمیم را بگیرید.

8. عملیات حذف:

یک مثال ساده اگر شما 20 سایه از یک رنگ را برای رنگ کردن اتاق کودکتان در دسترس داشته باشید ، یک هفته باید فکر کنید که کدام رنگ بهتر است وقتی که انتخاب های کمتری برخور دارید، خیلی راحت تر تصمیم می گیرید. انتخاب های بیشتر، به این معنی است که مغز شما باید بیشتر کار کند و زمان بیشتری را از دست می دهید و به احتمال زیاد ،نمی توانید بهترین تصمیم را بگیرید بنابراین، قبل از تصمیم گیری، تعداد گزینه ها را کاهش دهید.

بهترین تصمیم گیری در شرایط سخت و بحرانی

4.123
این مطلب مفید بود ؟194
منبع : بخش سبک زندگی نمناک / ن / ک
برچسب : تصمیم گیری
وبگردی