جی پی اس
در این پست قرار هست شیوه ساخت دستگاه GPS بدون استفاده از تلفن همراه هوشمند را آموزش دهیم.

دستگاه های موقعیت یاب معمولا از طریق GPS به ماهواره متصل شده و موقعیت جغرافیایی را مشخص می کنند. امروزه تمامی تلفن های همراه دارای GPS و مکان نما هستند. بنابراین با در دست داشتن یک تلفن هوشمند طبیعتا جی پی اس هم خواهید داشت. در این پست قرار هست شیوه ساخت دستگاه GPS بدون استفاده از تلفن همراه هوشمند را آموزش دهیم. برای ساخت این وسیله به سه قطعه نیاز داریم. معرفی و روش خرید هر سه قطعه را در ادامه بررسی میکنیم. 

ماژول سیم کارت GSM Module

درگاه ارتباطی دستگاه جی پی اس توسط ماژول مخابراتی به اسم ماژول سیم کارت GSM Module میباشد. به عبارتی توسط این ماژول ارتباط با ماهواره های GPS برقرار میشود. انواع مختلف ماژول سیم کارت و GSMدر فروشگاه دانشجو کیت به تفکیک دسته بندی شده اند. برای خرید و دریافت راهنمایی میتوانید به لینک مربوطه در دانشجو کیت مراجعه کنید. در مدار ردیاب GPS پین های TX، RX، GND، VCC ماژول Sim808 را به ترتیب به پین های 10، 11، GND و VCC آردوینو متصل می کنیم. (من در این آموزش از آردوینو پرو مینی استفاده کرده ام و به جای VCC به RAW متصل کردم که ولتاژ متناسب را به آردوینو منتقل میکند) همچنین باتری لیتیوم پلیمر را به پین های GND و VCC متصل میکنیم. همچنین آنتن های GPS و GSM را نیز به مکان های مشخص شده روی بورد متصل میکنیم.

برد آردوینو Arduino پردازشگر مدار جی پی اس

آردوینو یک برد کوچک با قدرت پردازش زیاد است. توسط این برد هر ایده ای که دارید را میتوانید عملی کنید. کافیست اتصالات را برقرار کنید و هر دستوری که مد نظر دارید را به آن ارسال کنید. در پروژه دستگاه  جی پی اس، از این برد به عنوان پردازنده اصلی که دستورات مورد نظر ما را اجرا میکند، استفاده میکنیم. بردهای آردوینو انواع مختلفی دارند. در دانشجو کیت کلیه این بردها دسته بندی شده و کارشناسان به شما راهنمایی میکنند که از کدام برد استفاده کنید. برد آردوینو Arduino دارای متعلقات مختلفی هم هست. حال پس از آپلود کد روی آردوینو Arduino IDE ابتدا مطمئن می شویم که سیم کارت روی شبکه رجیستر شده است. سپس آردوینو را ریست می کنیم تا دستورات GPS اجرا شوند. پس از آن به ترتیب ابتدا قابلیت خواندن پیام دریافتی را داشته باشیم. سپس همه پیامک های داخل سیم کارت را حذف می کنیم تا فضای کافی برای پیامک های جدید باز شود. 

باتری لیتیوم پلیمر Li-Po منبع تغذیه مدار

از آنجایی که این مدار یک GPS میباشد، بنابراین باید تغذیه مناسب و قابل حمل هم دارا باشد. از اینرو به یک باتری هم در این مدار نیاز داریم. خب به صورت پیش فرض امکان استفاده از باتری های معمولی در چنین پروژه ای وجود ندارد. از اینرو نیاز به باتری لیتیومی هست. پیشنهاد ما برای این پروژه استفاده از باتری لیتیوم پلیمر Li-po میباشد. این نوع باتری هم انواع مختلفی دارند. در دانشجو کیت کلیه این باتری ها دسته بندی شده و جهت خرید می توانید از کارشناسان دانشجو کیت راهنمایی دریافت کنید. باتری لیتیوم پلیمر Li-po در ظرفیت های مختلف برای مصارف مختلف ساخته میشوند. یکی از مراجع مهم برای دریافت راهنمایی استفاده و انتخاب این باتری دانشجو کیت میباشد. 

 

پس از برقراری ارتباط بین قطعات مختلف و آپلود دستورات پردازنده که در سایت قرار گرفته اند؛ میتوانید دستگاه جی پی اس GPS آنلاین تان را استفاده کنید. هر بار که به شماره داخل برد GSm پیامک ارسال کنید، موقعیت جغرافیایی از طریق گوگل مپ برای شما برگشت میشود. امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید.

آموزش ساخت دستگاه جی پی اس با سیم کارت در منزل

4.158
این مطلب مفید بود ؟4810
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی