سلامت کنسرو

چگونه از سلامت کنسروها مطمئن شویم؟

کد مطلب : 59384زمان مطالعه : 2 دقیقه
برای اینکه از سلامت کنسروها و خراب نبودن آن ها مطمئن شویم چه کنیم؟ از کجا بفهمیم کنسرو سالم است یا فاسد؟

راه های تشخیص سلامت کنسروها

این روزها یکی از راه های آسان برای تهیه غذاها، استفاده از کنسرو آنهاست. کنسروها دارای طیف گسترده ای هستند که از قدیمی ترین آنها کنسرو ماهی تن و از جدیدترین آنها که نسل نویی از غذاهای کنسروی هستند می توان به کنسرو فسنجان، کله پاچه، سیرابی و شیردان و انواع دیگر غذاهای سنتی ایرانی اشاره کرد .

هر نوع کنسروی باید قبل از مصرف، حداقل یک ربع در آب جوشانده شود و البته در صورتی که قوطی آن باد کرده باشد، باید حتما از مصرف آن خودداری کرد.

سلامت کنسرو

تشخیص سلامت یا خراب بودن کنسرو

شرایط نگهداری کنسروها می تواند در فساد آن نقش به سزایی داشته باشد. مصرف کنسروهای تاریخ مصرف گذشته در صورتی که فاسد شده باشد، می تواند موجب بروز مشکلات گوارشی و مسمومیت شدید در فرد شود.
مسمومیت و مشکلات گوارشی ناشی از مصرف کنسرو مانده با علائمی نظیر دل درد، دل پیچه، اسهال و بسته به میزان آن با علائم دیگری نیز ممکن است همراه باشد.

پس از باز کردن در کنسروها تا چند روز می توان آن را نگه داشت?

کنسروها بسته به نوع آنها ممکن است از دو روز تا یک هفته قابلیت نگهداری در یخچال را داشته باشند، اما در مورد مصرف تن ماهی بهتر است بعد از باز شدن کنسرو، حداکثر تا سه روز نگهداری شود.
اگرچه آلودگی به میکروب و مسمومیت با سم بوتولیسم با توجه به نظارت ها و مراقبت در صنایع غذایی در کنسروها خوشبختانه به ندرت دیده می شود، اما بهتر است موارد گفته شده در هنگام مصرف رعایت شود.

آیا وجود «سم بوتولیسم» در کنسروهای مانده، کشنده است?

سم بوتولیسم که در کنسروهای مانده وجود دارد، معمولا پس از دو ساعت از زمان مصرف کنسرو با علائم گوارشی خود را نشان خواهد داد، اما به ندرت به مرگ منجر می شود، مگر فرد به مراکز درمانی به موقع نرسد و مسمومیت آن بسیار شدید باشد.
با رساندن بیمار به مراکز درمانی و اقداماتی از قبیل شستشوی دستگاه گوارش و سایر اقدامات درمانی می توان بیمار مسموم را نجات داد.

چگونه از سلامت کنسروها مطمئن شویم؟

2.56
این مطلب مفید بود ؟33
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بهداشت نیوز -/ح
برچسب : کنسرو
وبگردی