قارچ انگشتان پا
بی توجهی به بهداشت و سلامت پوست باید برای تمام اعضای بدن جدی انجام شود . قارچ انگشتان پا و زخم هایی که گاها بین انگشتان پا ایجاد می شوند دلایل داخلی و بیرونی دارند که باید از انها جلوگیری کرد.

قارچ انگشتان پا چیست و چرا در برخی از افراد ایجاد می شود؟

حدود3تا15درصدازمردم دچارعفونت های قارچی پا هستند نشانه های معمول عفونت های قارچی قرمزی ،خارش، ترک ویاکورک هایی همراه بادرداست .اگر عفونت در انگشت پخش شود ناخن شروع به ضخیم شدن تغییررنگ وحتی خردشدن وافتادن میکند. 

علل اصلی قارچ انگشتان پا

 قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب مثل جوراب ،کفش ،استخر ،کف حمام و جاهای مرطوب رشد می کنند بنابر این پاها محل مناسبی برای رشد آنها است. انواع مختلفی از قارچ ها که موجب ترک انگشتان پا میشود که با رعایت بهداشت می توان از تشکیل و رشد آن جلوگیری کرد.

قارچ انگشتان پا

نکات مهم در مورد علل و نشانه های قارچ انگشتان پا 

چگونه قارچ انگشتان پا پخش می شود

قارچ ها که باعث بیشتر شدن انگشتان پا می شود ، در حقیقت قارچ ها از طریق منافذی واردپوست می شوندورشد می کنند .  قارچها مستقیم یا غیر مستقیم منتقل میشودمثلا وقتی با پای برهنه حمام می روید.

فاکتورهای بالا رفتن ریسک عفونت و قارچ انگشتان پا

زمینه ژنتیکی
فاکتور ژنتیک نقش مهمی رادر بروز قارچ های عفونی دارد، اگر این مشکل در خانواده تان رایج است شما هم ممکن است در معرض ان قرار بگیرید.
آماس پوست
آماس پوست شرایطی است که پوست خارش می گیرد و وقتی می خارانید بیشتر می شود و بیشتر در معرض عفونت های قارچی قرار میگیرد.
تعرق زیاد
افراد بسیاری هستندکه به علت داشتن غدد فعال عرق زیاد می کنند عرق زیاد خطر ابتلا به قارچهای انگشتی را بالا میبرددر بسیاری از مواقع علت تعرق زیاد ناشناخته می ماند اما شرایطی مثل یائسگی ،بیماری قلب، عصبانیت، سرطان و تیروئید بالا  تعرق رازیاد میکند.
سیستم ایمنی ضعیف
بیماری های جدی مثل ایدز ایمنی بدن را ضعیف می کند و فرد بیشتر در معرض آسیب های همچون قارچ انگشتان پا قرار می گیرد.
مشکلات گردش خون
اگر مشکل در گردش خون پا داریدکه ممکن است بدلیل دیابت گرفتگی عروق باشد بیشتر در معرض قارچ انگشتی قرار می گیرید
ورزش های خاص
ورزش هایی مثل شنا دو که باعث می شود در محیط های مرطوب باشید شانس قارچ های انگشتی را بالا میبرد
نوع کفشی که می پوشید
افرادی که برای مدت طولانی کفش میپوشند بدون اینکه تهویه صورت گیردمثل بوتین و چکمه بیشتر در معرض ابتلا به قارچ انگشتان پا هستند.

توصیه هایی برای درمان قارچ انگشتان پا

کرم و پودر های ضد قارچی که در فروشگاه ها قابل دسترس است و همین طور مالیدن محصولات طبیعی مثل سیر و روغن درخت چای روی موضع که اگر با این روش های پیشنهادی بعد از 2 تا 4 هفته خوب نشد باید به پزشک مراجعه کنید.

چرا برخی افراد دچار قارچ انگشتان پا می شوند؟

3.741
این مطلب مفید بود ؟3011
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ز.ن
وبگردی