ماشین ظرفشویی
بی شک ماشین ظرفشویی تمام ظروف شما را بدون کوچک ترین لکی می شوید ولی این وسیله می تواند عامل بروز بلایی در سلامتی شود.

آیا ماشین ظرفشویی شما میکروب های خطرانی دارد؟

بدون شک، بیشتر خانم‌ها اعتقاد دارند که ماشین ظرفشویی تمامی ظروف را بدون کوچکترین اثری از چربی و دلایل دیگر پاک می‌کند، و توانایی پاکسازی کامل ظروف را بدون حتی کوچکترین نشانه‌ای از چربی و آلودگی دارد و پس از شستشو، ظروف دیگر هیچ میکروبی نخواهند داشت، ولی واقعیت این است که این ادعا درست نیست. میکروب‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ممکن است در هر نقطه‌ای حضور داشته باشند و این "هر نقطه" شامل بدن انسان نیز می‌شود. بنابراین، اصلاً تعجب‌آور نیست که متوجه شویم وسایل آشپزخانه نیز یکی از میزبان‌های این میکروب‌ها و باکتری‌ها هستند. با ما در این بخش از نمناک همراه شوید تا حقیقت مهمی را درباره باکتری ماشین ظرفشویی بدانید.

ماشین ظرفشویی

تولید باکتری داخل ماشین ظرفشویی 

کارشناسان هشدار داده‌اند که در داخل ماشین ظرفشویی، نوسانات متناوبی در شرایط محیطی رخ می‌دهد؛ این نوسانات شامل تغییرات رطوبت به خشکی، دما به دمای بالا و پایین، افزایش و کاهش اسیدیته محیط است. از طرف دیگر، وجود مقداری از باقیمانده‌های غذا در این دستگاه می‌تواند محیط مناسبی برای رشد برخی از باکتری‌ها فراهم کند.

محققان دانشگاه "لیوبلیجانا" در اسلونی اعلام کردند که براساس تحقیقات اخیر خود، ماشین ظرفشویی مکانی مناسب برای رشد باکتری‌هایی نظیر سودوموناس، اسچریشیا و آسینه تو باکتر است، که همه این باکتری‌ها دارای پاتوژن‌هایی هستند که به طور عادی برای افراد با سیستم ایمنی قوی بی‌خطر به نظر می‌آیند، اما برای افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، ممکن است منجر به عفونت شوند.

نتایج نشان می‌دهد که بسیاری از ماشین‌های ظرفشویی باکتری‌هایی از جمله اشریشیا را حاوی هستند، که شامل گونه‌هایی نظیر E.coli هستند که می‌توانند علت مسمومیت غذایی در انسان شوند. محققان توصیه می‌کنند که افراد باید قبل و پس از هر استفاده، ماشین ظرفشویی خود را به دقت تمیز کنند. این نتایج در مجله "Applied and Environmental Microbiology" منتشر شده است.

باکتری خطرناکی که داخل ماشین ظرفشویی رشد میکند

4.212
این مطلب مفید بود ؟102
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن
وبگردی