بالم لب
برخی بالم لب ها موادی دارند که ضررشان بیشتر از فایده ی آن هاست و آسیب های جدی به پوست شما می رسانند، خصوصاً اگر رایحه ای به آن ها افزوده شده باشد.

آسیب های بالم لب را بهتر است بدانید

بالم لب دارای مواد شیمیایی است که به بدن آسیب می رساند. حتی برند های "طبیعی" بالم لب نیز از مواد شیمیایی در ساخت استفاده می کنند.

برخی مواد موجود در بالم لب نیز مضر نیستند اما ممکن است به پوست لب شما آسیب برسانند، مثلا ویتامین E ماده ی افزودنی بالم لب است که برخی افراد واکنش های آلرژیک شدیدی به آن دارند.

ویتامین E و رایج ترین مواد سمی موجود در بالم لب که در این بخش از نمناک بررسی می کنیم، سبب می شود بالم لب ها به آن اندازه ای که فکر می کنید، برای شما خوب نباشد.

بالم لب

رایج ترین مواد سمی موجود در بالم لب

پارابن

(پروپیل پارابن بوتیل پارابن، ایزوبوتیل پارابن، ایزوپروپیل پارابن و سایر موادی که در انتهای نام شان پارابن است )

پارابن ها می توانند با تقلید از استروژن ها، عملکرد غدد درون ریز (هورمون ها) را مختل کنند. این اثر با افزایش خطر سرطان سینه و ملانوم بدخیم - نوعی سرطان پوست - در ارتباط است. به نظر می رسد در مردان تولید اسپرم و سطح تستوسترون را کاهش می دهد. تخمین زده می شود که 75-90 درصد از محصولات مراقبت از پوست حاوی پارابن هستند.

پترولیوم

پترولیوم ماده ای شبیه به بنزین است که در بالم لب وجود دارد و ما برروی لب خود می مالیم.

اخیرا شرکت ها به این نتیجه رسیده اند که اگر پترولیوم تصفیه شود می تواند ترکیب خوبی برای محصولات زیبایی باشد اما متاسفانه از آن جایی که فرآیند تصفیه سخت است، عوامل سمی را می توان به راحتی در این محصولات یافت.

به عنوان مثال، اگر در فرآیند تولید، ژل پترولیوم ناخالصی داشته باشد احتمالا هیدروکربن های چند حلقه ای که با سرطان سینه مرتبط است، وجود دارد.

استفاده از بالم لب حاوی این ماده یک مانع ضد نفوذ روی پوست ایجاد می کند و موجب خفگی پوست می شود؛ همچنین زمینه تولید باکتری ها و ترکیبات سمی بیشتری را فراهم خواهد کرد.

مضرات بالم لب

فنل، منتول و سالیسیلیک اسید

بالم لب حاوی موادی مانند فنل، منتول و سالیسیلیک اسید است که باعث خشک شدن لب ها می شود. گاهی اوقات ممکن است هنگام استفاده از آن ها، احساس سوزن سوزن شدن روی لب خود داشته باشید.

به معنای واقعی کلمه هنگام استفاده از بالم لب، لب هایتان تحریک شده و لایه های خارجی آن از بین می روند. برای اولین بار این مواد به دلیل خاصیت لایه برداری در فرمول بالم لب قرار گرفت ما لایه برداری با مواد شیمیایی راه حل مناسبی نبود.

رایحه + اگزما

آیا می دانید علت اصلی اگزما و سایر بیماری های پوستی "عطرها و رایحه های افزودنی" در محصولات است؟ پوست شما بزرگترین عضو در بدن تان است که مراقبت از آن بسیار مهم می باشد. افزودن مواد معطر بزرگ ترین مشکل برای استفاده کنندگان بالم لب است.

برخی بالم ها دارای رایحه ی دارچین می باشند و می توانند لب های خشک و متورم شما را اذیت کنند. ممکن است حتی در محصولات زیبایی و مراقبتی پوست مواد شیمیایی پنهانی وجود داشته باشند که شما بی خبر از آن باشید.

رایحه بالم لب

پروپیل گلیکول

این ماده در سطوح سمی می تواند حتی باعث تشنج شود. بدن کودکان قادر به شکستن صحیح این ماده نیست بنابراین زنان باردار و کودکان زیر 6 سال باید از استفاده از محصولات حاوی این ماده اجتناب کنند.

الکل

این ماده موجود در بالم لب در واقع لب های شما را خشک می کند.

آیا بالم لب اعتیادآور است؟

بالم لب ماده ی اعتیادآوری ندارد اما اگر جزء افرادی باشید که از بالم لب ها استفاده می کنید، احتمالا همیشه یکی از آن ها در کیف پول، ماشین یا جیبتان دارید حقیقت این است که استفاده از بالم لب ها نیز مانند هر کار تکراری دیگر وارد زندگی روزانه ی شما می شود و شما دوست دارید همیشه لایه ای روی لب های خود احساس کنید.

بالم لب خانگی

در خانه بالم لب طبیعی بسازید

برای ساخت یک بالم لب طبیعی از روغن نارگیل یا روغن زیتون و رنگ های طبیعی مانند چغندر استفاده کنید. نصف یک چغندر قرمز را به قطعات کوچک خرد کنید و داخل مخلوط کن بریزید و نصف یک لیمو و دو قاشق چای خوری روغن نارگیل را به مخلوط کن اضافه کنید و همه چیز را مخلوط کنید. مخلوط را در ظرفی بریزید و در یخچال بگذارید تا بالم شما سفت شود و سپس از آن استفاده کنید.

هر چیزی که روی لب های خود میمالید، یا وارد دهان شده یا جذب پوست می شوند، بنابراین در انتخاب آن باید دقت بسیار زیادی به خرج دهید.

آسیب و عوارض جدی بالم لب + دستور بالم خانگی

3.881
این مطلب مفید بود ؟6219
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی