روز جهانی ذات الریه
ذات الریه بیماری حاد تنفسی است که موجب عفونت و التهاب ریه ها می شود و در برخی موارد جدی ممکن است سبب مرگ شود. در تقویم تاریخ 12 نوامبر روز جهانی ذات الریه نامگذاری شده است.

بزرگداشت روز جهانی پنومونی یا همان ذات الریه

امروز 12 نوامبر روز جهانی ذات الریه است، ذات الریه یا سینه پهلو نوعی بیماری تنفسی است که سبب عفونت یا التهاب بسیار شدید ریه ها می شود. جامعه بهداشت جهانی سالهاست 12 نوامبر را به دلیل آماربالای بیماری ذات الریه در کشورهای در حال توسعه و آگاهی نسبتاً کم از این بیماری روز جهانی ذات الریه (سینه پهلو) اعلام کرده است.

سازمان ملل متحد (UN) برای اولین بار این روز را در 12 نوامبر 2009 برگزار کرد و از آن روز به بعد هر ساله در چنین تاریخی تمام جهان برنامه های این روز را به شیوه های مختلف مانند برگزاری همایش و انتشار مقالات مختلف، نصب پوستر و چاپ بروشورهای متعدد برای افزایش آگاهی در مورد این بیماری برگزار می کنند. به مناسبت 12 نوامبر و روز جهانی ذات الریه این بخش از نمناک را به این موضوع اختصاص داده ایم.

روز جهانی پنومونی

ذات الریه چیست؟

در مطلب " علائمی که ابتلا به ذات الریه را تایید می کنند " به طور کامل درباره این بیماری و روش های تشخیص و درمان آن گفتیم اما بد نیست بدانید ذات الریه نوعی عفونت حاد تنفسی است که بر ریه ها تأثیر می گذارد، تنفس را دردناک کرده و میزان اکسیژن مصرفی را محدود می کند.

ذات الریه بزرگترین قاتل کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان است. هر ساله تقریباً از هر پنج مرگ کودک در جهان، یکی ناشی از ذات الریه است. علاوه بر این، این یک بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان از طریق واکسن، درمان آنتی بیوتیکی و بهبود شرایط بهداشتی می باشد.

پنومونی یا ذات الریه

6 حقیقت مهم درباره ذات الریه

1.ذات الریه شایعتر از آن است که فکر می کنید

ذات الریه هر ساله باعث بستری شدن بیش از یک میلیون نفر در بیمارستان و مرگ بیش از 50000 نفر در سال می شود. ذات الریه سبب عفونت یک یا هر دو ریه و التهاب و تجمع مایعات در ریه ها می شود. عفونت و التهاب ریه ها فرد را در تبادل اکسیژن دچار مشکل و نفس کشیدن را سخت می کند.

2. آنفلوانزا دلیل اصلی ذات الریه است

آنفلوانزا دلیل اصلی ذات الریه است، بنابراین جلوگیری از آنفولانزا روش خوبی برای کاهش خطر ذات الریه می باشد. برای پیشگیری از آنفلوانزای فصلی، هر سال تزریق واکسن آنفولانزا مفید است. علاوه بر این، افراد در معرض خطر می توانند علیه ذات الریه پنوموکوکی واکسینه شوند.

آنفلوانزا

3. هر کسی می تواند به ذات الریه مبتلا شود

درست است برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به ذات الریه هستند اما هر کسی می تواند به ذات الریه مبتلا شود. علائم ذات الریه شامل تب، خس خس سینه، سرفه، لرز، تنفس سریع، دردهای قفسه سینه، از دست دادن اشتها و بی حالی، یا احساس ضعف عمومی یا سلامت عمومی است.

بالاترین میزان خطر ذات الریه پنوموکوکی در بین افرادی است که:

  • دارای بیماریهای مزمنی مانند بیماربهای ریوی، قلبی، کلیوی، کم خونی داسی شکل یا مرض قند باشند.
  • از بیماری بسیار شدیدی بهبود یافته باشند.
  • در مراکز نگهداری ویژه زندگی می کنند.
  • افرادی که سن 65 سال به بالا دارند.

نکته: افرادی که در گروه پر خطر هستند، باید در مورد انجام واکسیناسیون حتماً از پزشک خود سؤال کنند.

عفونت تنفسی

4. ذات الریه می تواند بیش از 30 علت مختلف داشته باشد

چنانچه در بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید شناخت علت ذات الریه مهم است، ذات الریه می تواند بیش از 30 علت مختلف داشته باشد. بسیاری از میکروب ها مانند باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها می توانند باعث ذات الریه شوند. درمان پنومونی به شناخت علت آن بستگی دارد.

5. ذات الریه می تواند سبب مرگ شود

ذات الریه می تواند بسیار جدی باشد و باعث مرگ شود. عوارض ناشی از ذات الریه شامل نارسایی تنفسی، سپسیس و آبسه ریه است و به احتمال زیاد روی بزرگسالان مسن، کودکان خردسال، کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند و افرادی که سایر مشکلات پزشکی دارند نیز تأثیر می گذارد.

مرگ

6. عادات خوب سلامتی با ذات الریه مقابله می کنند

عادات خوب سلامتی مانند شستن دست ها، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، استراحت کافی، ورزش منظم و استعمال نکردن سیگار می توانند از ابتلا به ذات الریه پیشگیری کنند، با این عادات خوب در صورت ابتلا به بیماری می توانید سریعتر بهبود یابید.

12 نوامبر، روز جهانی ذات الریه و حقایق پنومونی

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی