مراقبت کودک در گچ
اگر فرزندتان دست یا پای گچ گرفته دارد به این نکات مراقبتی توجه کنید تا آسیبی نبیند و فعالیت مناسبی با توجه به آسیب دیدگی، برای سرگرم کردن او انتخاب کنید.

مراقبت از کودکی که دست یا پایش را گچ گرفته

کودکان مدام در حال جنب و جوش و بازی هستند، بنابراین آسیب دیدن آنها طبیعی است که با رعایت و مراقبت بیشتر می توان از آسیب جلوگیری و یا به بهبود آنها کمک کرد اما گاهی این آسیب ها به حدی است که موجب شکستگی یا ترک استخوان می شود و باید دست یا پای کودک را گچ گرفت. به همین منظور در این بخش از سبک زندگی نمناک به نکاتی برای مراقبت از کودک می پردازیم.

چه زمانی کودک به گچ گرفتگی نیاز دارد؟

کودک ممکن است به دلایل مختلف مانند شکستگی استخوان یا کمک به رشد استخوان ها و بافت های اطراف آن پس از جراحی به منظور بهبود، به گرفتن گچ نیاز داشته باشد. گچ گرفتن باعث می شود استخوان های شکسته در جای خود قرار بگیرند. دوره نقاهت معمولاً به سن کودک و نوع شکستگی بستگی دارد و از 4 هفته تا 10 هفته طول می کشد.

اگر کودک دچار شکستگی جزئی شده باشد، می توان از آتل استفاده کرد که نه تنها قابل تنظیم است بلکه دو طرف استخوان شکسته را می پوشاند. اما در مورد شکستگی های اساسی، کل قسمت آسیب دیده با گچ پوشانده می شود.

گچ گرفتگی کودک

آنچه هنگام گچ گرفتگی دست یا پای کودک باید رعایت شود

گچ را خشک نگه دارید:

اجازه ندهید کودک ناحیه گچ گرفته را بطور کامل وارد استخر یا وان کند زیرا آب باعث ضعیف شدن گچ یا فایبرگلاس از ناحیه بیرون و مرطوب شدن لایه داخلی می شود، در نتیجه پوست را تحریک می کند. به همین دلیل همیشه از خشک بودن گچ اطمینان حاصل کنید.

به هر نوع تورم شدید یا غیرطبیعی توجه کنید:

پس از شکستگی مقداری تورم طبیعی است، با این حال هر نوع تورم غیرمعمول همراه با بی حسی یا احساس گزگز که آبی یا رنگ پریده به نظر برسد باید بلافاصله با پزشک مطرح شود.

موضع را بالا نگه دارید:

در طی چند روز اول موضع آسیب دیده را بالا نگه دارید تا به کاهش تورم کمک کند.

بالا نگه داشتن گچ گرفتگی

لوسیون یا پودر استفاده نکنید:

استفاده از هر نوع لوسیون یا پودر به جای تسکین خارش پوست، باعث تحریک بیشتر آن می شود، بنابراین از استعمال چنین محصولاتی خودداری کنید.

سلامت پوست را به طور مرتب بررسی کنید:

پوست را از نظر هر نوع عفونت، تاول یا بثورات پوستی به طور مداوم بررسی و در صورت بروز چنین علائمی به پزشک مراجعه کنید.

از سشوار استفاده کنید:

حالت سرد سشوار را تنظیم و آن را روی لبه های ناحیه گچ گرفته بگیرید تا هوای سرد وارد ناحیه شود و خارش تسکین یابد.

اجازه ندهید کودک موضع را بخاراند:

اجازه ندهید کودک هر نوع جسمی را برای خاراندن وارد قالب گچ کند. در صورتی که خارش غیر قابل تحمل باشد، ممکن است پزشک دارو تجویز کند.

خارش گچ گرفتگی

به کودک اجازه دهید روی گچ نقاشی بکشد:

اجازه دهید کودک یا دوستانش چیزی روی گچ بکشند تا به این ترتیب سرگرم شوند البته قبل از آن اطمینان حاصل کنید که هیچ فشار اضافی به ناحیه آسیب دیده وارد نمی شود.

هر نوع عفونت یا بو را بررسی کنید:

اگر متوجه بوی بد یا چرکی شدید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است این بو، یکی از نشانه های عفونت پوستی باشد.

انواع فعالیت ها برای کودکان آسیب دیده

به محض اینکه درد و ناراحتی ناشی از شکستگی به پایان رسید، سرگرم نگه داشتن کودک برای والدین دشوار است اما نگران نباشید زیرا برخی فعالیت های هیجان انگیز وجود دارد که می تواند به سرگرم شدن کودک کمک کند.

فعالیت برای کودکانی که پایین تنه آنها آسیب دیده و گچ گرفته شده است:

پیاده روی:

کودک می تواند با استفاده از عصا یا واکر راه برود. اگرچه به قدرت بالاتنه و تمرین زیاد نیاز دارد اما چون با گذشت زمان راحت و مسلط می شود دردسر خاصی ندارد.

پیاده روی با گچ

باغبانی:

آبیاری گیاهان، کندن علف های هرز و غیره یک کار مهیج برای کودکان است که می توانند در این دوران انجام دهند.

یوگا:

انجام برخی حالتهای کششی یا نشسته بالا تنه، روش عالی برای سرگرم نگه داشتن کودکان است. در مطلب " چند حرکت ساده یوگا مناسب کودکان و نوجوانان "در بخش های قبلی نمناک دراین باره موارد مفیدی گفته شد.

فعالیت های مرتبط با بالاتنه:

پرتاب توپ، تیراندازی با دارت و ...برخی از فعالیت هایی هستند که بچه ها بدون نیاز به تحرک خاص انجام می دهند.

شنا:

یکی از فعالیت های بدنی عالی برای کودکان شنا است که علاوه بر سپری کردن زمان باعث تحرک جسمی می شود، اما حتما قبل از شنا، از ضد آب بودن گچ اطمینان حاصل کنید.

شنا با گچ گرفتگی

فعالیتهای اوقات فراغت:

فعالیت هایی مانند تمرین در زمین گلف مینیاتور، بدمینتون، بولینگ و ... علاوه براینکه کودک را سرگرم می کند به تحرک زیادی نیاز ندارند.

فعالیت برای کودکانی که بالاتنه آنها آسیب دیده و گچ گرفته شده است:

کودکانی که از ناحیه بالاتنه مانند بازو، دست، مچ، آرنج یا شانه آسیب دیده اند می توانند از برخی فعالیت های زیر لذت ببرند:

پیاده روی یا کوهنوردی:

پیاده روی در پارک، موزه، طبیعت و کوهنوردی می تواند یک تجربه هیجان انگیز باشد.

فعالیت های مربوط به پیاده روی:

کودکان می توانند پاس دادن، شوت زدن، یا دریبل توپ یا انواع دیگر فعالیت های مربوط به پا را تا زمان بازگشت به زمین تمرین کنند.

فوتبال با گچ گرفتگی

شنا:

گچ ضد آب برای بچه ها گزینه بسیار خوبی است زیرا بچه ها می توانند مدتی را به آب بازی در استخر اختصاص دهند.

بازی های رومیزی:

یکی دیگر از فعالیت های سرگرم کننده، بازی های رومیزی است که می تواند کودک را ساعت ها درگیر کند اما در این صورت کودک باید با دست سالم و یا کمک طرف مقابل مهره ها را جابجا کند.

تماشای فیلم:

یکی از بهترین تفریحاتی که کودکان از آن لذت می برند تماشای فیلم یا کارتون است.

چگونه گچ را باز می کنند؟

پزشک پس از بهبود استخوان شکسته با استفاده از اره برقی کوچک، گچ را برش زده و باز می کند. البته جای هیچگونه نگرانی نیست زیرا این اره آنقدر تیز نیست که به پوست صدمه بزند و برش با دقت توسط پزشک صورت می گیرد. هرگز گچ را در منزل باز نکنید زیرا این کار حرفه ای است و باید توسط پزشک انجام شود.

مراقبت از کودک با دست و پای گچ گرفته + تمام نکات و اصول

4.511
این مطلب مفید بود ؟101
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی