پیامد های کرونا
افرادی که به ویروس خطرناک کرونا مبتلا می شوند بعد از درمان هم تا مدت طولانی خطراتی مانند مشکلات ریه، آسیب های قلبی و سکته آن ها را تهدید می کند.

پیامد های دراز مدت کووید 19 در بدن بعد از بهبودی فرد کرونایی

اوایل ماه مارس یک مرد سالم 32 ساله در هنگام تنفس احساس سوزش بسیار شدیدی مانند رفلاکس اسید معده را تجربه کرد. او در وهله اول اصلاً به پزشک مراجعه نکرد. زمانی که تنگی نفس او بدتر شد، پزشک آزمایش کووید 19 را گرفت.

نتایج مثبت بود اما این برای نیکول تنها آغاز ماجرا بود. بعد از هشت هفته علائم متفاوت شد که شامل خستگی مزمن، اسهال، حالت تهوع، سر درد، مشکلات تمرکز و از دست دادن حافظه در کوتاه مدت بود.

پزشکان در آن زمان عقیده داشتند که ویروس کرونا می تواند به سلول های انسانی در بخش های مختلف بدن بچسبد و قسمت های اصلی بدن که شامل قلب، کلیه، مغز و حتی رگ های خونی است را درگیر کند و در نتیجه عاملی برای ایجاد برخی مشکلات در بلند مدت است.

بعضی از بیماران به طور کامل بهبود پیدا می کنند اما ممکن است بعضی از آن ها آسیب هایی را در بلند مدت احساس کنند. به طور مثال ؛ باعث ایجاد بیماری های قلبی ، مشکلات ریوی ، اثرات ذهنی و یا نورولوژیکی در بلند مدت خواهد شد.

ویروس کرونا

کرونا بعد از درمان چه اثراتی از خود بر جای می گذارد؟

زخم ریه

آزمایشی در این زمینه نشان داد که 66 نفر از 70 نفر بستری شده در بیمارستان به آسیب های ریه در سی تی اسکن دچار شده بودند و بیش از نیمی از آن ها دچار زخم ریه شده بودند . این نوع تغییر در بافت ریه می تواند آسیب های بلند مدت و دائمی را در پی داشته باشد.

البته هنوز نمی توان موارد را به طور مشخص تعیین کرد که آیا این افراد دچار آسیب دائمی خواهند شد یا نه اما اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم و افرادی را که از بیماری سارس و مرس ریکاوری شدند را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه تغییرات مشابهی در تغییرات بافت چربی خواهیم شد.

تاثیر کرونا بر ریه

تحقیقات در مورد بیماری سارس و مرس نشان می دهد که بعضی از بیماری های ریوی ایجاد شده بر اثر آن ها هرگز بهبود پیدا نخواهند کرد و در نتیجه خطر زخم ریوی را افزایش می دهد.

مطالعه دیگری در این زمینه انجام شده که نشان می دهد چه کسانی بیشتر در معرض خطر این آسیب دائمی ریه هستند. هر گونه بیماری ریوی مثل آسم و وضعیت هایی مثل فشار خون بالا می تواند احتمال این آسیب در طولانی مدت را افزایش دهد و خطر زخم ریه را بالا ببرد.

افرادی که مبتلا به زخم ریوی می شوند، در انجام فعالیت های طبیعی دچار چالش خواهند شد. انجام کارهای روتین مثل بالا رفتن از پله ها ممکن است برای این افراد بسیار سخت باشد.

سندروم دیسترس حاد تنفسی نیز یکی دیگر از عوارض بیماری کووید 19 است که در این سندروم هوا داخل کیسه های ریز هوایی در ریه جمع می شود و توانایی تبدیل کربن دی اکسید اکسیژن را می کاهد و ظرفیت ریه در مقایسه با دیگر اعضای بدن کاهش پیدا می کند.

مشکلات تنفسی

سکته، آمبولی و لخته شدن خون

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است بسیاری از بیماران بستری شده بر اثر کووید 19 میزان زیادی از لخته شدن خون را به دلیل پاسخ های التهابی به عفونت تجربه می کنند که می تواند عاملی برای مسدود شدن ریه، سکته، بیماری های قلبی و دیگر مشکلات جدی شود.

لخته شدن خون می تواند به مغز برسد و عامل سکته شود. اگرچه سکته ها معمولا در افراد در سنین بالاتر اتفاق می افتد اما برای افراد جوان مبتلا به کووید 19 هم گزارش شده است. در شهر ووهان چین، 5 درصد از بیماران بستری شده به علت کووید 19 دچار سکته شدند که همین الگو برای سارس هم تکرار شده بود.

آمار مرگ و میر برای افراد جوان تر که دچار سکته می شوند، نسبت به افراد در سنین بالا پایین تر است و بسیاری از آن ها دوباره ریکاوری می شوند اما مطالعات نشان می دهد که فقط بین 42 تا 53 درصد می توانند دوباره به زندگی عادی و محل کار خود برگردند.

سکته

لخته شدن خون همچنین می تواند جریان خون در بخشی از ریه را از بین ببرد که به آن آمبولی گفته می شود و می تواند عاملی برای مرگ باشد. دو مطالعه در فرانسه انجام شده و نشان می دهد که بین 23 الی 30 درصد از افرادی که به کووید 19 شدید دچار شده اند ، به آمبولی مبتلا می شوند.

علائم و محدودیت های عملکردی بعضی از افرادی که از آمبولی نجات پیدا کرده اند، گزارش شده است که شامل خستگی، مشکلات مربوط به ضربان قلب، تنگی نفس و محدودیت انجام فعالیت های فیزیکی می باشد.

البته اطلاعات در این زمینه هنوز کافی نیست اما یک مطالعه دیگر نشان می دهد که تقریبا 31 درصد از بیماران بستری شده در آسیا که مبتلا به کووید 19 هستند، این مشکلات مربوط به انعقاد خون را تجربه می کنند. به همین دلیل حتی بعد از مرخص شدن از بیمارستان هم باید داروهای ضد انعقاد خون که توسط پزشک تجویز شده است را مصرف کنند.

سکته بعد کرونا

آسیب قلبی

سطح پایین اکسیژن فشار زیادی را به قلب وارد می کند اما پزشکان آزمایش های زیادی انجام دادند و به این نتیجه رسیده اند که ممکن است این مشکلات باعث التهاب ماهیچه قلب شود. در کشور چین پزشکان اشاره کردند که بعضی از افراد با درد قفسه سینه مواجه می شوند و همچنین ممکن است دچار حمله قلبی شده و بعد علائم کووید 19 در آن ها ظاهر شود.

یک مطالعه در کشور ووهان چین در ماه ژانویه انجام شد که نشان می دهد 12 درصد بیماران مبتلا به کووید 19 علائم آسیب قلبی عروقی را از خود نشان دادند که این بیماران نسبت به بقیه سطح بالاتری از پروتئین تروپونین را در بدن داشتند که در خونی آزاد می شود که قلب آن فرد آسیب دیده است. در نتیجه مطالعات نشان می دهد که ممکن است کووید 19 عاملی برای نارسایی قلبی باشد.

آسیب قلب

اثرات ذهنی

کووید 19 همچنین روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد و ممکن است اثرات بلند مدتی را ایجاد کند . یک مطالعه در کشور چین نشان می دهد که بیش از یک سوم افراد مبتلا در بیمارستان مبتلا به کووید 19 علائم نورولوژیکی مانند سرگیجه، سر درد، مشکلات هوشیاری، بینایی، بویایی، چشایی و درد عصبی بعد از ابتلا به کویوید 19 را داشتند.

این علائم در بعضی از شرایط بسیار زیاد بوده است و به 46.5 درصد رسیده است. مطالعات در مورد بیماری های سارس و مرس نشان می دهد که بیماران مبتلا به کووید 19 ممکن است در بلند مدت دچار مشکلات نورولوژیکی شوند.

پاسخ های التهابی می تواند در چنین شرایطی ایجاد گردد که باعث کاهش تمرکز، توجه و کاهش قدرت حافظه می شود. درمان های شدید در بیمارستان ها هم می تواند عاملی برای مشکلات ذهنی باشد. یکی از آن ها توهم و هذیان گویی است که بیش از یک سوم بیماران مبتلا در ICU به آن دچار می شوند.

اثرات ذهنی کرونا

ناباروری مردان، بیماری التهابی کودکان و دیگر اثرات بلند مدت

ویروس کرونا دیگر دانشمندان را خسته کرده و بیماران نیز دوست دارند سریع تر از این وضعیت خلاص شوند. چیزی که بیشتر کودکان این روزها از خودشان بر اثر این بیماری نشان می دهند، شامل خارش و حساسیت بالا و التهاب قلب است.

دپارتمان سلامت شهر نیویورک در چهارم ماه می به این موضوع اشاره کرد که حداقل 15 کودک با این علائم بستری شده اند که این موارد مانند پاسخ شدید سیستم ایمنی است که به آن بیماری کاوازاکی گفته می شود. در این بیماری رگ های خونی نشتی پیدا می کنند و مایع درون ریه ها جمع می شود و دیگر اعضای اصلی نیز دچار مشکل خواهند شد.

کودکانی که از بیماری کاوازاکی جان سالم به در می برند، ممکن است در نوجوانی و جوانی دچار مشکل شوند. البته کووید 19 هم می تواند در این مورد نقش داشته باشد. بسیاری از کودکان هم به درمان پاسخ بسیار خوبی می دهند.

کووید 19 همچنین مشکلات دیگری را ایجاد می کند. در چنین شرایطی بیضه ها حاوی مقدار زیادی دریافت کننده های ACE2 می شوند که احتمال آسیب دیدگی آن ها و ناباروری را در افراد مبتلا به کووید 19 افزایش می دهد.

کرونا در کودکان

38 بیمار در کشور چین که اخیراً از نوع شدید کووید 19 رنج می بردند، تحت آزمایش نمونه برداری منی قرار گرفتند که نتایج آزمایش دو نفر از آن ها مشکلاتی را نشان می داد. اختلال استرس بعد از آسیب دیدگی، افسردگی و اضطراب نیز به دلیل درمان ها و شدت بیماری احتمال ایجاد شدن دارند.

احتمال ایجاد مشکلات کلیه هم وجود دارد که ممکن است فرد را ملزم به انجام درمان دیالیز در بلند مدت کند.

نتایج کلی این تحقیقات چه معنی دارد؟

به طور کلی این تحقیقات نشان می دهد که هنوز ما در روزهای اول جمع آوری اطلاعات در مورد این ویروس هستیم و باید اطلاعات بسیار بیشتری کسب کنیم. این که چه اقدام دیگری ایجاد می شود چه مدت طول می کشد و چگونه فرد می تواند احساس طبیعی را دوباره به دست بیاورد، هنوز نیاز به مطالعه بسیار بیشتری دارد.

پیامد های طولانی مدت کرونا در مغز ، ریه ، قلب و ..

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : vox / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : ویروس کرونا
وبگردی