نفس کشیدن
نفس کشیدن یک فرآیند خودکار می باشد که اهمیت زیادی برای بدن دارد پس حتما با دانستنی های مفید درباره نفس کشیدن صحیح آشنا شوید.

دانستنی های مفید درباره تنفس و نفس کشیدن

نفس کشیدن یا همان تنفس یک فرآیند خودکار است که با اهمیت آن کاملا آشنا هستید و خوب می دانید که هر نوع اختلال در آن میتواند تمام اعضای بدن را دچار مشکل سازد. نقش حیاتی سیستم تنفسی و نفس کشیدن صحیح بسیار گسترده است که در بخش های قبلی نمناک کامل به آن پرداخته شد و اینجا قصد داریم چند فکت مفید دراین باره برایتان بازگو کنیم که ممکن است با دانستن آنها اطلاعات بهتری در این زمینه داشته باشید.

نفس کشیدن

1. کنترل سیستم غیرارادی تنفس

تنفس یک سیستم غیر ارادی در بدن است که تحت کنترل هم قرار می گیرد. یعنی بدن آن را مدیریت می کند اما ما هم می توانیم نوع تنفس خود را کنترل کنیم و تکنیک های مختلف را روی آن پیاده کنیم.

2. تفاوت سایز ریه چپ و راست

ریه در قسمت راست بزرگتر از قسمت چپ است . قسمت چپ ریه از دو لوب تشکیل شده است، در حالی که قسمت راست سه لوب دارد. اگر صاف روی زمین دراز بکشید ، ریه های شما می تواند سایز یک توپ تنیس با قطر تقریبی 70 متر مربع را پوشش دهند.

ریه

3. سوراخ های بینی و نفس کشیدن

هنگامی که نفس می کشیم ، یا از سوراخ بینی سمت چپ یا از سوراخ بینی راست این کار را انجام می دهیم. اگر شصت انگشت خود را خیس کنید و آن را هنگام تنفس در قسمت راست و بعد در قسمت چپ نگه دارید، می توانید متوجه شوید که کدام قسمت فعال تر است. عقاید بعضی از متخصصان این گونه است هنگامی که قسمت راست بازتر و فعالتر باشد، تنفس آرام تر است. در نتیجه فرد فعال تر می باشد اما هنگامی که قسمت چپ بازتر باشد، فرد آرامش بیشتری پیدا می کند. البته جابجایی بین چپ و راست، هر 20 دقیقه یک بار اتفاق می افتد. تغییر حالت از بین چپ و راست و تعادل بین این دو قسمت، عاملی برای تعادل در سیستم عصبی می شود.

4. تنفس و اشتها

مطالعات نشان می دهد که تنفس آرام تر و طولانی تر عاملی برای کاهش اشتها است. در حالی که تکنیک های ذهن آگاهی مانند تصویر سازی می تواند تاثیر زیادی برای مقابله با مصرف غذا و اعتیاد داشته باشد. در نتیجه تمرین هایی برای تنفس آرام وجود دارد که اثرگذار خواهد بود.

تنفس

5. تعداد تنفس در هر دقیقه

حالت نرمال و طبیعی این گونه است که شما در هر دقیقه 16 بار نفس بکشید. افراد مبتلا به آسم یا افرادی که زیر دستگاه تنفس می کنند، معمولاً سرعت تنفس آن ها دو برابر است. در نتیجه اکسیژن بیشتری استفاده می کنند و کربن دی اکسید زیادی هم خارج می کنند. هنگامی که کربن دی اکسید کاهش پیدا کند، شما نمی توانید اکسیژن زیادی را وارد چرخه تنفس کنید و در نتیجه تنفس سریع تر می شود.

6. تنفس در باور باستانیان

در دوران باستان باور و عقیده این گونه بود که ما در زندگی زیاد نفس می کشیم، آن ها عقیده داشتند که تنفس نرمال و متعادل برای هر فرد 12 الی 25 بار در دقیقه است که بر اساس سطح تناسب اندام انجام می گیرد اما به طور دقیق اعلام کردند که یک فرد در هر دقیقه 16 بار، در هر ساعت 960 بار و در روز 23040 بار و در سال 8409600 بار و در کل زندگی حدوداً 630 میلیون و 720 هزار بار نفس می کشد. خب پس می توان نتیجه گرفت که با انجام تنفس های عمیق تر و آرام تر، می توان طول عمر را نیز افزایش داد.

نفس کشیدن درست

7. ارتباط تنفس و روحیات ما

تنفس ما نشان دهنده روحیه و روحیه ما نشان دهنده تنفسمان است. به این معنا که اگر ما طرز نفس کشیدن را تغییر دهیم ، می توانیم حال و حوصله خود را نیز تغییر دهیم. هنگامی هم که روحیه ما تغییر پیدا می کند، شکل تنفس ما متفاوت می شود. هنگامی که استرس داریم ، تمرین های تنفس آگاهانه، ابزاری عالی برای کاهش فشار خون ، افزایش ظرفیت ریه برای اکسیژن و در طولانی مدت جلوگیری از بیماری قلبی هستند. مغز ما همیشه بر اساس مکانیسم دفاعی در حال واکنش به شرایط مختلف است. در نتیجه از بدن در شرایط مختلف محافظت می کند. در این جهان مدرن این مکانیسم هنوز هم وجود دارد و مغز تمایل دارد که آن را به کار بگیرد تا استرس های روزانه خطری برای ما نداشته باشند. متاسفانه هنگام استرس کورتیزول بدن افزایش پیدا کرده و می تواند عاملی برای خستگی مزمن، افسردگی و بیماری باشد.

8. عادات تنفسی

بعضی از عادات تنفسی رایج هستند که شاید در مورد آن ها چیزی ندانیم و شامل موارد زیر می باشند:

  • تنفس فقط از طریق قفسه سینه
  • تنفس با دم قوی تر نسبت به بازدم
  • نگه داشتن نفس
  • تنفس دهانی
  • تنفس برعکس (یعنی هنگام دم ، دیافراگم به سمت بالا بیاید، نه به سمت پایین)
  • تنفس پشت سر هم

9. تنفس یوگایی

هنگامی که از داخل یا خارج بینی برای انجام تمرین های یوگا تنفس می کنیم، چند دلیل برای انجام اینکار داریم . دلیل اصلی این است که چنین تنفسی باعث می شود که ما هوای زیادی را وارد نکنیم. در نتیجه هوای زیادی هم هنگام بازدم خارج نمی شود . وارد کردن یا خارج کردن هوای زیاد هنگام تنفس، عاملی برای افزایش فشار و استرس به بدن است.

تنفس یوگایی

10. تنفس دهانی می تواند عاملی برای مشکلات زیر باشد

  • ناقرینگی فک
  • بدبویی دهان
  • خروپف
  • آپنه خواب
  • شب ادراری

11. تنفس به اکسیژن زیادی نیاز ندارد

هوایی که از طریق تنفس وارد بدن ما می شود، 21 درصد اکسیژن دارد در حالی که بدن به 5 درصد آن نیاز دارد و باقی هوای وارد شده به صورت کربن دی اکسید خارج می شود.

تنفس صحیح

چند فکت کوتاه و جالب درباره تنفس

  • تحقیقات نشان می دهد که عادات صحیح تنفسی اهمیت زیادی در سلامت کلی بدن دارند. به همین دلیل باید بیش از همیشه به نوع تنفس خود دقت کنید. سعی کنید تکنیک های تنفسی همراه با آگاهی ذهن را به کار بگیرید تا متوجه تغییرات مثبت در جسم و روح و روان خود باشید.
  • یک فرد به طور میانگین تقریباً در هر دقیقه 16 بار تنفس انجام می دهد.
  • سرعت تنفس در کودکان و بعد در خانم ها نسبت به مردان بالاتر است و یکی از دلایل این مسئله فعالیت های متفاوت کودکان و بزرگسالان است. به عنوان مثال خنده، کودکان در طول روز تقریبا 300 بار می خندند و افراد جوان معمولاً در روز بین 15 الی 100 بار می خندند.
  • ریه ها تنها عضوی از بدن انسان هستند که روی مایع قرار گرفته اند.
  • در سال 1243 یک متخصص عرب اولین کسی بود که فرایند صحیح تنفس را شرح داد.

حقایق مهم جالب درباره تنفس و نفس کشیدن

58
این مطلب مفید بود ؟80
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /س
برچسب : تنفس
وبگردی