معایب کسب و کار خانگی
افرادی که قصد راه اندازی کسب و کارهای خانگی را دارند حتما باید برخی نکات توجه ویژه ای داشته باشند و همچنین ایرادات مهم بیزینس های خانگی را در نظر بگیرند.

معایب مشاغل و کسب و کار خانگی

بسیاری از افراد با امیدها و آرزوهای زیادی مشاغل خانگی را راه اندازی می کنند. آنها قصد دارند برنامه کاری خود را تنظیم کنند، پول بدست آورند، زمان کمتری را برای کار صرف کنند و اوقات فراغت خود را افزایش دهند اما پس از آن، تعداد کمی از افراد متوجه برنامه ریزی دقیق مورد نیاز برای دستیابی به این اهداف می شوند. در حقیقت، انضباط شخصی برای راه اندازی مشاغلی از این دست لازم است حتی مشاغل مستقر در خانه نیز شکست می خورند.

در این بخش از سبک زندگی نمناک برخی از معایب مشاغل خانگی آورده شده است. البته فراموش نشود که مشاغل خانگی فواید بسیاری دارند که در مطلب "مهمترین مزیت بیزینس های خانگی" کامل به آن پرداختیم.

خواسته های خانواده

اگر در خانه کار می کنید با وجود همسر، والدین و فرزندان در اطراف، مسئولیت های خانوادگی ممکن است موجب اختلال در کار شود. کارهای خانگی می توانند با وظایف شغلی درگیر شده و جریان آزاد کار را مختل کنند. اگر در خانه هستید ممکن است هیچ بهانه ای برایتان وجود نداشته باشد که وظایف و مسئولیت های خانه خود را انجام ندهید.

ایراد مشاغل خانگی

به رسمیت نشناختن شغل

یکی از مشکلاتی که افراد مشغول به کار در خانه با آن روبرو هستند، به رسمیت نشناختن شغل آنان از طرف اطرافیان است. بسیاری از افراد کسب و کار خانگی را به عنوان نوعی از کار واقعی و قانونی قبول ندارند و به همین دلیل احترام کمتری نسبت به مشاغل خانگی می گذارند.

توقعات بی جا اطرافیان

بسیاری از افراد دارای شغل خانگی نه تنها باید شغل خود را به خوبی انجام دهند بلکه باید توقعات دیگران و اطرافیان خود را برآورده سازند. بسیاری از این افراد با اینکه به اطرافیان خود در مورد ساعت کاریشان می گویند، اما گاهی آنها در ساعات کاری به صورت سرزده به خانه شان آمده و انتظار پذیرایی دارند. برخی اطرافیان نیز گمان می کنند این افراد برای انجام درخواست های آن ها وقت زیادی دارند، چون در خانه کار می کنند.برای جلوگیری از افزایش توقع اطرافیان، با جدیت به آنها بفهمانید که در این ساعات از شما درخواستی نداشته باشند.

فضای کاری غیررسمی

با وجود خانواده، ممکن است داشتن فضای "خصوصی" برای اهداف کاری دشوار باشد. در دسترس بودن شما در خانه هر روز ممکن است تصویری از شخصی را که آزاد است ارائه دهد، خصوصاً اگر فضای کاری مشخصی نداشته باشید. عوامل حواس پرتی به راحتی ایجاد می شوند و این بر میزان خروجی کار تأثیر می گذارد.

غیر رسمی بودن کار

نیاز به صرف انرژی ذهنی بیشتر

اگر صاحب یک کسب و کار خانگی هستید، برای هر جنبه از آن کار مسئول هستید، بنابراین در مقایسه با یک شغل بیرون از منزل نیاز به صرف انرژی ذهنی بیشتری دارید و ممکن است حتی اوقاتی که کار نمی کنید، هم مشغول فکر کردن در مورد کسب و کارتان باشید.

کار دائمی

افراد صاحب کسب و کار خانگی ممکن است بیشتر از افراد دیگر کار کنند زیرا آنها ساعات کار ثابتی ندارند و کار آنها هرگز تمام نمی شوند و هیچ وقت به انتهای لیست نخواهید رسید. این افراد باید برای کار خود برنامه ریزی کنند تا همیشه کارها را سر موقع انجام دهند.

عدم نظارت و نظم و انضباط

به عنوان یک صاحب مشاغل خانگی، احتمالاً خود اشتغالی دارید، به این معنی که رئیس خود هستید و همچنین هیچ کس بر کار شما نظارت نمی کند (مگر اینکه یک مشاور تجاری داشته باشید که این کار را انجام دهد).

کار در خانه ممکن است بر روند کار و کارایی شما تأثیر بگذارد. شما باید بسیار منظم و سخت کوش باشید تا استراحت های بیجا نکنید و از آنجا که شما به خود پاسخ می دهید و بهانه هایی را که می آورید درک می کنید، اگر اخلاق صحیح کار در شما ریشه نداشته باشد، بر کار تان تأثیر می گذارد.

ایرادهای کار خانگی

مشکلات سلامتی

افرادی که به محیط بیرون از منزل برای کار می روند، اغلب بیشتر فعالیت دارند و حتی می توانند هر روز مسیر خود را پیاده بروند تا به محل کارشان برسند اما افراد دارای شغل خانگی لازم نیست مسیر خانه تا سرکار را طی کنند، پس تحرک روزانه آنها کمتر می شود. برخی از این افراد ساعات زیادی را می نشینند که این امر می تواند باعث اضافه وزن و مشکلات سلامتی دیگر شود.

تداخل در زندگی خانوادگی

بسیاری از صاحبان مشاغل خانگی دریافتند که اداره مشاغل مستقر در خانه به این معنی است که مشاغل آنها می تواند باعث تضاد با زندگی خانوادگی شود. برخی از آنان ممکن است در زمان تعطیلات به کار مشغول شوند. در ابتدای شروع کار خانگی، زمان زیادی صرف راه اندازی کار می شود و شاید برای هفته ها یا حتی ماه ها، نتوانید یک روز تعطیل داشته باشید، و این موضوع می تواند باعث بروز مشکل با خانواده تان شود و مرز بین خانه و محل کار از بین برود و خانواده را تحت فشار قرار دهد.

گرچه انعطاف پذیری از مزایا شغل خانگی است اما نداشتن ساعات کاری و کار در روزهای تعطیل و بیکاری در برخی روزها در زندگی شخصی اختلال ایجاد می کند و اگر آگاهانه نسبت به زمان های کار و بیکاری تصمیم نگیرید، احساس دست پاچگی و پریشانی خواهید کرد.

عدم تمایل به شغل خارج از خانه

بسیاری از افرادی که کار در خانه را تجربه نموده اند، دیگر تمایلی به انجام شغل های دیگر ندارند و بازگشت به شرایط عادی کار در خارج از خانه برای آنان دشوار خواهد شد.

معایب بیزینس خانگی

احساس شلختگی

افرادی که بیرون از خانه کار می کنند اغلب مرتب تر هستند و بیشتر به پوست و ظاهر توجه می کنند. این افراد بیشتر لباس می خرند و ظاهر شیک تری دارند. کار کردن با لباس خانگی گرچه بسیار راحت است اما می تواند به شما احساس شلختگی بدهد، و این یکی از معایب کار خانگی است.

گذراندن تمام وقت در خانه

بسیاری از افرادی که در خانه کار می کنند، کمتر به بیرون منزل رفته و بیشتر ساعات روز خود را در خانه می گذرانند، این کار نه تنها موجب انزوا و افسردگی می شود بلکه زندگی و کار زیر یک سقف می تواند خسته کننده و کسالت آور باشد. برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید در مکان های دیگری که وای فای رایگان داشته باشند، کار خود را انجام دهید پس گاهی محل کارتان را عوض کنید.

عدم رفاقت در محل کار و احساس انزوا

اگر در خانه تمام روز را کار می کنید و تنها هستید، بیشتر احساس تنهایی و انزوا می کنید. برخی از افراد که مشاغل خانگی انجام می دهند از احساس انزوا رنج می برند. این احساس می تواند جدی باشد خصوصا اگر سابق در ادرات با مشارکت همکاران کار انجام می دادید.

وقتی آن شغل را ترک می کنید و به مشاغل خانگی روی می آورید، ناگهان هیچ تعاملی با دیگران ندارید. این می تواند بر روحیه شما تاثیر بگذارد. برای جلوگیری از این کار، می توانید یک یا 2 نفر (حتی اعضای خانواده) را برای کار استخدام کنید.

 

معایب و ایرادات مهم کسب و کار خانگی

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب/ن
وبگردی